Преглед на печата

„Септемврийско въстание срещу Цар Киро след умишлено прегазване на млад мъж“ е заглавието на 24 часа, който допълва, че размириците преминават в Пловдив. Вестникът публикува интервю с Атанас Петров – баща на убития Ангел под заглавие: „Крещях пред буса: Спри бе, смачка ми детето! А онзи мина върху него“ В същото издание Кирил Рашков призовава властите да въведат извънредно положение. „Жандармерия в гетата, рокери и роми стягат отряди за самозащита“, отбелязва Стандарт. Според изданието 800 въоръжени до зъби пазители на реда в цялата страна са в бойна готовност, след постъпили сигнали в МВР за организирането на бойни отряди. „Цар Киро се спасява от линч. Главният прокурор нареди проверка на имотите му“, пише Монитор. „Срещу ромския бос от години има десетки жалби и разследвания, но нито полицията, нито прокуратурата са предприели адекватни мерки, за да не се стига до саморазправа“, отбелязва Сега.
Изданията коментират и реакцията на МВР. „МВР катастрофира в Катуница“, лаконичен е вестник Пари. „Властта гледа тъпо бомбата „Катуница“, пише Република. „Дългогодишното бездействие на властите и „тактическата“ пасивност на МВР доведоха до палежи и погроми, отбелязва Дневник. „Голяма полицейска беля стана в Катуница“, коментира Петьо Цеков в Сега, „Бойко Борисов не е доволен от действията на МВР“, съобщава Класа. Дума се спира на оценката на премиера в коментарната си колонка на първа страница, озаглавена „А той люпи семки“.
„Средно с 10 на сто ще набъбнат сметките за парно“, пише Дума“. „За двустаен през зимата ще се плаща с 13 лева отгоре“, допълва Монитор.
„Европа има 40 дни да угаси дълговия пожар – 2 трилиона евро трябват за спасяване на еврото“, информира Дневник.
Под заглавие „Българско злато в художествената гимнастика“ Новинар съобщава, че брилянтното изпълнение на ансамбъла ни на световното първенство в Монпелие върна България на световния връх в този спорт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *