Преглед на печата

„Държавата изпуши“ е водещото заглавие в СТАНДАРТ. Изданието пояснява: „Старата власт заряза службата. Бандитите се развилняха“. „Ден като вчерашния трябва да е обеца за всички бивши и бъдещи управници“ – пише СТАНДАРТ. Старите министри демонстративно зарязаха службата, щом чуха, че оставките им са гласувани.

Кулминацията на безвластието бе изчезването на четирима души – 7-годишната Бранимира – дъщеря на защитен свидетел, срещу Демби и Баретата – бе няколко дни в неизвестност, заедно с баба си и дядо си.

Полицията подозираше отвличане, но късно снощи бабата казала по телефона, че детето е добре – пише в репортажа на СТАНДАРТ и продължава, че същевременно кредитор от Перник похитил длъжник и го превърнал в роб.

На фона на черната серия опозицията реши да направи евтино шоу на гърба на новобранците в парламента, като гласува за оставането на рапъра Маниака в Народното събрание, пише в репортажа си СТАНДАРТ.

КЛАСА акцентира върху извода, направен от доклада на Европейската комисия – правосъдната ви реформа не е започнала. Брюксел ни даде 21 задачи, откроява на водещо място ДУМА. Пояснението на левия вестник е: „Има успехи, но чакаме по-бързи резултати“.

24 ЧАСА е озаглавил темата си „Брюксел забрани договорки с мафиоти“. МОНИТОР разширява значимостта на темите, като поставя акцент в заглавие: „Еврокомисията продължава мониторинга. Отървахме предпазната клауза. Хвалят хората на Кушлев и искат промени в НПК“.

ДЕЛНИК на първата си страница обобщава: „Всички се оказаха доволни от доклада. Интервюто на изданието е с Цветозар Томов и е озаглавено: „Големият ни проблем си остава клиентализмът“.

„Рокади в последния миг в кабинета Борисов“ е водещото заглавие на всекидневника и се отнася до другата голяма тема – решението на Народното събрание да съставя комисии, като не допуска за шефове да бъдат поставяни доносници в комисиите на парламента. Не мога да си позволя правителството да започне с каквото и да било съмнение в него, е цитиран да казва бъдещият премиер.

В този контекст е и централният материал на ТРУД, озаглавен: „Измислиха министерство за Божидар Димитров“. Изданието пояснява, че той е получил поста внезапно, след като парламентът гласува лустрационен текст, който му попречи да стане шеф на комисията по култура.

„Без ченгета в ръководството на парламента“ – пише и НОВИНАР. „Брюксел очаква от новата власт воля за реформи“ е озаглавен материалът на ДНЕВНИК.

ПАРИ публикува анализ, според койтоq ако купите имот на изгодна цена и го отдадете под наем, ще получите добра възвръщаемост. А фактът, че нивата на наемите остават стабилни, е признак за успокояване на имотния пазар, отбелязва ПАРИ.

СЕГА открива броя си със заглавие „Все повече българи отлагат пенсионирането си“. Тенденцията обаче е не толкова заради желанието на навършилите пенсионна възраст, колкото от финансови подбуди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *