Преглед на печата

Тези суми са платени от гражданите като такси водоползване, но дружествата не са ги превели на екоминистерството. Сумата е трупана в продължение на последните 10 години.
Транспортният министър Ивайло Московски и ръководителят на БДЖ са заявили, че се готви закриването на 200 губещи влака, пише вестник „Дума“. Вестникът цитира думи на председателя на транспортната федерация в КТ „Подкрепа“ Росен Зарков. Железничарите от вчера са в стачна готовност и искат смяна на ръководството на БДЖ.
„Борисов спусна спасителен план на Европейския съюз – доходи и пенсии като в България“, отбелязва вестник „Сега“. Премиерът използва официалното си посещение в Прага, за да отправи серия икономически препоръки към Евросъюза и обвини европейските лидери в популизъм, пише вестникът.
„Няма да позволим на Европейския съюз да ни вдига данъците“, цитира думи на премиера и „Труд“. „Ще влезем в еврозоната, само когато видим, че там има правила“, твърди още Брисов.
Въпреки кризата финансовото богатство на домакинствата се увеличава с 4 милиарда лева за година и достига 41 милиарда към края на юни, сочи доклад на „Индъстри уоч“, цитиран от вестник „Класа“. Спрямо предходното тримесечие осезаемо нарастват депозитите и пенсионните спестявания.
Заради очакването за втора криза и в България купувачи в последния момент развалят сделки с имоти, отбелязва вестник „Пари“. Хората се страхуват от евентуална загуба на работата си и оставят търсенето на жилище за по-добри времена, твърдят брокери.
Кризата е стопила една трета от стойността на жилищата от 2008 г. досега, пише по темата „Монитор“.
МВР намери начин да си осигури нов източник на приходи, месец след като бяха спрени даренията от граждани и фирми, отбелязва „Дневник“. Всички компании, които имат собствени звена за охрана, ще трябва да платят на министерството еднократна такса, за да получат лиценз. Основният мотив е премахване на неравнопоставеността между фирмите със собствени пазачи и компаниите за охрана, които изпълняват една и съща дейност, но по два различни режима.
След две години проучвания Европейската комисия е решила, че има основателни съмнения за евентуална непозволена държавна помощ при сделките за замени на гори в България, посочва в друга статия „Дневник“. След приключване на официалното разследване ще се реши дали страната да бъде глобена.
След футболисти и фолкдиви, ревизорите може да подгонят и поповете, пише „Стандарт“. За това настоява в писмо до финансовия министър Симеон Дянков синдикатът „Подкрепа“. Отчетата масово работели без трудови договори и осигуровки или на минимална заплата.
Болниците са против ваксините, имат полза да боледуваме от грип, тъй като касата плаща на пациент, твърди шефът на детското отделение към столичната инфекциозна болница д-р Атанас Мангъров. Едва 4 на сто от българите се имунизират срещу вирусите и е нужен Национален план за по-добра информираност на обществото за нуждата от ваксинация, посочват експерти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *