Преглед на печата

Един голям въпрос задава от първата си страница „24 часа“ – „За какво ни е КАТ?“ – Не може да отпуши тапа от морето, е констатацията на вестника. Повод за това питане е голямото задръстване, образувало се на пътя от Карнобат до Петолъчката, от връщащи се от морето коли. Шофьорите са изкарали средно по три часа в колите си, без да видят пътен полицай, който да помогне, е установил всекидневникът. Единственият автомобил на КАТ е бил забелязан на паркинг, където униформеният служител е почивал на кафе, уточнява вестникът.

От „Труд“ ще разберете пък за новата идея на КАТ – да се въведе годишен стикер за всяка кола. Новата лепенка трябва да замени винетката и знаците за технически преглед и застраховка „Гражданска отговорност“. За да се стигне до приемането на тази идея обаче, трябва да бъдат свързани компютърните системи на полицията за авторегистрациите и шофьорските глоби, на застрахователите, на пътна агенция и на данъчните служби, пояснява „Труд“.

На шофьорски неволи отделя първата си страница и „Монитор“, който съобщава, че около 200 души са били заклещени в кален капан в Шкорпиловци, след като пороен дъжд е блокирал пътя и е изровил кални коловози с дълбочина от близо метър. Петдесетината коли на семействата са останали в капана няколко часа, обяснява „Монитор“.

„Стандарт“ избира за водещо заглавие „Режат парите от бордове“. Изданието цитира обещание накандидат-премиера Бойко Борисов, според когото трябва да се прекрати партийната хранилка от бордове на държавни предприятия. Според Борисов партийците прибирали от бордовете по 10-12 хиляди лева месечно, а неговото предложение е участието в такъв борд да носи не повече от една месечна заплата.

Предложение на ГЕРБ извежда на челната си страница и „Сега“, а именно, че осигуровките ще бъдат намалявани на малки порции за четири години. Навлизането в реалното управление приземи някои от поетите от ГЕРБ обещания, е коментарът на вестника.

„Пари“ дава думата на представители на туристическия бранш, според които Агенцията по туризъм трябва да остане, тъй като прехвърлянето й към Министерството на икономиката ще е шамар за сектора и по този начин ще се намали нивото на административното управление в бранша.

От „Дневник“ ще разберете, че забавени договори рискуват милиони от еврофондовете. Става дума за неподписани, но одобрени проекти, които вече трети месец чакат финансиране.

За „Дума“ водеща новина е, че полицаите искат от ГЕРБ 200 процента /а може би това е негласно предизборно обещание/повече пари за дрехи и храна, с допълнението, че полицейския синдикат е изготвил шест конкретни искания към новия министър и призовава за спешна среща.

Завършваме прегледа на печата с вестник „Новинар“, от който научаваме, че българската консерва излиза в пенсия, тъй като заради липсата на достатъчно зарзават и финансовата задлъжнялост на консервните фабрики много от тях се принуждават да спрат работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *