Преглед на печата

По тази причина Централната избирателна комисия реши да стимулира членовете им с 10 лева повече към възнаграждението им за балотажа.

Централната избирателна комисия разреши на няколко избирателни секции, които върнаха избиратели на първия тур заради недостатъчно време за гласуване, да отворят днес с час по-рано, пише „24 часа“. Беше решено, че знакът Х, който е единствено разрешен за гласуване, може да бъде удебеляван.
ЦИК даде допълнителни указания на секционните комисии и как да боравят с личните данни на гржданите, като забрани гласното съобщаване на ЕГН и номера на лични карти за вписване в избирателните списъци, допълва изданието. Финансовото министерство готви разчети за различни варианти за ръст на всички пенсии догодина, пише „Стандарт“, като цитира думи на финансовия министър Симеон Дянков след заседанието на съвета за тристранно сътудничество в петък. Разговорите със социалните партньори продължават и през почивните дни. Все още не е ясно дали правителството ще затегне условията за ползване на болнични, майчински и безработица, като увеличи продължителността на периодите, върху които те се изчисляват.
Държавата ще дава по един официален костюм на всеки български учител от догодина, е записано в допълнителните разпоредби на проектозакона за бюджета през 2012 г., отбелязва „Труд“. Близо 120 000 педагози ще могат да се възползват от подаръка. Те сами ще си купуват облеклото за избран от тях случай, а после сумата ще се осребрява. Предполага се, че за директорите сумата ще е около 400 лв., а за учителите – около 250 лв.
„24 часа“ публикува интвервюта със семейството на арестувания в Бразилия за трафик на наркотици олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски. Съпругата му Красимира отрича появилата се в медиите информация, че Боевски има сериозни дългове. По думите й, семейството не се крие след ареста и получава подкрепа от доста хора.
Банда за мокри поръчки се възползва от големите мачове, за да пали наред коли, пише „Стандарт“. Параван за престъпленията им стана вечното дерби ЦСКА-„Левски“, което ангажира над 1600 полицаи. Около 22,30 ч. пламна джипът на национала от „червените“ Иван Бандаловски пред дома му в „Хаджи Димитър“, а три часа по-късно без два автомобила остана негов комшия – Владимир Пенчев. Почеркът е един и същ, отбелязва вестникът. Полицията разследва случаите, като оттам твърдят, че за втори път апашите в махлата използват важен мач за палежи. Два автомобила бяха опожарени и по време на евроквалификацията България-Англия през септември.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *