Преглед на печата

„Шефът на родното ФБР подаде оставка“, известява от челната си страница „Труд“. Петко Сертов си тръгвал заради подготвяната реформа на ДАНС, уточнява вестникът, но цитира и говорителя на службата Зоя Димитрова, която категорично отрича той да е подавал оставка.

„Нов шеф на магистралите“ – оповестява „Стандарт“. От него ще разберете, че след нощна хайка шефът на пътищата Янко Янков е уволнен заради раздути хонорари.

„24 часа“ избира за водеща тема това, че плажът на властта е пуст, а политиците, и от старата, и от новата власт не са се осмелили да резервират почивка в Евксиноград. Вестникът също така дава съвет как да почиваме евтино.

В. „Монитор“ предупреждава от първата си страница за отровна хранителна добавка, която поразява мозъка. Става дума за китайски продукт, забранен от Изпълнителната агенция по лекарствата, но се продава по интернет и може да бъде изключително опасен за здравето.

От „Дума“ ще разберете, че 15 фирми са се отървали от ОЛАФ и няма да връщат пари по САПАРД, а и още, че в рамките на три месеца гратисен период прокуратурата ще проверява проектите по програмата.

„Сега“ развенчава мита, че бумът на жилищното строителство е от няколко години насам, като цитира данни на Националния статистически институт, които показват, че най-ударно се е строяло в периода 1946-1960 г. и че стогодишните жилища у нас са пет пъти повече от новите.

„Новинар“ избира за челната си страница цитат от ясновидката Зеви, която казва, че Бойко Борисов е новият Стамболов и разгадава бъдещето на кабинета. Според нея министрите ще имат много работа, а Вежди Рашидов няма да успее да се справи с културата заради липсата на воля и лидерски качества. Ясновидката предрича и сватба на премиера с дългогодишната му приятелка.

Ако предпочетете в. „Делник“, ще научите, че спешно назначен от Станишев сега става заместник при Бойко Борисов. Вестникът уточнява, че Милен Люцканов, който бе сред последната порция дипломатически назначения на предишното правителство, сега ще е заместник на новия външен министър Румяна Желева.

Вестникът припомня, че, дни преди да подаде оставка на 9 юли, правителството на Станишев гласува посланически и консулски назначения, които предизвикаха гневна реакция на Бойко Борисов и закана, че ще бъдат преразгледани, но сега идва това назначение, уточнява „Делник“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *