Преглед на печата

Кризата в еврозоната е на път да тласне развитите икономики в пропастта на рецесията и дори да се стигне до депресия, отбелязва и Класа. Според ОИСР, една погрешна стъпка може да потопи САЩ, Япония и други развити икономики.

Пенсиите ще се индексират от 1 юли 2013 година с нивото на инфлацията, обяви социалният министър Тотю Младенов. Едно от допълнителните предложения за стабилизиране на пенсионната система, които той обсъди с работодателски организации, предвижда отпадане на т.нар. швейцарско правило, което отчита индекса на потребителските цени и ръста на осигурителните нива, пише Монитор. Докато обясняват как ускоряват пенсионната реформа, за да осигурят по-адекватни пари за възрастните хора, управляващите всъщност подготвят поредния удар върху пенсионерите. С новите им идеи сегашните ниски пенсии ще замръзнат, а осъвременяването на всички пари за старост ще става много по-бавно, отбелязва Сега.
Земеделието и туризмът се молят за сняг. Тихото време и високите температури в края на есента и началото на зимата може да донесат загуби на двата сектора. Най-често срещаните ефейкти са отлагане на старта на ранния зимен сезон, забавена сеитба и притеснения за по-лоши добиви на зърно, пише Капитал дейли.
Милионери яхнаха стачната вълна. Арендатори, които направиха луди пари от бизнес със зърно се подредиха до протестиращи фермери, посочва Стандарт. Изданието цитира премиера Борисов, че „колите на някои зърнопроизводители започват от „Бентли“.
През ноември 2011 г. общият показател на бизнес климата отново бележи намаление, този път с 2.1% спрямо нивото си от предходния месец, посочва Дума като се позовава на националната статистика. Показателят намалява с 4.2% в промишлеността за месец заради намалените очаквания за развитието на бизнеса през следващите месеци.
Над 61% от българките са висшистки, докато сред мъжете възпитаници на висши училища са близо 39%, посочва Новинар. Изданието цитира европейски изследвания на пазара на труда в страните-членки на общността. Същата статистика показва, че едва 11% от мениджърите са жени. Жените срещат проблеми по време на дейността си като липса на сигурност на работното място и намалени възможности за професионален растеж.
3 500 читалища в България трябва да се регистрират в ДАНС и да приемат вътрешни мерки и правила срещу прането на мръсни пари и дарения от терористични и мафиотски организации. Законът за мерките срещу изпиране на пари ги задължава да изготвят специален план как да разкриват всяка книга, дарена от фундаменталисти или пък от физически и юридически лица, попаднали в списъка с необслужвани кредити, отбелязва 24 Часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *