Преглед на печата

Плевнелиев стана президент с 54% от гласовете българите, пише 24 часа.  Труд посочва, че очакваните гласове, които лидерът на ДПС Ахмед Доган е обещал на червените не са били получени или не са били достатъчни. След като спечели 55% от гласовете на избирателите, Росен Плевнелиев ще започне мандата си с отзоваване на посланиците – агенти на ДС, решаването на спора за професионалното ръководство на армията, енергийните проекти и с изпълнение на обещанията си за прозрачност на институцията и създаване на съвети по икономическите въпроси, отбелязва Капитал Дейли. На изборите вчера цялата власт мина в ръцете на ГЕРБ. Партията на Борисов печели безапелационно в балотажите в 4/5 от 18-те областни града, пише Сега и допълва, че лавина от сигнали за контролиран вот, опити за белязване на бюлетини, незаконна агитация и компромати са завалели и на втория тур. Класа цитира наблюдатели и експерти, които казват, че вторият тур е минал по-спокойно от първия, без големи опашки и удължаване на изборния ден. Стандарт публикува на 2 страници карта на България с резултатите от местния вот.
За една година захарта е скочила с над 70%, а цената на рибата е скочила с 30% пише Новинар като цитира Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Около 9 млн. лв. по-малко са предвидени за първична извънболнична медицинска помощ за догодина, с 1,5 млн. лв. по-малко са и парите за изследвания, отбелязва Дума. Вестникът цитира писмо на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.
Карловец и 19-годишната му дъщеря бяха арестувани при опит да пренесат в Румъния 42 килограма хероин. Дрогата се оценява на близо 3.5 млн. лв., пише Труд.
След ареста си олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е сътрудничил на разследването и благодарение на него е бил разбит международният наркокартел в Бразилия, Боливия и Парагвай, посочва Монитор. Според дипломатически източници, близки до разследването, сигурността на Боевски е сериозно застрашена.
Сложна поредица от слънце, мъгли, дъжд и сняг се очертава през ноември, отбелязва 24 Часа като се позовава на синоптици.
Всеки, който извика КАТ при пътнотранспортно произшствие, го грози акт за административно нарушение дори да е невинен, пише Сега като се позовава на потърпевши. По този начин полицаи „наказват“ невинни водачи, защото ги разкарват за дребни инциденти.
До 90% от всички отпадъци в строителството трябва да се събират разделно и да се рециклират. Това пише в наредба, която подготвя екоминистерството. Целта е да се намали количеството на боклука за депониране, посочва Класа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *