Преглед на печата

„Извозиха ни“, е водещото заглавие за Стандарт. Изданието отбелязва поскъпването на билетите за влаковете от 1 декември, покачването на цената на дизела от днес и очакваното увеличение на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ с 20% от догодина.
Има реална опасност парното в София да бъде спряно посред зима, след като „Топлофикация“ ударно трупа дългове към „Булгаргаз“, предупреждават от газовия доставчик, отбелязва Труд. От една седмица от „Топлофикация София“ не отговаряли на въпросите на вестника какви са дълговете, колко са вземанията от длъжници и как смятат да излязат от ситуацията.
Финансовият министър Симеон Дянков заплаши в прав текст зърнопроизводителите, пише Дума. Пред медиите Дянков заяви, че ако излязат на протест, земеделците ще останат и без средствата, които им се дават в момента.
Правителството тихомълком прокарва наредби за по-високи допустими нива на замърсителите на въздуха, алармира Република. Вестникът цитира експерти, според които това се прави заради потребностите на бизнеса, въпреки, че все повече българи търсят лекарска помощ заради заболявания, получени от мръсния въздух.
Част от търговските центрове и вериги, офис центрове, складове и компании от леката промишленост може да се окажат задължени да плащат по-скъп ток, констатира Капитал дейли. Ако бъдат приети окончателните промени в закона за енергетиката, всички компании, потребители на средно напрежение, ще излязат на свободния пазар на електроенергия. Това може да доведе до увеличаване на сметките за ток на малките фирми.
Физическите лица и компаниите с депозити над 1 млн. лв. у нас продължават да се увеличават, отбелязва Класа, като цитира данни на Българската народна банка. На практика излиза, че всяка седмица по пет физически лица или фирми са оставяли на влог седемцифрени суми.
Най-модерният вид електронни престъпления у нас е кражбата на данни от смартфоните, съобщава в интервю за 24 часа началникът на сектор „Компютърни престъпления“ в ГДБОП Явор Колев. Засечени са и специалисти, които шпионират бившите си фирми по поръчка на конкуренти.
Столичната Пътна полиция започна акция за водачи, предлагащи подкупи, отбелязва Монитор. Само за първите два дни от операцията четирима шофьори са били арестувани за 24 часа, а срещу тях се води разследване. МВР обещава безкомпромисност и спрямо полицаите, които сами си искат пари и се държат арогантно.
България ще инвестира 3 млн. евро, за да рекламира в Европа лютеница, шипков мармалад, конфитюр от рози, компот от праскови и печена капия, пише Новинар. Традиционните български продукти ще бъдат представяни в реклами в Германия, Полша и Румъния.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *