Преглед на печата

Всички централни всекидневници отделят място за коментари по скандала с почетната титла, дадена на Христо Стоичков от Пловдивския университет. Разсъжденията в Труд са озаглавени „Почетен доктор – титла на честта и сделката“. Камата не се изявява като учен, а като застъпник, допълва изданието. Новинар цитира Стоичков, който в интервю за „Канал 3“ е казал „Не съм академик и никога няма да бъда“.
Монитор цитира бившия директор на ДАНС Петко Сертов по повод обвиненията срещу Алексей Петров. В показанията си като свидетел по делото, Сертов е казал, че Петров се е хвалел с близостта си с бившия главен прокурор Никола Филчев. Петров ползвал и базата данни на полицията, за да изнудва бизнесмени.
Класа публикува свое разследване, което показва, че банките се борят за клиенти, като предлагат кредити с фиксирани лихви. Това се отнася не само за потребителски, но и за ипотечни заеми.
В интервю за Дума, депутатът от Синята коалиция Иван Иванов заявява „Бюджет 2012-та вещае бруталност към науката, липса на жп транспорт и зърнена криза“. Когато е застрашена демокрацията, трябва да работим с БСП за защитата й, независимо от политическите ни различия, казва зам.-председателят на Синята коалиция в парламента.
От Капитал дейли научаваме, че реформите в БДЖ може да претърпят пълна промяна, след като стана ясно, че Европейската комисия започна проверка на плановете за преструктуриране. В предварителните заключения на Брюксел пише, че липсва реално проучване на пазара, реформата в този й вид застрашава вътрешния пазар и предполага заплаха за търговията в Европейския съюз.
Република цитира информация на БНР, според която изчезналата в Перник Мирослава изпратила писмо, в което пише, че е похитена.
Сега съобщава, че Турция е готова да вкара войски в Сирия. Изданието цитира вестник „Аш Шарк ал Аусат“, който предвижда създаване на „отцепена зона“ във вътрешността на Сирия, откъдето армия, съставена от дезертьори, ще може да се сражава срещу редовната сирийска армия. Това се договаря между страните от Арабската лига и Турция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *