Преглед на печата

Повечето днешни централни всекидневници отразяват на челно място започналата данъчна проверка на футболните клубове,тръгналото в Кюстендил дело срещу така наречените братя Галеви, както и коментари за избора на Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО.
Вестник Класа помества прогнозата на гостувалия у нас американски специалист по маркетинг проф. Филип Котлър, който смята, че възстановяването от рецесията ще започне в средата на следващата година.
Дневник отделя централно място на водещата си страница на доклада на „Трансперънси интернешънъл“, според който, за поредна година, корупционният индекс на България се е влошил, този път с осем позиции.
Темата на Пари е „Регистър вади на светло кредитирането“, от 1 октомври всички участници на финансовия пазар ще имат достъп до кредитните досиета и задлъжнялостта на клиентите си.
Вестник Сега помества част от излезлия у нас роман „Предпоследен живот“ на руския поет-дисидент Юз Алешковски, изнесъл снощи концерт в Българското национално радио. В коментар „Бокова спечели – защо?“, журналистът от в. Сега Светослав Терзиев пише „Въпреки подкрепата на България нашата кандидатка за ЮНЕСКО спечели“.
Вестник Делник помества коментар на в. „Таймс“ след избора на Ирина Бокова, в който се казва, че изборът е помрачен от твърдения за подкупи.
Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев заявява в интервю за Труд „Досъдебното производство е убийствено формално“ както и „Контролните органи да спрат да хвърлят всичко в прокуратурата“.
Новинар излиза с водещо заглавие „Божидар Димитров се възмущава : Криви и сакати нигерийски футболисти взимат българско гражданство“. При изслушване от депутати от комисията по външна политика той е изразил опасенията си, че националният ни отбор по футбол ще почернее като френския.
Според проучване на „Алфа рисърч“, поместено в Стандарт, вицепремиерите Цветанов и Дянков са отличниците в правителството. Най- долу в класацията е министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Равнището на доверие в премиера го прави най-популярният български политик, е другият извод в проучването. Изданието разказва за станалия злополучно популярен дом за сираци в село Лик, Врачанско. Преди няколко дни там ученици нападнаха и пребиха свои възпитатели и охранители.
24 часа излиза с разследване на Слави Ангелов, в което се разказва как Съединените щати са отвоювали от известния с прякора си Цайса митнически служител наркоотдела в митниците.
Политологът Евгений Дайнов, който е известен и като рокаджия, в анализ за часовия вестник, коментира „Борисов заби като „Цепелин“, но да не кривне към чалга“.
Дума цитира на първа страница намерението на премиера Бойко Борисов да се налага затвор за нападение над полицай, Борисов иска спешни законови мерки в защита на униформените.
Психологът Емилия Янева алармира в интервю за Монитор „Семейството е в криза, не умеем да говорим с децата си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *