Преглед на печата

Според изследователи от 17 държави глобалното затопляне ще причини огромни трудности на европейското земеделие, отбелязва на първата си страница 24 ЧАСА. Сред губещите ще са българите, тъй като жегата ще убива бавно ябълките, ягодите, черешите и лозята.

Който не си плаща сметките за ток или краде еленергия, да не може да ползва парно, вода или други комунални услуги, пише МОНИТОР като цитира шефа на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков.

Икономическата криза кара все повече българи да пускат фишове от тотото и да пробват късмета си по бинго зали и казина, пише НОВИНАР.

Заради икономическата криза българските домакинства отново започнаха да затягат коланите, посочва ДНЕВНИК. Доходите им за януари са паднали на нивото от май миналата година, но в същото време хората се опитват да увеличат спестяванията си за сметка на намаляване на разходите.
Бизнесът е раздвоен по отношение на диференцираната ставка за ДДС, след като Европа предложи тя да е по-ниска за някои сектори, е темата на ПАРИ.
За да предотврати намаляването на частните инвестиции заради кризата, правителството е засилило публичната си инвестиционна програма, пише
ДУМА, като цитира финансовия министър Пламен Орешарски.
Орешарски, обяснява, че пред тази година бюджетът ще инвестира 5.6 милиарда лева, което е с милиард повече от миналата.

„Сбогом, госпожо“, под това заглавие СТАНДАРТ пише, че Европейският парламент е наложил вето на традиционните объръщения към жените и дамите вече ще се назовават само по име или със „скъпа“ и „уважаема“.

Вестникът публикува и интервю със заместник министъра на вътрешните работи Соня Янкулова, според която полицаите ще получават по 600 лева на ръка за дрехи всяка година. Нормата за извънреден труд за униформените пък се вдига с 20 часа на месец.

След две години в България се очаква да се появят първите китайски коли, сглобени в Ловеч, пише ТРУД. Те ще се правят в Ловеч и вероятно ще се продават на цени от около 10-12 хиляди евро.

„Бунт в Рибново заради кметки арест“ е заглавието в темата на същия вестник. Вестникът пише, че акцията ДАНС, при която заради обвинения в разпространение на ислямски фундаментализъм в селото за разпити в София бяха докарани кметът на община Гърмен Ахмед Башев и учителят по ислям Мурад Бошнак, така е разбунила хората, че те отказали да отидат на работа.

Миналата година съдът е давал разрешение по 11 искания за използване на специални разузнавателни средства на ден, посочваСЕГА. От отчета на Софийския градски съд става ясно, че общият брой на постъпилите искания е над 4 хиляди, а отказите са едва 30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *