Преглед на печата

На първата си страницаМонитор пише за поисканото въвеждане на защитни цени на хляба от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, които настояват за минимална цена от 80-90 ст.
24часа пише за искането на Комисията за защита от дискриминация да бъде отменен таванът на пенсиите. Това става след многобройни жалби от пилоти, военни и миньори. Изданието изчислява, че от държавния бюджет ще трябва да бъдат платени над 10 млн лв на стотици възрастни, защото не са взимали реалните си пенсии, а само таванът, който сега е 700 лв.
Само за 6 месеца има повече от 1600 искания за подслушване, съдът е отхвърлил 10% от тях. Това ще прочетете в Дума. Повечето от молбите за използване на специални разузнавателни средства са били освен за подслушване и за изискване на разпечатки от мобилните оператори.
Финасовият министър Симеон Дянков обяви идеята си за сливане на финасовия и банковия надзор в единен орган, с което подсили спекулациите за готвени промени в ръководствата на двете институции. Подробностите по темата и коментара към нея ще прочете във в. Дневник.
Сега пише за мистериозна пречка, блокирала делото за пране на пари, източени от САПАРД, срещу един от президентските спонсори Людмил Стойков. По това дело Брюксел отдавна чака присъда. Причината за замразяването на делото за няколко месеца е че съдията обмисля да направи безпрецедентно запитване до Съда на европейските общности в Люскембург, дали местното законодателство не противоречи на европейското.
Водещата тема на Капитал е посветена на посоката, в която ще тръгне икономическият климат след кризата. Под заглавие „Зелена еволюция“ изданието пише: „Климатът се променя. Правенето на бизнес, изглежда също.“
От юни следващата година-двойно по-евтин телефон- това е водещата заглавие на днешния Труд. Почти наполовина би трябвало да поевтинеят телефонните разговори между абонати на различни телефонни компании, пише изданието.
Стандарт предупреждава, че жестоки санкции ще вкарват нередовните шофьори в пътя. Който бъде хванат зад волана без „Гражданска отговорност“, остава без кола. Ако иска да си върне автомобила, собственикът ще трябва да плати не само задължителната застраховка, но и доста солена глоба.
Новинар допълва темата, като цитира председателя на Асоциацията на застрахователите у нас Орлин Пенев, според когото цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ трябва да стане минимум 300 евро. Според него, увеличението е необходимо заради постоянното повишаване на риска от пътнотранспортни произшествия, които се покриват от застраховката.

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *