Преглед на печата

Няколко общи теми присъстват на първите страници на днешните вестници – от „Левски“ и ЦСКА и руския трансфер, до това колко декара отгоре са били върнати неправомерно на царя.

Вестник Монитор разкрива, че болници са източвали пари от здравната каса за лечение на вече починали пациенти и уточнява, че само за седем месеца са заведени над 300 дела срещу доктори. Труд цитира адвокат Батков на първата си страница, че ЦСКА е в дъното на измамата с фалшивия трансфер и босовете на червения клуб са поръчали казанската афера, за да орезилят „Левски“. „Труд“ отделя централно място на темата и на вътрешните си страници. Стандарт продължава темата, но със заглавието „Титани мамят по татарски“. Под главата си вестникът допълва – шефовете на ЦСКА са в комбина с руската мафия срещу „Левски“.

От 24 часа днес може да научите какво трябва да се направи ако грипът нападне децата ни.

Водещо заглавие за вестник Сега е „Държавата се престраши да съди царя за горите“. Става дума за това, че вече има подготвен съдебен иск срещу Симеон Сакскобургготски за над четири хиляди декара, които са му били върнати в повече от общината в Самоков.

Според челното залавие на в-к Дума „Рилските езера стават блата“ – изданието уточнява под главата си, че огромният брой туристи унищожават рядка растителност и замърсяват най-чистите езера в Европа.

Новинар избира за челната си страница новината, че наркотрафикантът Будимир Куйович ще съди журналистката от вестника Фани Чоджумова за причинено безпокойство и страх, породени от нейна статия.

Вестинк Класа цитира на първата си страница финансовия министър Дянков, според когото 130 млн. лева от по-високия цигарен акциз ще отидат за здравеопазване. Вестникът изчислява, че след като от догодина масовият клас тютюневи изделия скочат с 38 процента, кутия цигари ще струва минимум 4.50 лв.

Вестник Дневник пише, че Европа е разтревожена от силното евро, тъй като скъпата единна валута, растящата безработица и държавните дългове се превръщат в сериозен проблем.

„Труден бизнес в данъчен рай“ – с това заглавие ще ви посрещне днес вестник Пари, който коментира, че страната ни е призната за данъчен рай, но не е станала супердестинация за инвеститорите заради многобройните регулации, които я превръщат в трудно място за бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *