Преглед на печата

Общинските болници затънаха до шия в дългове“, пише „Труд“. По думите на заместник-здравния министър д-р Емил Райнов, само общините са в правото си да решават съдбата на здравните заведения, които с всеки изминал ден трупат нови задължения.
По 3 хиляди лева премии на месец е вземала бившата шефка на Националната агенция за приходите Мария Мургина, става ясно от отговор на финансовия министър Пламен Орешаркси до председателя на комисията за борба с корупцията, цитиран от „24 часа“. Заместникът на Мургина, Красимир Стефанов, който я наследи на поста, получавал по 2 500 лева, а общо в агенцията са раздадени над 38 млн лв.
Зам-министърът на земеделието Бюрхан Абазов прекара вчера 3 часа в националното следствие заради заменките на земи, научаваме от „Стандарт“. Министър Валери Цветанов и другите му заместници най-вероятно ще бъдат поканени в началото на идната седмица, са съобщили запознати.
Министърърт на вътрешните работи Михаил Миков обяви пред парламентарната вътрешна комисия, че за една година са искани около 300 хиляди телефонни и интернет разпечатки за 40 000 души, отбелязва „Сега“. От думите на Миков станало ясно, че по-голямата част от данните са събрани без съдебно разрешение и няма гаранции срещу злоупотреби.
Поредният, четвърти, опит на МВР за безконтролно следене на телефонни разпечатки и интернет трафик все пак може да бъде удовлетворен, коментира „Дневник“. Това става възможно, след като депутати от БСП и ДПС в транспортната комисия прокараха на първо четене законови промени, задължаващи мобилните и интернет операторите да предоставят на МВР непрестанен „пасивен“ достъп до сървърите си.
Равностойността на 220 млн. долара в евро ще ни предостави Световната банка за продължаване на реформите в социалния сектор, повишаване на заетостта и дългосрочен растеж, съобщиха от Министерския съвет, информира „Дума“. Срокът за погасяване на заема е 19 години със 7-годишен гратисен период.
Новите тенденции за развитие на железопътния пазар в Европейския съюз сочат, че ще оцелеят само гъвкавите компании, които успеят да привлекат чужди партньори и да поемат транзита от Евросъюза на изток, предупреждава вестник „Пари“. Ако страната ни иска да привлече по-голям транзитен трафик на товари, рано или късно ще трябва да се включи в тази схема, коментира изданието.
Млади семейства напират да купуват ипотекирани жилища, чиито собственици не са могли да си плащат вноските и банките са им ги взели, е показала проверка на „Новинар“. Ипотекираните жилища се купуват на много по-ниска от пазарната цена, някои дори са с 50% по-евтини.
Софиянци пъплят с 10 км/ч по някои от големите булеварди на града заради кърпенето на дупките по тях, пише „Монитор“. Започналите от понеделник текущи ремонти по ключови столични артерии докарват града до транспортен хаос, като задръстванията са по-големи от обикновено и продължават през целия ден, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *