Преглед на печата

Монитор съобщава: „Казахме ДА за участие в „Набуко““. Проектът не конкурира „Южен поток“ е цитиран да казва и гостуващият у нас Йошка Фишер. След свинския идва и сезонен грип, предупреждава Монитор. Масова истерия и дефицит на лекарства, отбелязва и Новинар. През 2010-та болниците ще приемат пациенти по списък, отбелязва Сега и допълва, че лечебниците вече ще работят с делегирани бюджети и това ще стимулира медицинския туризъм. Дума съобщава за оставката на Румяна Тодорова, като директор на Националната здравно-осигурителна каса.
Централна тема за Стандарт е разкритието на спецслужбите, че 30-годишният софиянец Влади е новият крал на кокаиновата мафия у нас. Лично митичният подземен бос Христофорос Аманатидис – Таки посочил Владо Христов от квартал „Редута“ за негов наследник.
В Новинар също се занимават с криминална тема, но от друг ъгъл. Ядосани съкратени служители отвличат шефове, е заглавието на материала, в който се разказва как обект на похищение стават и хора от средната класа.
24часа също отбелязва кризата, родила нов вид престъпление, което е на път да измести отвличанията. Банките засичали странни движения на активи, срещу които липсват плащания. За това и заглавието на статията гласи: „Искаш да си жив? Прехвърли фирмата“.
Финансова е водещата тема в Дневник, озаглавена „Привличането на депозити достигна предела си“. Според банкери, има достатъчно ресурси за кредитиране, отбелязва изданието и допълва, че един милиард 843 милиона лева са лошите кредити, които се водят като загуба на банките.
В Труд централната тема е под заглавие: „На борсите цените на стоките тръгнаха нагоре“. Обратът в котировките показвал край на кризата. От месец октомври започна поскъпване на пшеница, царевица, слънчоглед. Регистриран е нов бум в търсенето на медта, която на лондонската метална борса достига 6425 долара за тон срещу 2843 долара в началото на годината, съобщава Труд.
Почти всички издания публикуват снимки и репортажи за срещата на премиера Бойко Борисов в ДАНС. Сега отбелязва: „Борисов нахъса ДАНС да лови корумпирани от ГЕРБ“. Стандарт посочва, че се предвижда награда за хванат министър с рушвет.
Дневник пише: Предложението на Министерството на правосъдието в контекста на спешни промени в Закона за съдебната власт и като отговор на скандала с Черничкия Красьо с ланците да се предвиди доживотна забрана за работа на съдии и прокурори, които уронват престижа на съдебната власт, в частност Висшия съдебен съвет. Същевременно в 24часа е публикувано интервю със споменатия Красьо Черния, озагвавено: „В джиесема ми има 1140 номера, всички ли да дадат оставки?“
Някои всекидневници съсредоточават вниманието си върху скандалите в ЦСКА. Съобщава се, че треньорът Любослав Пенев безпрецедентно изгонил деветима играчи заради нарушение на дисциплината. Темата наТруд е под заглавие „Проститутки и алкохол провалят ЦСКА“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *