Преглед на печата

„Топлото време разпалва грипа“, пише Труд. Според експертите болните от вируси българи са поне 140 000. Очаква се до 2-3 седмици заболеваемостта в районите, където първо обявиха епидемия, да намалее.
На първа страница 24 часа информира за напрежението между президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов. Според премиера президентът ще се съгласи с правителството относно отзоваването на посланиците в Турция и САЩ, след като се запознае с мотивите за това решение. Георги Първанов смята, че ще осъдят експремиера Станишев във връзка с доклада на ДАНС, но не и мутрите.
„Банките искат КАТ да спира коли от движение за дългове“, съобщава на първа страница Сега. Трезорите настояват за защита от фиктивни фалити на длъжници. Те искат МВР да спира автомобила от движение за срок от 3 месеца, като му бъде отнеман и талонът. МВР обаче отказват да прилагат такава мярка, тъй като Законът за движение по пътищата не го позволявал.
От днес КАТ глобява за невключени фарове, предупреждава Труд. Санкцията е от 20 до 150 лв.
„Удвояват глобите при нарушение в осигураването“, информира Дума. Предвижда се глобата да бъде от 100 до 2 хиляди лв, вместо досегашните от 50 до 1000 лв.
„Прокурор на Красьо помилвал убиец. Вместо да бъде наказан, обвинителят се бори за шефски пост“, четем на първа страница на Стандарт. Прокурорът от тефтера на плевенския лобист Красьо Черничкия е помилвал убиец. Обвинителят от Стара Загора – Петър Василев не само не бил наказан за гафа, но бил допуснат до шефски конкурс. По темата Стандарт публикува интервю с шефа на инспектората към ВСС Ана Караиванова. До 10 дни ще излязат разпечатки на всички политици, контактували с Красьо Черничкия, допълва Делник.
„Вагони с изтрити номера купени за БДЖ“, е водещото заглавие в Монитор. Цитирани са думите казани вчера по „Хоризонт“ от транспортния министър Александър Цветков, че „косвеният виновник за трагедията във влака София-Кардам е бившият транспортен министър от мандата на НДСВ-ДПС 2001-2005 г. Николай Василев“.
„Българските ски курорти по-скъпи от австрийските“, четем в Новинар. В момента цените за 7 дни в Австрия, без транспорт са 400 евро, а у нас само нощувка в четиризвезден хотел е от 95 до 200 евро.
Разследват за злоупотреби и конфликт на интереси бивш главен секретар на Изпълнителната агенция „Морска администрация“. Сергей Църнаклийски е новият изпълнителен директор на агенцията. Доклад на инспектората на транспортното министерство препоръчва Църнаклийски да бъде наказан и предаден на прокурор, пише Класа.
Министърът на околната среда и водите Нона Караджова прогнозира в интервю за Пари, че ще връщаме пари на Брюксел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *