Преглед на печата

До края на годината ще приключат разследванията срещу бившия премиер Сергей Станишев и срещу бившия социален министър Емилия Масларова, прогнозира във в. ПОЛИТИКА градският прокурор на София Николай Кокинов. Той казва още, че е много вероятно до нова година да бъде поискано свалянето на ощеимунитети на депутати.
ТРУД прогнозира, че до дни бившите министри Николай Свинаров и Веселин Близнаков могат да станат клиенти на прокуратурата, като се позовава на свои източници от магистратските среди. Едно от обвиненията срещу тях е свързано с аферата „летище Божурище“.
24 ЧАСА пише, че вчера изненадващо са били обискирани 11 здравни началници-бивши шефове от министерството на здравеопазването, здравната каса и Агенцията по лекарствата.
СТАНДАРТ допълва темата, като посочва, че според официалното съобщение на прокуратурата повод за акцията е водено в Софийската градска прокуратура досъдебно производство свързано с лекарствената политика в трите ведимства. Изданието цитира и свои анонимни източници, според които най-вероятно става въпрос за периода до 2008 година и касае животоспасяващи лекарства.
Седмичникът 168 ЧАСА коментира, че битката между президент и премиер е заради енергетиката и за извоюване на по-силни позиции във властта. Изданието посочва още, че според прогнози на депутати ще се стигне до процедура по импийчмънт и Първанов ще бъде свален.
„БСП брани болниците“ е водещото заглавие заДУМА. Цитирани са червени депутати, които заявяват, че ще защитят всяка болница в малките населени места. Създават се и инициативни комитети за защита по места.
„Кризата докара дефлация в България“, пише на първата си страница ДНЕВНИК. Констатацията е, че заради кризата и свитото потребление стоки и услуги са поевтинели с 0.3%. За първи път от 10 години цените на стоките и услугите в страната са се понижили на годишна база.
Водещата тема на ПАРИ е посветена на българските железници. Оцеляването на БДЖ е под въпрос след стремителното падане на превозените товари, което се определя като истинска катастрофа.
„Пада данък сгради, скача данък здраве“, четем в НОВИНАР. Здравната осигуровка скача с 2% през 2011 година, според министъра на здравеопазванетоБожидар Нанев. Колка точно ще е данък сгради зависи от общинските съвети. Ако те се съобразят с решението на депутатите да падне долната граница на налога, за гарсониера данъкът може да стигне до 2.50 лв., изчислява вестникът.
„Държавата товари гражданите с още 2% здравна вноска“, коментира СЕГА. Осигуровката ще скочи, защото от тогава ще бъде въведено задължително допълнително здравно осигуряване в частни фондове.
МОНИТОР съобщава, че се обмисля вариант даржавата да поема 90% от разходите за санирането на панелни жилища. Идеята е лансирана от екоминистъра Нона Караджова.
Всички издания днес съобщават за продължаващата тото-треска, след като златните 6 числа в третото теглене на “ 6 от 49″ останаха незадраскани във фишовете и джакпотът расте. Очаква се до неделя той да надхвърли 3.2 милиона лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *