Преглед на печата

„Коледа идва с 13-та пенсия“. Това е водещото заглавие в днешния Монитор. Изданието посочва, че България завършва годината с най-нисък дефицит в Европейския съюз. Цитирани са думите на финансовия министър Симеон Дянков, според когото решението за 13-та пенсия ще бъде взето на заседанието на Министерския съвет идната сряда. Според социалния министър Тотю Младенов, се обмисля вариант за вдигане на минималната работна заплата. „Две седмици преди Коледа правителството реши да прояви малко щедрост, въпреки жестоките икономии, които се налагат заради икономическата криза“, коментира вестник Сега. Изданието посочва, че усилията на правителството да осигури пари за строителни фирми, фермери, пенсионери и социално слаби ще бъде за сметка на бюджетен дефицит отоколо 500 милиона лева.

„Столицата остана без пари“, четем на първата страница на вестник Дума, където пише, че дефицитът в бюджета на София ще е поне 180 милиона лева. Изчисленията са на общинския съветник от БСП Георги Кадиев.
„Чуждите инвестиции през 2009-та година са намалели с около 60 процента, но въпреки това компаниите остават на нашия пазар“, признава от страниците на вестник Пари изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев. Той посочва, че най-силен е инвеститорският интерес към финансовите услуги, по-малко към недвижимите имоти и туризма. Най-слаб е интересът към производството.
„Вече ме бройте за симпатизант на екипа на Яне Янев“, казва в интервю за 24 часа бившият сулжител на ДАНС Алексей Петров. Той нарича „много странно“ разпадането на парламентарната група на Ред, законност и справедливост и коментира, че тези, които са планирали това, са допуснали голяма грешка, тъй като логично това ще превърне досегашната група на Янев в ефективен екип.
В същото време Труд цитира думите на Яне Янев, че шестмесечната подкрепа, която партията му е обещала на ГЕРБ, изтича в 16 часа и 27 минути на 27-ми януари. Яне Янев обвини и напусналия групата Марио Тагарински, че е част от енергийната мафия. Янев смята, че групата му е била разрушена, за да бъде отстранен като член на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.
Стандарт съобщава, че бившият военен министър Николай Цонев си е купил село, а хората от Медвен се питат откъде има милиони, за да напазарува толкова къщи. Бивш кандидат за кмет на Медвен казва, че Цонев притежава в селото 6 къщи и 3 дворни места. В данъчната си декларация обаче е вписал само една от къщите. Ексминистърът отрича това да е вярно.
МВР съветва: „Пазете в тайна пътуването си за празниците“, пише Новинар. Така ще можете да се насладите на идващите празнични дни без да бъдете изненадвани от обири и влизане с взлом в жилището ви.

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *