Преглед на печата

2010-та започна с чудо за Антонина Абруди, четем на първата страница на СТАНДАРТ. Навръх Рождество Христово 22-годишната студентка се помолила за ново сърце, тъй като страда от сърдечна недостатъчност. Седем дни по-късно чудото се случило и родителите на 25-годишния Александър Сапунджиев, който почина от мозъчен кръвоизлив, дариха органите му. Освен Антонина след този благороден жест са спасени още 3-ма души, на които са присадени негови органи.

В 24 ЧАСА ще намерите много подробна информация за втория отвлечен от сомалийските пирати кораб, този път с 8 наши моряци на борда. Само за 5 дни това е втори похитен плавателен съд с екипаж на фирмата „Зодиак“. Допуска се, че похитителите може и да са тамили от Шри Ланка, тъй като корабът „Ейшън глори“ е отвлечен на цели 1150 км. от сомалиския бряг т.е. почти от средата на Индийския океан. Кризисният щаб в Министерството на външните работи е задействан и работи и по второто отвличане на кораб с българи на борда, съобщи вчера външният министър Румяна Желева.

И една изненадваща новина, родена от допитване сред българите.
Чушкопекът безапелационно печели първото място за най-велико родно революционно изобретение в бита, пише ТРУД. За чушкопека са гласували повече от 25% от зрителите на националната телевизия в последния ден на миналата година. Доста по-назад в допитването „Българските събития на 20 век“ остават електричеството, телевизията и радиото. Изданието съобщава също, че изобретателят на чушкопека е бившият заместник-кмет на София Велизар Стоилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *