Преглед на печата

Маргините и Сако в ареста след убийството на Боби Цанков, пише на първата си страница Дневник. Изданието посочва поне 3 версии за показния разстрел – от дългове и измами до преразпределение на наркопазара. Стандарт лансира версията, че причина за убийството е вероятно отмъщение на „Наглите“, заради твърденията, че именно той е дал на прокуратурата информация за закопчаването на тарторите. Журналистката Венета Райкова е била сред последните хора разговаряли с Боби Цанков и в интервю за Труд тя твърди, че в нейно предаване Боби Цанков е щял да разкаже кой стои зад поръчковите убийства на Георги Илиев, Антон Милтенов- Клюна, Поли Пантев, Иво Карамански, Константин Димитров-Самоковеца и Митко Малкия. Вестник Сега допълва, че в едно от последните си интервюта в предаването „Горещо“ Боби Цанков е признал, че радиоигри са били добре смазана схема за пране на пари. 24часа припомня, че Боби Цанков оцеля при 2 бомбени атентата през 2003-та и 2004-та година пред дома на родителите му на столичната ул. „Иван Асен“. Той бе обвинен и съден за измами в радио и телевизионния ефир. На 13 ноември Цанков подаде жалба, че е заплашван с убийство от сочения за наркобос Стефан Бонев-Сако.
В Монитор четем за обсъждания вариант минималната пенсия да стане 240 лева, като бедните и безработните бъдат освободени от здравни осигуровки и лечението им да е за сметка на държавата. Идеята била лансирана по време на среща между премиера, здравния и финансовия министър и директорите на болници от цялата страна.
Според водещото заглавие на Пари, финансовият министър Симеон Дянков кърпи бюджета с облигации в евро, като ще емитира 2.5 годишни държавни ценни книжа на стойност 25 милиона евро. Така правителството ще получи свежи пари и едновременно с това ще активизира вътрешния пазар на дългови инструменти.
Класа цитира земеделския министър Мирослав Найденов, който казва, че хазната е изгубила миналата година 200 милиона лева от фиктивен износ на наши цигари. Схемата е проста: прави се фиктивен експорт на цигари без бандерол и веднага след това се осъществява внос обратно в страната.
Поредната бяла блокада на София е водещата тема за Дума. „Стотици катастрофи, стотици потрошени пешеходци, десетки аварирали автобуси и километрични опашки от автомобили по всички улици“ – така е описана ситуацията с оправданието на фирмите за почистване, че не знаели кога да изкарат машините срещу снега.
35 българи ще работят в хотела на Армани в най-високата сграда на света- новооткритата „Бурж Халифа“ в Дубай, съобщава Новинар. Хотел „Армани-Дубай“ ще бъде открит официлно в средата на март. За гостите ще се грижи персонал от 700 души, подбирани от 16 държави. Хотелът е разположен върху 37 етажа. Температурата в по горните етажи на 828-метровия небостъргач е с около 10 градуса по-ниска от тази на долните нива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *