Преглед на печата

Полицията търси 5-та къща, в която „Наглите“ са държали известен бизнесмен, пише 24 ЧАСА. Един от задържаните от групата признал за скривалището, в което също имало шумоизолирана стая, но отказвал да каже къде е, докато не се договори за по-лека присъда.
МВР ще се откаже от най-оспорваната промяна в Закона за електронните съобщения за пряк достъп чрез интерфейс, отбелязва ДНЕВНИК. Политици от ГЕРБ смятат, че това е 99 процента сигурно, а обяснението на управляващите е желанието им да избегнат обвиненията в нарушаване на гражданските права.
Тежък скандал между премиера Борисов и предшественика му Сергей Станишев избухна заради думите на министър-председателя пред БТВ, че сегашният кабинет се е разплатил за предишно отвличане на нашенец в Сомалия, пише на първата си страница ТРУД. БСП определи изказването като „тежък външнополитически гаф“, но според изданието правителството наистина е платило за задължение, поето от Станишев по време на мандата му.
Темата на вестника е посветена на отпадъците и от нея научаваме, че и в София вече ще се появят умни контрейнери за бутилки, които ще пускат стотинки за амбалажа и ще поздравяват хората с песни.
Нова наредба на финансовото министерство предвижда производителите на акцизни стоки да монтират датчици, които да отчитат количеството и качеството им в реално време, е водещата тема на ПАРИ. Фирмите обаче смятат, че реализирането на идеята ще им струва милиони евро.
Нови 380 хиляди българи ще изпаднат от здравноосигурителната система след края на месеца, ако не платят спешно здравните си вноски, отбелязва на първата си страница СЕГА. Темата е водеща и за повечето други вестници. КЛАСА пише, че сега самоосигуряващите се трябва да подадат и специална декларация в НАП като глобата е от 500 до хиляда лева.
Градският транспорт в столицата е заплашен от поредна криза, четем в ДУМА. Вестникът цитира синдикати, според които за нормалното обслужване на пътниците са нужни 150 милиона лева, а предвидените в бюджета на общината за тази година пари са едва 85 милиона.
Столична община планира да си върне собствеността върху градинката до Руската църква като даде в замяна дела си в Халите, научаваме от МОНИТОР. По думите на заместник кмета по финансите Минко Герджиков, 25-те процента общинска собственост в магазина са недостатъчни за влияние в управлението му.
България е на първо място е Европа и на второ в света по операции на заболели от кучешка тения, посочва НОВИНАР. Вестникът цитира експерти от Българския ветеринарен съюз, според които борбата с болестта не е планирана да влезе в Държавната профилактична програма за тази година.
УНСС слага край на пищовите и преписването по време на изпит с въвеждането на електронен прием на студенти, научаваме от СТАНДАРТ. Всеки кандидат ще получава електронна карта, която след зареждане в компютъра ще разбърква въпросите и ще задава произволни питания.
Вестниците пишат и обявената от главния прокурор Борис Велчев актуализация на списъка на криминалния контингент, която ще правят МВР и прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *