Преглед на печата 27.02.2009 г.

Всички имотни сделки на физически лица за повече от 500 хиляди лева, сключени през миналата година, ще бъдат проверявани, пише „Труд“, като цитира министърът по европейските въпроси Гергана Паси. Пред вестника тя завява, че е възможно в полезрението на правоохранителните органи да попаднат и сделки, сключвани преди 2008 г.
Между 500 и 700 млн. евро допълнително обезщетение от Европейския съюз можем да получим за спрените трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“, твърди в интервю за БНР, цитирано от „Стандарт“ евродепутатът Атанас Папаризов. Необходимо е обаче правителството добре да обоснове искането си за компенсации, предупреждава Папаризов.
Неуправляем „Опел Астра“ летя над 130 километра без спирачки, пише „24 часа“. Към 1 ч. след полунощ на телефон 166 в РПУ-Благоевград се обадил мъж и съобщил, че колата му е с блокирани педали на газта и спирачката и не може да изключи двигателя. Въпреки че пътя до границата с Гърция бил разчистен от преминаващи коли, автомобилът се блъснал в будка на гръцки граничари и по-късно водачът починал.
Има реална възможност Съюзът на демократичните сили да се разцепи преди изборите това лято, прогнозира в интервю за „Монитор“ доскорошният председател на партията Пламен Юруков. Според него политическата сила е разделена на две в отношението си към лидера на Демократи за силна България Иван Костов.
Правителството праща 5 000 пенсионери на предизборно море, отбелязва „Сега“. Възрастните хора ще трябва да си платят транспорта и курортната такса, което обаче едва ли е по силите на тези, които ще имат право да почиват по програмата, коментира изданието.
„Предпопчитаме парите, които ще похарчи Масларова за почивката, да ни бъдат раздадени като добавка към пенсиите, е заявил за „Новинар“ председателят на партия „Социална солидарност“ Сашо Радев.
От една седмица Националната здравноосигурителна каса се опитва да внесе изменения в списъка с лекарства, които се плащат от здравния фонд, е заявил за вестник „Класа“ председателят на Българския фармацевтичен съюз Мирослав Ненчев. Касата е определила през 2008 г. отделните цени на лекарствата и каква част от тях плаща пациентът, а Комисията по цените към министерския съвет от началото на тази година определя по-ниски цени на същите лекарства, пояснява Ненчев.
Административни неуредици доведоха до пълен хаос на пазара на лекарства, при който аптеките не знаят на какви цени да продават, твърди по темата Българският фармацевтичен съюз, цитиран от „Дневник“.
Министерството на здравеопзването е отпуснало 5 млн. лева за местенето на болницата по ендокринология, пише „Дума“, като цитира интервю на експерта от министерството Соня Костова пред БНР. Инзданието припомня, че в понеделник съдия-изпълнител се опита да опразни сградата заради желанието на собственика – организация „Шалом“ да влезе във владение.
Стремителният спад в капиталовия пазар сви до минимум похарчените за акции пари на българската фондова борса, показва анализ на вестник „Пари“. Страхът, че забавянето на глобалната икономика ще нанесе удар и върху българската, допълнително занижва активността на борсата, коментира изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *