Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Националният селекционер Станимир Стоилов: Няма място за страх, европейското не е мираж“
„Майки подозират наглият полицай – зад отвличанията в Добрич“
Осем мъже и жени изчезват от града, докато Йордан Костов е шеф на Криминална полиция там
Полицаят Йордан Костов, който беше арестуван по обвинение, че е подпомагал бандата на „Наглите“, може би стои и зад отвличанията в Добрич. Това допуснаха вчера пред „Труд“ майки на добричлии – млади мъже и жени, които изчезнаха безследно в продължение на няколко месеца през 1997-1998 г. „По времето, когато се изгубиха децата ни, Костов беше шеф на Криминалния отдел на Първо РПУ в нашия град“, обясниха злочестите родители. Те настояха ченгето, уличено във връзки с похитителите, да бъде качено на детектор на лъжата: „Нека да каже какво знае и за нашите деца!“
„Скала смачка българин в Боливия“
Българин бе убит от 70-тонна скала, стоварила се върху спалнята му в Ла Пас, гласи текст на снимка на агенция Ройтерс. Според пресата в Боливия обаче е загинало 14-годишно момче от Ирландия, а чилийският в. „Ла Насион“ твърди, че жертвата е белгиецът Николас Уублен (14 г.).
„Бойко води шефове на служби в МИ6“
Премиерът Бойко Борисов ще проведе днес ключова среща в централата на МИ6 в Лондон. В дълбока тайна се пази дали на нея ще присъства лично шефът на британското разузнаване сър Джон Сойърс, но Борисов води със себе си вицепремиера Цветан Цветанов и трима шефове на спецслужби – Кирчо Киров (НРС), Цветлин Йовчев (ДАНС) и Станимир Флоров (ГДБОП).

в. „24 ЧАСА“
„72 лв. закуска, лети ли властта“
Гонят главната стюардеса на правителствения авиоотряд, министърът прекрати договор на фирма
Бъркалката за кафе била левче, чистят си зъбите от сьомга с клечки по 20 ст. едната
72 лв. плащала държавата за закуска на всеки пътник, возещ се в самолетите на властта. Толкова струва пакетът от блюдото, осигурено от кетъринговата фирма ЛКС ООД. „24 часа“ опита от закуската за министри. В нея основното блюдо са морски дарове. Има филе от сьомга и бяла риба и скариди. В малка пластмасова купичка е подредена зелева салата на върха с репичка. Има и малко сладкишче, пет-шест бисквитки, красиво опаковани в целофан, триъгълно топено сирене и краве масло. Отделно се е плащало за кафето – някъде около 3 лв. „Това е пореден пример за разхищение“, казва транспортният министър Александър Цветков. И прави уговорката, че тази фирма вече не зарежда самолетите на властта. Той отказва да съобщи колко струва всяка храна в менюто, но споменава, че клечката за зъби е 20 ст. бройката, мократа кърпичка е около 1 лв., толкова е и лъжичката. По нареждане на Цветков вече самият авиоотряд снабдява с храна пътниците си. Излизало 10-15 пъти по-евтино.
„След жребия за Евро 2012 г, премиерът предрича: Ние №1, як бой между Англия и Уелс за №2
„Как се вземат по 8000 лв. от мазе на министерство“
„Идва скенерът, който ще ни съблича учтиво“
„Ще се боря за лидер на БСП“
Не искам да съм посредник между Овчаров и Станишев, заявява Георги Кадиев

в. „СТАНДАРТ“
„Кралски жребий“
Англия няма с какво да уплаши футболистите ни, отсече Борисов
България се изправя срещу Кралството във футболна битка за Евро 2012. Жребият събра Бербо и компания в една група с поданиците на Нейно величество Елизабет Втора – Англия и Уелс.
„Кръстоносците в паника от Бербо и Мартин“
Капело ужасен от групата
„Тестът „Тракия“ за родните фирми“
Компаниите ни трябва да докажат, че могат да строят бързо, евтино и качествено
200 бона е глобата на ден за забавяне
„Преспи ни отрязаха от Румъния“
Преспи затвориха границата ни с Румъния. Пунктът при Оряхово е затворен за тирове, не пропускат тежки камиони и на Гюргево. Не тръгвайте за Румъния, предупредиха от Външно.
„Имотите в нета“
Измамници няма да могат да продадат един имот два пъти или да дадат на купувача ипотекирано жилище. За минути сами ще можем да правим справка по интернет за местоположението на имота, собственика му и има ли ипотека. Това ще стане през декември след старта на информационна система с всички данни за имотите.
„Японци се кръстиха Иванчо и Марийка“
Японци се кръстиха на Иванчо и Марийка. Така са известни вече сред съседите си от карловското село Каравелово съпрузите Лео и Сатоми. Семейството зарязало Токио, за да се засели в Долината на розите преди 5 години.
„Блокадата вкисна лютеницата“
„Убийците на Борилски в Нова Зеландия“

в. „НОВИНАР“
„Натресохме се на Англия за Евро 2012 по футбол“
Премиерът Бойко Борисов оптимист за класирането ни
България ще спори с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора за място на европейското първенство по футбол през 2012 г., отреди вчерашният жребий. Точно в момента, когато късметът ни натресе на суперфаворита Англия, премиерът Бойко Борисов започна работното си посещение в Лондон, откъдето коментира бъдещите футболни битки. „Очаквам тежка битка между Англия и Уелс за второто място в групата, защото България ще е първа! – сподели министър-председателят – Разбира се, това е прогнозата на мечтите ми. Няма да е много лесно да се сбъдне, но нашите момчета могат да се борят и да се класират.“ Най-доволни от жребия пък бяха президентът на БФС Борислав Михайлов, който очаква големи приходи от мачовете с британците, и футболните фенове у нас, които ще могат да видят в София световни футболни звезди. Възпитаниците на Станимир Стоилов започват квалификациите в Група G на 3 септември, а на 15 март ще стане ясна пълната програма. За европейското, което ще се проведе в Полша и Украйна, се класират първенците в групите и най-добрият подгласник, а заелите второ място играят бараж помежду си.
„Бивши служители на МВР си направиха алианс“
„Убийците на Борилски не са напускали страната“
„Католически свещеници насилвали деца в Германия“
„България усвоила нищожен процент от европарите“
Процентът на усвояване на средства по оперативните програми на ЕС е изключително нисък, като са разплатени едва 1,3 процента от всички разполагаеми европари. Това заяви вчера председателят на ресорната парламентарна комисия Светлин Танчев на представяне на годишния доклад за усвояване на еврофондовете за 2009 г. в Правец. България е единствената страна в съюза, която е с върнати два пъти. Оценки за съответствие на агенциите у нас, които отговарят за европарите, и все още е без нито една одобрена Оценка за съответствие. Заради забавените темпове на усвояване на евросредства страната ние заплашена да изгуби около 200 млн. евро от еврофондовете. Към момента под заплаха са 203 млн. евро по оперативна програма „Транспорт“. От тях 86 млн. евро за магистрали и 117 млн. евро за корабоплаването по Дунав.

в. „ДНЕВНИК“
„Пускат парите по седем европрограми“
От трети опит България най-после ще получи положителни оценки за т.нар. съответствие
Под въпрос обаче са 200 млн. евро за транспорта
Европейската комисия скоро ще пусне плащанията за България по 7-те оперативни програми, които се наричат междинни, но тъй като са около 80% от цялото финансиране до 2013 г. (6.67 млрд. евро), на практика са най-важните. Това стана ясно по време на обсъждането на годишния доклад на парламентарната комисия по еврофондовете вчера.
„Осъдените за убийството на Борилски изчезнаха“
Желязков и Стоичков вече се издирват в цялата страна
Осъдените за убийството на студента Мартин Борилски – Стоян Стоичков и Георги Желязков – изчезнаха. Ако се вярва на известната публично информация, трябва да са някъде във Варна, но до редакционното приключване на броя нямаше съобщение да са задържани, въпреки че вече има заповед да се издирват в цялата страна. Присъдата (съответно 17 и 19 години затвор) беше обявена от апелативния съд във Велико Търново миналия четвъртък. Двамата не присъстваха на заседанието, защото по думите на адвокатите им колата, с която пътували, се развалила по пътя.
„Дългове“
София има да взима над 6 млн. лв. от превозвачи
„Иван Костов, лидер на ДСБ: По-вероятна е по-малка криза, отколкото минимален растеж“
„Престъпление или…“
Заменки с ефект на доминото

в. „КЛАСА“
„90% от проектите по оперативните програми са драстично завишени“
СПОРЕД ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВЪПРОСИ И КОНТРОЛ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ
Бизнесът предлага въвеждането на банков модел при финансирането им
Изключително ниско е усвояването на еврофондовете у нас. Реално до края на 2009 г. са изплатени едва 1,3% от средствата на ЕС, определени за страната ни. Това съобщи вчера председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на еврофондовете Светлин Танчев. Разходите в 90 на сто от проектите пък са били драстично завишени, в някои случаи са били надписани два и три пъти. По време на изнесеното заседание на комисията в Правец беше представен докладът за миналата година. В документа са анализирани всичките 21 програми, финансирани от ЕС.
„Общините свиват разходите за инвестиции“
„Лекарски сдружения искат БЛС да свика събор“
„Цветанов: Убийците на студента Борилски са в България“
„Разтоварване на нефта на 7 км в морето спасява „Натура 2000″“
„Чуждестранните задължения на фирмите ни гонят 30 млрд. евро“
„Радослав Манолов: Комасацията е единствената алтернатива пред земеделието“
„Димитър Дерелиев – ликвидатор на БГ киното?“
„Гърция преструктурира публичния си сектор заради кризата“
На фона на постоянните критики от страна на Европейската комисия (ЕК), гръцкото правителство обяви, че ще преструктурират публичния сектор. След като пазарите изразиха неодобрението си заради бума на бюджетния дефицит и на дълга й -съответно 12,7% от БВП и 113% през 2009 г. – Гърция бе поставена преди дни под строгото наблюдение на ЕК, която ще следи за прилагане на необходимите мерки за изход от кризата. Кризата с дълга на Гърция постави под натиск единната европейска валута.
„Експортните браншове първи отчитат признаци на оживление“
Добрите данни за износа подкрепят оптимизма на мениджърите за 2010 г.
„Проф. Генчо Начев, ДИРЕКТОР НА УНСБАЛ „СВ. ЕКАТЕРИНА“: 350 млн. лева са достатъчни за реформата в спешната помощ“
„България е сред най-неподготвените за справяне с природни бедствия страни в Европейския съюз“
Проучване на „Галъп интернешънъл“

в. „ДУМА“
„И готвачите на бунт срещу ГМО“
Майсторите кулинари настояват за Агенция по храните
Категорично срещу храните с генномодифицирани организми се обявиха вчера професионалните готвачи в България. Кулинарите, които са членове на Европейската асоциация на професионалните готвачи, дори подписаха етичен кодекс, с който гарантират, че поднасяната от тях храна е екологично чиста. Приготвянето на здравословна храна за клиентите е най-важният фактор в нашата работа, бе категоричен шефът на асоциацията Жоро Иванов. Той и колегите му настояват в новия закон за ГМО да бъде регламентирано въвеждането на задължително етикиране на продуктите с ГМО. Според тях трябва да се маркират и всички продукти от животни, хранени с фуражи, съдържащи генномодифицирани организми. Готвачите цитираха множество международни изследвания, според които животните, хранени с ГМО, развиват алергии, тумори и други заболявания. Според вицепрезидента на асоциацията Ради Стамболов един от най-големите проблеми е слабият контрол върху храните. Националната агенция за контрол на храните трябваше да бъде създадена през 2006-а, отложихме я за 2008 г., още не е готова, припомни той. Кулинарите бяха категорични, че ако няма ясен критерий за контрол върху храните, всичко ще бъде празно говорене.
„Жельо Бойчев: В бюджета на столицата няма София, няма софиянци“
„Усвоени са само 1,3% от европарите“
„Русия и Турция – „просто бизнес““
„Играем c Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора за Евро 2012“
„Вячеслав Тихонов не обичал да го наричат Щирлиц“
„Цените на едро на продуктите се повишиха“

в. „СЕГА“
„Парламентът бламира кабинета за изсветляването на имотните сделки“
Забраната за плащане в брой пада по предложение на „Атака“
Въпреки заканите на правителството, че от Нова година имоти няма да могат да се купуват в брой, а само през банка, тази мярка не само не е влязла в закона, но е на път да бъде бламирана в парламента. След като от ноември м.г. насам проектът за промени в нотариалния закон, с които се въвежда забраната, се подмята из парламента, в края на седмицата правната комисия гласува на второ четене напълно противоположни по смисъл текстове, внесени от депутата от „Атака“ Николай Пехливанов. Промяната предвижда предлаганият от правителството забранителен текст просто да отпадне, т.е. при подписване на сделката пред нотариус, както досега, ще може да се посочва не истинската стойност на имота, а само данъчната оценка. Също така отпада предвижданата декларация от продавача и купувача, че посочената цена е действителната. Според вносителя Пехливанов, дори плащанията на имотни сделки да стават по банков път, това няма да доведе до изсветляване на сектора, защото нищо не пречи освен по определената сметка да се плащат суми и на ръка. Освен това готвената от правителството мярка щяла да доведе до излишно оскъпяване на имотите, каза депутатът и така убеди колегите си да гласуват предложението му.
„България е усвоила 1.3 % от оперативните програми на ЕС“
България ще продължи с традицията да губи средства от европейските фондове. След като пропуснатите пари от предприсъединителните програми доближават 1 млрд. евро, под заплаха са вече и около 200 млн. евро от оперативните програми. Това се казва в доклад на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол над еврофон-довете, която заседава вчера в Правец. Откакто страната стана член на ЕС през 2007 г., България е усвоила едва 1.3% от оперативните програми, които предвиждат към 12 млрд. евро до 2013 г. Под заплаха са основно пари по оперативна програма „Транспорт“ – 86 млн. евро за магистрали, и 117 млн. евро за корабоплаването по Дунав. Причините за забавянето са липсата на готови проекти, както и на пари за отчуждителни процедури и археологически разкопки. Ако тази година не платим 86 млн. евро за магистрали, губим парите, а до момента не е платен и 1 цент.
„Режисьор атакува зам.-министър за заплата в частна фирма“
„Осъдените за смъртта на Борилски изчезнаха“
„„Форд“ и „Тойота“ ще изтеглят коли и от България“

в. „ПАРИ“
„Иде бум на придобивания“
Най-много сделки се очакват в хранителната промишленост и бързооборотните стоки. В България работната ръка е евтина, а данъчното бреме е най-ниското в Европа, което предизвиква интереса на чужди компании, каза Валери Петров, управляващ съдружник във фонд Bancroft
„Очакваме 1 млрд. лв. от приватизация“
Постъпленията ще дойдат най-вече от продажбата на Булгартабак, каза премиерът Бойко Борисов
„Йорг Золфелнер, регионален мениджър на EVN Bulgaria: EVN Bulgaria влага 146 млн лв. в мрежата“
„Бюджетните кризи са във фокуса на Г-7“
Финансовите министри на седемте най-развити държави предпочитат да не изтеглят мерките за стимулиране на икономиката
Компанията трябва да плати предсрочно 5.64 млн. EUR по двете облигационни емисии
„Да не се правим на умряла лисица за мутантите“
Депутатите подготвят почвата за инвазия на чужди сортове мутанти по нашите полета, след като ще забраняват български научни опити върху ГМО
„Трейс с най-ниска цена за Тракия“
Трейс Груп и СК13 холдинг, предложиха най-ниската оферта за лот 2 на магистрала Тракия – 137 868 000 лв. От ведомството на Плевнелиев ще поискат фирмата да обоснове цената
„Ограничават бройката на казината“
И аз, и кабинетът не искаме казина на ъгъла на всеки блок, където нашите деца отиват и се пристрастяват, каза Симеон Дянков
„Сега е изгодно да се наемат висши мениджъри“
Не е достатъчно да си завършил в чужбина, за да си намериш топмениджърско място, казва Мария Шишкова

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Хлябът ни от фураж“
Хранят ни като добитък
80% от насъщния направен от лошо зърно
80% от хляба, който се продава л магазините, е направен от фуражно зърно, а добрият вид се постига единствено с помощта на многото консерванти, които се влагат в него. Причината е, че голяма част от пшеницата, която се произвежда у нас, е бедна на веществото глутен, поради което се окачествява като фуражна. Това се получава, тъй като посевите се торят с по-евтините азотни торове, които влияят на добиваното количество, но не повишават качеството.
„Половин заплата за гроб с камериерка“
35 богаташи вече са си наели ВИП места
Вечният мир струва 16 800 лв.
„Двама от Наглите в лудница“
Опитвали да се изкарат ненормални
Разпитват Гребеца за убийство на автокрадец
„Заради далавера с апартамент Вальо Лимонадата на прокурор“
Петров взел дом в „Изток“ тройно по-евтино
„Китаеца се сдоби с китайче“
От жена си Виолета
Съпругът на Азис пере пелени за 2 минути
„В стаята за разпити деца рисуват анален секс“
„Господ ни погали“
Жребият за Eврo 2012
„Голи избори“
Група млади украинки се съблякоха голи до кръста в избирателна секция в Киев. Според екзит пола Виктор Янукович побеждава Юлия Тимошенко в надпреварата за президент.
„Студът уби отново“
Снегът не спира и днес
Спасяват 9 от затрупан рейс

в. „МОНИТОР“
„Фелдшерите стават доктори“
Дават им право да изписват рецепти
Целта е да улеснят пациентите в над 1000 села
Фелдшерите занапред ще имат правото да извършват куп дейности, които сега се правят само от дипломирани лекари. Ще им бъде разрешено да изписват лекарства по рецепта не само от тези, които се отпускат без лекарско предписание, както е сега.
„Даваме 130 командоси на НАТО“
Включват се в Силите за отговор в Афганистан
Военните лекари се местят при контингента в Кандахар
„Взели сме само 1,3% от европарите“
Заради безхаберието на кабинета „Станишев“
„Двама от Наглите на психопреглед“
Проверяват похитителите дали са вменяеми
Рестартират дело за мъртъв автокрадец, плашен от Гребеца
„Автобус заседна в преспите“
Малък Сечко носи дъжд и поледици
Половин метър натрупа в Северна България
„България срещу Англия в битка за Евро 2012“
Нашите в група G още с отборите на Уелс, Швейцария и Черна гора
„Валентин Петров отива на прокурор“
Бившият главен секретар на МВР взел жилище на тройно по-ниска цена
„Готвачи: 80 на сто от хляба е от фуражно зърно“
Майстори кулинари поискаха забрана на ГМО в цяла Европа

в. „ЗЕМЯ“
„Лекари: Реформират болници, като ги фалират“
Спешната помощ пък не била гарантирана на всички места в страната
В момента се прави опит за реформа и преструктуриране на болници чрез предизвикването на фалити, каза д-р Атанас Атанасов, директор на болницата в Нови пазар, вчера. Спешната помощ не е гарантирана на всички места в страната, алармира д-р Георги Кръстев, управител на Диагностично-консултативен център в Пловдив. Той изрази недоумение как остър корем, катастрофи или инфаркти не са спешни състояния и се поемат от НЗОК по различни пътеки. Докато пациентът стигне до тях, може да се срещне със свещеник, коментира Кръстев. Дълбоко погрешно е един министър да прави коментар, че лекар в болница X лекува лошо, категоричен бе д-р Андрей Кехайов. Това е нарушение на етиката и е недопустимо за лекар, а още повече за министър, добави Кехайов, визирайки Божидар Нанев.
„Цветанов: Има корумпирани съдии“
Дълбоко уважавам българския съд, има наистина добри съдии, но. има и корумпирани. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов вчера въпреки мораториума, който Бойко Борисов наложи на министрите си да не се нападат институциите. Няма да съм съдник на съдебната система, но в редица дела отпреди години са забавени присъдите, посочи Цветанов. По думите му има и корумпирани полицаи, но МВР работи за тяхното неутрализиране.
„Родители от Добрич: Разследвайте „наглото“ ченге за отвличането на децата ни“
„Само 1,3 на сто от европарите са усвоени“
Единствени сме в ЕС с два пъти върната оценка за съответствие, показва доклад на Комисията по европейски въпроси
Изключително нисък е процентът на усвояване на европарите по оперативните програми – те са едва 1,3 процента от всички разполагаеми средства от ЕС, отчете председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Светлин Танчев вчера. Според данните при оперативните програми са договорени 1,4 млрд. евро, а реално изплатените средства са едва 72 млн. евро. България е единствена в ЕС, на която два пъти връщат оценки за съответствие и все още е без нито една одобрена оценка, сочи още докладът. Той обхваща 21 програми, финансирани с европари.
„Жребият за ЕВРО 2012 събра България заедно с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора“
„Защо се хвърлят съчки под кризата в БСП“
„Егоизмът в политиката никога не води до добро“

в. „АТАКА“
„Човек на братя Маргини сред учредителите на РЗС в Пазарджик“
Взривеното „Порше“ е предупреждение на мафията към Гурко Пенков
Бизнесменът Гурко Пенов, чието „Порше“ бе взривено в Пловдив на 4 февруари, се оказа приближен не само до топ бандитите братя Маргини, а и до РЗС. Пенков е участвал в проявите на Янев в Пазарджик по време на изборите миналата година. 39-годишният бизнесмен държи складове за плодове и зеленчуци в с. Огняново, но е познат и като активен играч на наркопазара в пловдивския район „Северен“. Полицията коментира взрива на пор-шето като акт на предупреждение от мафиотските кръгове. Версиите са две: неуредени наркосделки или 100 000 лв. задължения към Маргина, когото Гурко е регистрирал като футболист. Сред подкрепящите РЗС има и други личности от ъндърграунда. В. „Атака“ съобщи, че за РЗС в Разград са агитирали хора от нашумялата силова групировка СИК.
„Кабинетът ще съди Свинаря на Гоце“
„Гръцките фермери излъгаха и пак блокираха Кулата“
„Стоян Иванов: Заменките са престъпление срещу бъдещето на нацията“
„Убийците на Борилски се укривали у нас“
„Националисти разкриха кметски далавери във Великотърновско“
„Кръст за храма в Ловеч“
Новостроящата се църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч се сдоби с кръст на единия си купол. Предстои да бъдат поставени още три кръста, които са изработени от сръбския майстор Добри Митрович. Най-големият ще надхвърля 4 метра. Храмът ще има осем камбани, които ще пристигнат от Гърция.
„АТАКА се пребори да има степен „Доктор на науките““

в. „ЗАСАДА“
„Баджанаци срещу „лъвовете“ за Евро 2012″
Момчетата на Станимир Стоилов ще борят отборите на Англия, Уелс, Черна гора и Швейцария
„Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Пълна промяна при националите“
ЦСКА с по-стабилно бъдеще, повече несигурност в „Левски“
„Сър Алекс иска Бербо да живне“
Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън заяви, че се надява аплодисментите на публиката на „Олд Трафорд“ за Димитър Бербатов да вдигнат самочувствието му и тои да си върне своята увереност и да живне малко. Бербо вкара четвъртия гол при победата на „червените дяволи“ с 5:0 срещу „Портсмут“.
„Отрупват Камата с пари при титла“
„Нашите – баровци във Ванкувър“
В блокове, част от т.нар. Purple Zone, в олимпийското село във Ванкувър са настанени българските състезатели, които ще участват на стартиращите в петък Зимни игри.
„Аксиния имала връзка с ректор?“
„Водят двама от „Наглите“ в лудница“
За да видят дали са нормални

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Убийствена група за националите“
Бербо срещу Рууни за Евро 2012, Капело ни забрави
Борисов: България ще е първа
България попадна в най-тежката квалификационна група на Евро 2012. Нашите ще мерят сили с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора, а Бербатов ще трябва да се сблъска съссъотборниците си от Юнайтед начело с Уейн Рууни, преследвайки последната възможност да се изяви силно и на голям форум. На пресконференцията си след жребия във Варшава селекционерът на англичаните Фабио Капело забрави нашия отбор в коментара си за групата. Наложи се журналистите да подсещат великия италианец, че и тимът на Станимир Стоилов е сред съперниците на „трите лъва“.
„Шериф разстреля Левски с 3:0″
Молдовският шампион Шериф унижи родния Левски с 3:0 в контрола, играна в Кипър. Ерохин направи 1:0 в 45-ата мин., а крайният резултат беше оформен след точно изпълнени дузпи от Волков (84) и Родригес (90). През второто полувреме съдията, който отнесе много критики от „сините“, изгони вратаря Цветан Димитров и нападателя Георги Христов.
„ЦСКА назначава психолог за Гранден“
Сериозни главоболия си навлякоха в ЦСКА с Елиот Гранден. Новото френско попълнение има проблеми, заради които от щаба на „червените“ искат да му назначат психолог. Нападателят отказвал да играе в контроли и не контактува със съотборниците си.
„Премиерът донесе късмет на Челси“
„Локо (Сф) загуби с 2:3 от Стяуа в трилър“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Кацнахме на Англия“
Швейцария, Уелс и Черна гора са другите съперници за Евро 2012
България се натресе на един от най-силните отбори в света в квалификациите за Евро 2012 – Англия. Другите ни съперници в група 7 са Швейцария, Уелс и Черна гора. Първият се класира директно, вторият отива на бараж. Програмата ще стане ясна на 15 март в Цюрих, а първият мач е на 3 или 4 септември. – Това е трудна група. Ще играем доста тежки мачове, но аз съм уверен в моя отбор – каза веднага след жребия английският селекционер Фабио Капело. Той първоначално забрави да каже нещо за нашите и едва след подсещане заяви: „Ох, забравих за България…“ Мъри Стоилов пък втрещи всички с думите, че много го притесняват мачовете с Черна гора. Шефът на БФС Боби Михайлов обаче потрива доволен ръце. Само от двата двубоя с Англия и Уелс в София в касата ще влязат 1,5 млн. евро от тв права. Според букмейкърите България ще завърши на трето място в групата. Фаворит на bwin е Англия с коефициент 1.30, коефициентът на Швейцария за първо място е 4.75, а на България – 13.00.
„ЦСКА взима и Янис Зико“
„Барса се измъква 2:1 с 9 души“
„Тити гледа Лукойл до сутринта“
„Пранди: Матей и Радо правят чудеса“
„Челси попари 2:0 Арсенал“
„Молдовци шамарят Левски 3:0“
След като в първата си контрола на кипърска земя Левски размаза чешкия Прибрам 5:0, вчера момчетата на Гонзо претърпяха поражение. Сините допуснаха загуба с 0:3 от молдовския Шериф (Тираспол), с когото се разминаха в последните квалификации за Шампионската лига. Мачът бе доста изнервен, като съдията Пантелис Йоргос изгони двама от сините и един от приднест-ровския тим, за когото даде и 2 дузпи.
„Локо пада, Литекс прави 1:1“
Със загуба и равен срещу румънците завършиха българските отбори в Анталия вчера. Локомотив (Сф) отстъпи 2:3 пред Стяуа, а Литекс направи 1:1 срещу Тимишоара. И двете срещи се играха при проливен дъжд. Преди мача в Локомотив (Сф) стана голям скандал, след като защитникът Иван Бандаловски се счепка с треньора Драгомир Окука. Бандаловски отнесе солена глоба, а сърбинът го извади от тима.
„4 дни до игрите“
Нашите – баровци на село

в. „ЖЕНСКИ ТАЙНИ“
„Рускинята убила Славка, за да накаже мъжа си“
„Сестрата на Маргините: Преговарям с бившия си мъж да пусне децата ми в Италия“
„Братът на Ники Кънчев бяга в Германия“
„Албена Михова: Слави ме съсипа, когато ме уволни с малко дете на ръце“
„Маргарита Петкова: Спрягаха ме за любовница на Славков, Костов и Гарелов“
„Големият син на Първанов би шута на старото си гадже“
„Деси Зидарова: Платих луди пари за операциите ми след побоя“
„Марко Бонев: Гаджето ми Камен Воденичаров ми беше забранил да стъпвам в телевизията“
„Ивайла Бакалова: Сестра ми Божидара не е лесбийка!“

в. „УТРО“
„Русенка с американско гражданство заплашена с депортиране от САЩ“
Анджела Бонев не смее да си дойде, за да види близките си
34-годишната Анджела Бонева е заплашена с депортиране от САЩ, след като властите неочаквано преди седем години обявили, че е получила американското си гражданство погрешка. Битката на българката, която прилича на истински „Параграф 22“, бе разказана подробно в статия на вестник „Чикаго трибюн“
„Външно: Не пътувайте в Румъния без нужда“
Не пътувайте в Румъния без нужда, предупредиха вчера от Министерството на външните работи. Причината е в тежките метеорологични условия и снегонавявания, които са принудили властите да наложат ограничения за движението на автомобили в страната.
„Подновяват лъчетерапията в онкодиспансера“
Апаратът за лъчелечение на онкологични заболявания вече е ремонтиран и от днес ще се приемат за терапия пациенти
„Сняг и днес, в четвъртък плюс 8 градуса“
Обилният снеговалеж, който започна от събота вечерта, ще продължи и днес, съобщиха от станция към АППД. От утре живакът ще се вдигне над нулата, а в четвъртък температурите ще достигнат плюс 8 градуса, очаква се и дъжд. Времето ще се запази така до Трифон Зарезан, когато ще бъде облачно, но без валежи.
„13 шофьори глобени за час пред болницата“
Само за един час в петък полицейски екипи са глобили 13 шофьори за неправилно спиране и паркиране пред болницата и около ДКЦ 1. Акцията на униформените е била предизвикана от многото сигнали, че линейките на Спешна помощ и колите не могат да се движат свободно по ул. „Независимост“.
„“Януари“ тълкува по снежните преспи знаците на живота“
„“Русе“ създаде елитен мъжки тим по бадминтон“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *