Преглед на печата

Пенсиите, здравето, акция Октопод, Алексей Петров – с тези думи се изчерпва съдържанието на днешните вестници. Ето и подробностите.
„Годините за пенсия – без промяна“ – пишат ТРУД, 24 ЧАСА и СЕГА на първите си страници.
Министър Тотю Младенов обяви отлагане на реформата за възрастта и осигурителния стаж. Битката с безработицата и здравеопазването сега били по-важни, отбелязва 24 ЧАСА и предлага на две страници резултатите от допитването до читателите си за увеличаването на пенсионната възраст. „Искаме 445 лв пенсия, но да работим по-дълго – твърдо „не“ е заглавието по темата.
Според СЕГА, заплахата от протести е спряла пенсионната реформа на ГЕРБ. „Управляващите са готови на компромис и по здравната реформа“, допълва изданието и предлага коментар, озаглавен „Новата здравна политика – болните да се оправят сами“.
„И парите на джипитата намалени с 10 на сто“, пише ДУМА. Здравната реформа е тема на деня и на в. ПАРИ. „Излекуваха“ неработещи болници“, е заглавието на коментара.
Репликата на премиера Борисов по повод акция „Октопод“ – Война е…който издържи“ е на челно място в днешните вестници. Темата е водеща за ТРУД, СТАНДАРТ и МОНИТОР, както и за всички излизащи днес седмичници – 168 ЧАСА, ПОЛИТИКА, УИКЕНД и ГЛАСОВЕ.
„Ганди и Томов – ключови свидетели “ – гласи заглавието на първа страница на ТРУД. Изданието публикува коментар на Тихомир Безлов, озаглавен „Операция „Октопод“ е риск и заплаха за правителството“.
СТАНДАРТ и МОНИТОР поглеждат от финансовата страна на нещата: „И данъчни подкараха Трактора“ – гласи заглавието на МОНИТОР. „Акция „Ал Капоне – данъчни ровят авоарите на подземни босове по списък“ пише СТАНДАРТ и публикува интервю с финансовия министър Симеон Дянков. 16 милиона и половина влязоха в хазната след проверката на фолк певици и футболисти, казва министърът.
ДНЕВНИК и КЛАСА избират икономически теми за водещи.
„Забавените разплащания между фирмите у нас с 54 на сто ръст за година“, пише в. КЛАСА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *