Преглед на печата

Прокуратурата иска имунитет за хора от по-ниските нива в организираните престъпни групи, които свидетелстват за разкриване на тежки престъпления, пише Сега. Главният прокурор Борис Велчев лансира идеята на среща с кореспонденти на чужди медии у нас, уточнява изданието.
За висока вълна към Гърция и Турция предупрждава Труд. От екоминистерството са предупредили двете държави за идващата опасност, заради очакваната висока вълна по реките Арда, Тунджа и Марица. От ведомството са наредили да започне източване на язовирите, за да осигури в тях поне 25% свободен обем, който да поеме новата висока върна. От това вероятно ще пострадат Гърция и Турция.
Тревожна статистика публикува Новинар: 150 хиляди млади хора страдат от анорексия и булимия у нас. Данните изнесоха от Фондация „Природа и здраве за България“. По думите на изпълнителния директор на фондацията само миналата година 3 момичета са починали в следствие на тези заболявания.
Амнистия ще зарадва пушачите, пише Стандарт. Категоричната забрана да се пали на обществени места от 1 юни е на път да отпадне. Това е предложил на депутатите от ГЕРБ лично премиерът Бойко Борисов.
Над хиляда работещи във ВМЗ – Сопот, бяха наказани от изпълнителния директор заради участие в нерегламентиран протест за дължими заплати за три месеца, пише Дума. Инспекцията по труда е започнала промерка на масовите наказания.
Над 500 милиона лева за одобрени, но нефинасирани 218 проекта по програма „Регионално развитие“ да бъдат отпуснати на общините. Това ще поискат кметовете на днешното общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, пише Класа. За форума, който ще се проведе в Пловдив, участие са заявили премиерът Бойко Борисов и всички министри, чиито ведомства управляват оперативните програми, допълва изданието.
Част от най-големите държавни спортни бази в България вече ще могат законно да минават в частни ръце без търг или конкурс, пише Дневник. „Докато съм министър няма да допусна приватизация на спортни обекти от търговските дружества“, коментира темата спортният министър Свилен Нейков.
Българските инвеститори избират чужди пазари, коментира от първата си страница Пари. Пикът на вложенията в чужди схеми е бил през третото тримесечие на 2009 година. Тогава са интвестирани почти 234 милиона лева, сочи статистиката на БНБ.
На челната страница Монитор публикува снимка от пресконференцията на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и комисар Кристалина Георгиева. Двете обсъдиха възможностите за разширяване на сътрудничеството между ЮНЕСКО и ЕК. Срещата беше уникална, той като никога досега участниците в подобна проява не са били само българи, коментира изданието.
„От първи март хайка за дрогирани шофьори“ е водещото заглавие на 24 часа. Вестникът пише, че от тогава всеки пътен полицай ще може да провери дали шофьорът срещу него се е дрогирал. Това става възможно, след като до дни на всички катаджии у нас ще бъдат раздадени 1 200 еднократни тестера за установяване на водачи употребили наркотични вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *