Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Димитровград ще съди Димитров“
Това е „най-големият пазар за живи животни“, казал министърът
Димитровград ще съди министъра без портфейл проф. Божидар Димитров. На извънредно заседание местният общински съвет упълномощи кмета Стефан Димитров да заведе дело за обида срещу члена на кабинета. Причина за решението е изказването на професора, че населеното място е „най-големият пазар за живи животни“. Той го направи на 4 март т. г. по време на класацията „Събитието на XX век“ по БНТ. „Искрено съм изненадан, защото в предаването ги защитих от нападките. Това е хубав град с честни, достойни и трудолюбиви хора“, заяви вчера пред „Труд“ министър Божидар Димитров.
„Скандал на жълтите павета“
Борисов: Президентът иска война? Добре
Първанов е учуден защо стенограмата притеснява ГЕРБ
„ВРЯВА“
Президентът стана лош. Смачка I безмилостно финансовия министър, а после – без грам великодушие или благородство – показа на всички как го е направил. финансовият министър се обърка. Той толкова искаше да участва в шоуто и да прилича на Бойко, че не можа да разбере защо Симеон Дянков не бива да прилича на Бойко. И не бива да е в шоуто… . Сергей Станишевсе зарадва – най-накрая не го ругаят него. И се втурна да раздава оценки за управления, министри и кой трябва да си ходи… Иван Костов се възбуди и започна да повтаря като повреден робот: импийчмънт, импийч-мънт… Бойко Борисов се ядоса. Публично – на президента, с когото от няколко години упражнението „скарване – одобряване“ е като вдигане на гирички – в зависимост от настроението сутрин. А вътрешно – на министър Дянков, който има редкия талант преди да успее да се изтръска от една локва, да пльокне в следващата… А една женица коментира скандала в интернет форума кратко: „Това не ми решава проблемите“.
„Аутлет затапи „Цариградско““
Откриването на новия аутлет в София вчера предизвика километрична опашка от коли на бул. „Цариградско шосе“
Уж сме във финансова криза, пък почти цяла София се втурна вчера да пазарува в новия аутлет. С презумцията, че цените там са народни. Ентусиазмът на столичани задръсти бул. „Цариградско шосе“. Някои от посетителите похарчиха около 700 лева. Но повечето си тръгнахас празни ръце, разочаровани от скъпотията.

в. „24 ЧАСА“
„Опашка за аутлети“
След откриването на нов търговски център в София предстоят още два
Граждани, обзети от шопинг мания, паркират нагло
Хиляди неправилно паркирани коли блокираха вчера движението по главния столичен булевард “ Цариградско шосе“. Автомобили от Монтана, Кюстендил и главно от столицата бяха навлезли по тротоарите, бордюрите и направо на булеварда. Собствениците се струпваха в новооткрития аутлет център. Той има голям паркинг, но въпреки това в първите дни тои се оказа недостатъчен за интереса. Подобно бе и положението в по-старите столични молове, където също има нагло паркирани коли. Пътната полиция не се бе намесила, вероятно защото бе събота. До дни предстои откриването на още два много големи търговски центъра. Разположили се в забранена за паркиране лента коли запушваха вчера входа към паркинга на мола на бул. „Ал. Стамболийски“.
„Предсрочни избори“
И за президент, и за парламент
ГЕРБ се готови за война докрай. Първанов праща звукозапис от срещата си с Дянков на Цецка Цачева
„Весел хляб се прави от загадъчното жито лимец“
„Планинският кристал – компютърът сред камъните“
„58 българи с тайни сметки в Швейцария“
Информацията, която нашите данъчни получиха от германските си колеги, може да се промени в хода на проверките

в. „СТАНДАРТ“
„Бойко призова: Първанов да се извини!“
Дават президента на съд заради стенограмата
Георги Първанов трябва да се извини заради публикуваната стенограма от разговора си със Симеон Дянков. Това призова премиерът Бойко Борисов в интервю за „Стандарт“. Порицах Дянков, пратих го на крака при президента, за да се изясни въпросът, а там му беше устроен другарски съд, възмути се Борисов. В този съд участваха и хора като Кирил Ананиев, които носят пряка вина за сегашния орязан бюджет и всички обвинения към финансовия министър, допълни министър-председателят. Първанов наруши чл. 32 от основния закон, заяви ГЕРБ с декларация. Никой не може да бъде сниман и записван без негово съгласие, гласи текстът. Управляващите ще питат Конституционния съд дали президентът има право да огласява стенограмата. Аудиозапис от срещата с Дянков изиска шефката на парламента Цецка Цачева. Ако има несъответствия между него и публикувания документ, може да се стигне до импийчмънт, обявиха ГЕРБ, Костов и „Атака“.
„Гърция без Великден заради кризата“
„Държавният глава: Давам и запис от срещата“
Ако има импийчмънт, аз поемам руля, каза Марин
Да публикува и разговора си с Алексей, зове Костов
Дело в Конституционния съд няма да мине, смята Георги Марков
Фейсбук брани финансист №1
„Сложиха юзди на безработицата“
За първи път от 15 месеца насам има спад на безработицата в България. 280 души по-малко са влезли в бюрата по труда през първите дни на март, съобщи социалният министър Тотю Младенов. Той подчерта, че пазарът на труда се стабилизира, а масовите уволнения са намалели три пъти. 15 държави търсят наши работници. Германия има нужда от кадри за туризма, а Финландия иска доктори и сестри.
„Трима младежи се размазаха челно в дъб“
„Стяга студ за 8 март“
С много сняг и студ ще посрещнем 8 март. Живакът в термометрите днес ще сочи минус 7 градуса. Точно в стила на Баба Марта в страната нахлува средиземноморски циклон, който ще се вихри чак до четвъртък. Силен сняг заваля в Бургаско, Варненско и Смолянско още вчера. Валежите ще продължат. В планината снежната покривка ще достигне до 15-20 см, а в равнинните части около -10 см. Най-много ще натрупа в южните райони.
„ЦСКА затъна с 0:0 в калта“
„Човек на Стоичков лови бандити във Ванкувър“
„Рогоносец отмъщава с коктейл „Молотов““
Ревнив съпруг се почувства рогоносец и тръгна да си отмъщава с коктейл „Молотов“. Зъботехникът от пловдивското село Брани поле Айдън Алиев опита да изпепели колата на зам.-кмета на община Родопи Неази Таир, за когото имал съмнения, че задява жена му. Дамата е зъболекар и бивш кандидат-депутат от ДПС. За да разбие любовния триъгълник, Айдън приготвил няколко бутилки със запалителна течност и фитили, но не успял да ги използва. Местни го засекли, преди да драсне клечката. Ревнивецът избягал, но полицията го спипала бързо.

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„5000 лв. за ягоди, 1000 евро за готвач“
15 страни в Европа ни предлагат гурбет
Хиляди щурмуват борсата с надежда за работа на Запад
Около 5000 лева на месец може да си докара българин от бране на ягоди в Полша. 1000 евро предлага Словения за опитен готвач. Още пo-шокираща в кризата е офертата за 33 хил. паунда годишно, която Англия отправя към наши медицински сестри. Офертите бяха извадени на борсата на европейските служби по заетостта. Хиляди обсадиха столичния хотел „Хилтън“ с надежда да се вредят за работа на Запад.
„Розата 25 лв. на 8 март“
По моловете
„ИМПИЙЧМЪНТ надвисна над президента“
ГЕРБ: Първанов наруши конституцията
Сезират КС за стенограмата от разговора с Дянков
„Морбили тръшна махалите“
Заради липса на имунизации
7200 заразени, 15 мъртви за година
„Резил, ЦСКА с 0:0 срещу 10 от Берое“
„От 1 юли 2010-а камера снима как се потим за книжка“
Опашка за синоптички
Куп красавици, сред които манекенки, репортерки и подгласничка на „Мис България“, се явиха на каетинга за синоптички на bbt. Понятията „антициклон“и „променливо време“ спънаха повечето от кандидатките,
„Азис и ДесиСлава скарани за ЧРД“
Кралят на чалгата празнува в Италия
Певицата забравила да върне микрофона на колегата си
„Първолак обра учителката си“

в. „ТОПСПОРТ“
„Футболът печели, ако Генов се пенсионира“
Наставникът на Беров Илиан Илиев
Треньорът на Берое Илиан Илиев откровено помоли рефера Антон Генов да освободи българския футбол от присъствието си. Берое устиска с 10 души 0:0 срещу ЦСКА, а след срещата с абсолютно сериозен тон Илиев подкани съдията на мача да се пенсионира. „Надявам се за Купата да не ни свири Генов, защото той е много силен при тези ситуации – спорните. Ако тази година навършва годините за пенсия, футболът ни ще спечели много“, каза Илиев след срещата и визира предстоящия четвъртфинал за Купата на България между двата отбора, а срещата отново ще се играе в Стара Загора.
„Червенков: Мадански е интригант, взема са несериозно“
„Прекратяват мач на Иванков в Турция запади паве“
„България взе аванс срещу Монако за „Дейвис““

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Андоне плаши с оставка“
След 0:0 с 10 от Берое
Караиванов критикува тактиката на румънеца
С човек по-малко Беров измъкна 0:0 от ЦСКА в Стара Загора и повиши напрежението при „армейците“. След мача треньорът Йоан Андоне обчви, че ако не направи отбора шампион, ще си тръгне. „Дойдох за титлата. Ако не спечеля, ще си отида, нека дойде Стоичков или някой друг“, обяви румънецът. Спортно-техническият директор Атанас Караиванов критикува отбора и тактиката. ..През първото полувреме играхме прекалено дефан-зивно. Бяхме бавни и мудни“, обяви шефът в Борисовата градина.
„В ДИАРБЕКИР Пазят Иванков с бронир кола“
„Данчо Т. с първи гол на „Лаута““
Бившият национал Йордан Тодоров вкара първия си гол за Локо (Пд) и донесе победата на своя тим срещу Черноморец с 2:1. Второто попадение бе дело на Гарра Дембеле, а Тошев намали в края. След мача собственикът на бургазлии Митко Събев обяви, че остава зад треньора Красимир Балъков въпреки лошата серия и смяната му не стои на дневен ред.
„Треньорът на Легия: Целим се в Сърмов““
Треньорът на Легия (Варшава) Ян Урбан потвърди новината на „Меридиан Мач“, че халфът на Левски Георги Сърмов е пред трансфер в Полша. Специалистът призна, че е наблюдавал бургазлията по време на контролата на България с дружина полска в сряда. „Ще гледам Сърмов е в дербито Левски – ЦСКА. Той е един от трансферните цели на Легия“, разкри Урбан.

в. „7 ДНИ СПОРТ
„ЦСКА се провали под Аязмото“
Тръгвам си, ако не спечелим титлата, заяви Андоне
Берое нанесе тежък удар по ЦСКА, като го спря с 0:0 в преследването на шампионската титла. Пред 9500 запалянковци под Аязмото тимът на Илиан Илиев удържа равен, след като игра цяло второ полувреме с човек по-малко. За втори жълт и червен картон беше изгонен капитанът на беройци Иво Иванов. Червените обаче бяха безпомощни в атака и загубиха две точки. Нулевото равенство изправи на нокти шефовете на ЦСКА и треньора Йоан Андоне. Разликата с лидера Литекс днес може да стане 6 точки, ако ловчанлии победят Пирин в Кюстендил. Самият Андоне заяви, че ще напусне ЦСКА, ако не стане шампион през май. – Ако не спечелим титлата, аз ще си тръгна – каза румънецът. – Това ще бъде най-правилно. Все още обаче нищо не е загубено.
„Локо (Пд) печели след 140 дни“
„Замерват Иванков с павета“
„Секс скандал на „Олд Трафорд““
„Балкан пак би Рилецо“
„Скоулс качи Юнайтед на върха“
Манчестър Юн поведе във Висшата лига след измъчена победа с 1:0 като гост на слабака Улвърхемптън в късния вчерашен мач от 29-ия кръг. Червените дяволи събраха 63 т. и изпревариха с 2 т. Челси и Арсенал. Скъпоценното попадение за Юнайтед заби Пол Скоулс в 72-ата мин. Това бе негов гол №100 в елита на Англия. В продължението на мача резервата на Вълците Сам Воукс изпорти страхотен шанс да изравни. Димитър Бербатов изигра 90 мин. В късния 1/4-финал за Купата на Англия Фулъм и Тотнъм завършиха 0:0 и ще пре-играват на 16 март.
„Червените падат, вземат купата“
ЦСКА спечели купа „Филипови 2000“, въпреки че в последния кръг загуби 0:3 от Лукойл. Двата отбора завършиха с по 18 точки в класирането, но червените взеха трофея заради по-добра геймова разлика. Срещу Лукойл треньорът Александър Попов пусна повечето резерви. Специалистът даде почивка на ветераните Николай Василев, Ивайло Стефанов и Даниел Пеев. „Исках да видя някои от играчите в бойна обстановка. За мен Лукойл е отборът, с който ще се срещнем на финал в първенството, ако не станат суперизненади“, каза Сашо Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *