Преглед на печата

Повишената здравна вноска и носителите на „Оскар“-ите са на първите страници на днешните всекидневници.
Според в. „Пари“, идеята за увеличаване на здравните вноски e „рецепта за провал“. Работодателите са категорично против да се наливат пари в нереформиран сектор.
В. „24 часа“ публикува собствено проучване, което показва къде са опасните точки по пътя на идващите в София чужди делегации. Проучването е предизвикано от опасния моторист от 3 март и удара в колата на вицепремиера Цветанов. Председателят на парламента Цецка Цачева заявява в интервю за вестника, че депутатите ще наложат с мораториум на заплатите си и на възнагражденията на президента, премиера и министрите за тази година.
Водещата тема на „Труд“ е изведена от интервю с директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, който казва, че вече 40 българи питали какво да правят (уж) техни приятели, които имали сметки в Швейцария. от поредицата на Анна Заркова, посветена на отношенията полиция – съд, днес ще научим за разрухата в следствието и че катаджиите вече не са първи по продажност. изпреварени са от дознателите.
Сеизмологът Емил Ботев предупреждава в интервю за „Стандарт“, че не бива да се притесняваме, когато в Турция има земетресение и че дупките по шосетата са по-страшни от трус. Рейтинговата агенция „Фич“ непрекъснато излизала с мрачни прогнози за България откак финансовото министерство спряло да й плаща, пише още „Стандарт“.
„Сега“ внася известно успокоение у малкия бизнес с информацията, че Агенцията за приходите ще ревизира указанието за осигуровките и управителите на фирми ще могат да се регистрират като самоосигуряващи се и да правят вноски върху минимум 420 лв. Вестникът предлага анализ на тема „Защо бизнесмените сами отказват европейски пари“. Оказва се, че чиновницие са поставили абсурдни условия, което води до отказ всяка шеста фирма, спечелила проект по програма „Конкурентноспособност“.
„Дневник“ публикува интервю със зам.-кмета на София по транспортя Любомир Христов, който обявява, че приоритет в работата му е затварянето на дупките по пътищата. Той обещава цялостно преасфалтиране за някои улици.
„Новинар“ информира от първа страница, че, заради кризата, бизнесмени са луднали по хороскопи. Зваздите говорели, че сега бил моментът да си платим дълговете и данъците.
Водещата тема за „Монитор“ е обявеното от Министреството на финансите пилеене на милиард и 200 млн лв от правителството на Станишев в последните месеци от мандата. Най-големите суми били раздадени на избрани фирми. Темата е водеща и за в. „Класа“ с допълнението, че още в първото тримесечие на 2009 г. неизпълнението на приходите в хазната било над 6 млрд лв.
Кой набеди Спаска Митрова за национална героиня, как банална семейна кавга прерасна в национален въпрос разсъждава сънародничката ни Анелия Петрова, живееща в американския град Детройт. Мнението й е публикувано във в. „Дума“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *