Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Маскирани обраха 136 000 лв. от банка“
Бандитите разбили с пистолет носа на охранителя и му Взели торбата с парите
Въоръжени гангстери плячкосаха 136 000 лв. от оборота на ПроКредит банк в столичния квартал „Люлин-4″ в четвъртък вечерта. Маскираните нападнали единия от гардовете на „Груп 4 секюрити“ точно когато пренасял чувалите с парите от офиса до инкасовия бус. Преди да остави пачките в бронираната кола, той бил ударен с пистолет по главата и му бил разбит носът. После му отмъкнали торба с банкноти. „Работим активно по издирване на извършителите“, заяви пред „Труд“ шефът на СДВР Валери Йорданов. Той бе възмутен, че охранителната компания е нарушила инструкциите, като е изпратила само един служител да пренася парите.
„163-ма депутати срещу Първанов“
Държавният глава има право на защитник пред Конституционния съд
БСП настоява за явно гласуване, Яне видя договорка президент – премиер
„Бронз за Ваня“
Ваня Стамболова завърши трета в бягането на 400 м на световното по лека атлетика.
„Докога бикът ще замества експерта“
Прав е Бойко Борисов – не може държавни чиновници консултанти да вземат по 7000 лв. месечно , а министрите да се разписват срещу има-няма 3 бона, колкото взема чистачката на Барозу. От друга страна, нали си търсим умни експерти, които да ни помогнат да оцелеем в кризата и да се замогнем кат’ европейци? Тия хора не ще да дойдат у нас без пари. Но явно сегашните ни високоплатени експерти не ги бива. Иначе нямаше лекари да бягат в Кувейт за 7500долара месечно. Тютюнопроизводителите нямаше да се чудят как да намерят стотинки за семена и за данък „здраве“. А родопчани нямаше да спестяват от изкуствено осеменяване и да разчитат на селския бик! Така си живеем – беден народ с нископлатени министри. Поне да си намерим нови богати консултанти чиновници, които да вършат повече работа от едно потентно говедо.
„Бебе възкръсна в Сапарева баня преди Великден“
Жена родила тайно, захвърлила бебето си в ледена вода, то се вкочанило, но възкръснало. Тази невероятна история се носи от уста на уста в Сапарева баня няколко дни преди Великден. Звучи като измислица, но случката е вярна, твърдят кметът инж. Сашо Иванов и лекарите от местната болница. Психично болна жена на 40 г. успяла да скрие дори от родителите си, че е бременна. Когато родила, хвърлила плода в ледена вода в банята на дома си. Там го намерили ужасените баба и дядо и извикали гинеколога Аспарух Льондев. Докторът първоначално решил, че бебето се е вкочанило и е починало. Все пак го закарали в спешното отделение в Сапарева баня, където пеленачето изплакало. Сега то се възстановява в болницата в Дупница.

в. „24 ЧАСА“
„Махнете 150 000 партийни партизани“
Трябва да се замразят и намалят всички бюджетни заплати
Костов преброи какво в държавата да се закрие и иска
Истинската реформа изисква да бъдат закрити десетките абсолютно излишни администрации, създадени, за да се наместят партийните партизани на тройната коалиция, казва в интервю за „24 часа“ лидерът на ДСБ Иван Костов.
„Стоичков отказал политиката за да не прави глупости“
Христо Стоичков даде обширно интервю не само по футболни въпроси за барселонския вестник „Спорт“
„Министрите Трайков и Плевнелиев отличници“
„Без големи бъчви на „Винария““
„10-има ще ни казват какво е модно“

в. „СТАНДАРТ“
„Лили на изпит заради нотите“
Щерев иска съдът да установи знанията на примата
Знае ли Лили Иванова нотите? Това е въпросът! Последната дума ще има съдът. Композиторът Митко Щерев е подал иск пред магистратите, с който настоява примата да докаже пред специалисти може ли да чете партитури. Така авторът на култовата песен „Осъдени души“ отвръща на удара на поп дивата. Лили Иванова съди Щерев за клевета. Искът е за 10 000 лева. Причината е статия в столичен седмичник. В нея композиторът твърди, че тя „не може да чете ноти“, „пее на плейбек“ и „на 80 ще си остане същата лъжкиня“. За „Стандарт“ Щерев обясни, че изпитът трябва да е в три части – песен с начална трудност, със средна трудност и ноти за професионалист. До редакционното приключване на броя Лили не беше открита за коментар.
„Еликсир за запалянковци на Винарията“
„Стоичков: Честен съм, не ставам за политик“
„Данък здраве скара Дянков и Цветанов“
Здравните вноски на чиновниците и полицаите скараха вицепремиерите. МВР шефът Цветан Цветанов се обяви против идеята на финансовия министър Симеон Дянков държавните служители, в това число и пазителите на реда, да плащат здравните си вноски. „Тепърва ще се води дебат, аз съм напълно против, но ще се съобразя с колективното мнение“, каза МВР шефът пред Дарик радио.
„Глобиха за продажба на кокичета“
Солени глоби от 1000 до 3000 лева ще отнасят търговците на кокичета, циклами, минзухари, синчец, горски теменуги, иглики и божури. Пълната забрана на продажбата на пролетни цветя наложи кметът на Търговище Красимир Мирев. Причината е, че това са видове, застрашени от изчезване.
„BG Том Джонс разплака страната“
„Министтри с медали от ски“
Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев обраха овациите на ски шоу на Банско. Заедно с дипломати, шефове на икономическото и строителното ведомство те показаха завидна класа на Шилигарника. Надпреварата бе под егидата на външния министър Николай Младенов. Купата за най-бърз скиор отиде в ръцете на словашкия посланик Карол Мистрик. Сребърният медал бе за министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
„Емануела стана булка“
„Разбиха бандата на Румен-Търговеца“
Среднощен екшън и масови арести разбудиха Перник. 51-годишният местен бизнесмен Румен Димитров-Търговеца и 10 негови авери бяха изкарани по тъмно вчера. С белезници те бяха откарани в полицията. Бандата е уличена в търговия с крадени авточасти и наркотици.
„Наливат € 25 млрд. в Гърция“
„Евтин газ през лятото“
Синьото гориво ще поскъпва през зимата, а през лятото ще поевтинява. Това е най-вероятният сценарий, ако „Булгаргаз“ и „Газпромекспорт“ се договорят за промяна на цените. Двете дружества са близо до подобен консенсус, стана ясно от изказване на шефа на „Булгаргаз“ Димитър Гогов. Подобна договорка обаче е нож с две остриета, коментира за „Стандарт“ енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Майка роди в ледена вана“
ПОМИСЛИЛА НОВОРОДЕНОТО ЗА ЧЕРНИЯ СИ ДРОБ
Бебето замръзнало, едва го спасиха
Болна от шизофрения жена роди момче в дома си в Сапарева баня и веднага след това го изхвърли в леген с леденостудена вода. Родилката обяснила, че това бил черният й дроб. Бебето оцеля по чудо, след като родителите на 40-годишната жена, които не подозирали за бременността й, повикали Бърза помощ. Майката е с шизофрения.
„Втори ТИР се заби в къщата“
Е-80 блокиран заради два обърнати камиона
„Белезници за боса на мафията в Перник“
Румен Търговеца държал 70% от наркопазара в града
„Импийчмънт до дни“
ГЕРБ със свой кандидат за „Дондуков“ 2
Цветанов: Президентът спечели два мандата с късмет
„25 млрд. евро инцекция за Гърция“
Спасение от Европа
„Стамболова с бронз на световното“
Ваня ни отсрами
„Ролинг стоунс“
Огромни скали се стовариха върху пътя Лакатник – Враца вчера. Движението беше изключително затруднено, но за щастие пострадали нямаше.
„Маргина при Анелия“
В „Найт флайт“
Сестрата на братята аплодира приятелката си

в. „ТОПСПОРТ“
„Масларя сменя Червенков при провал срещу Левски“
Иван Маринов – Масларя е най-вероятният нов наставник на Литекс, научи „Топспорт“. Както е известно, днес ловчанлии приемат Левски в голямото дерби на 18-ия кръг и при загуба собственикът на клуба Гриша Ганчев почти сигурно ще освободи наставника Ангел Червенков. С Иван Маринов, който в момента е начело на второ-дивизионния Брестник, вече са водени предварителни разговори. Кактое известно, Масларя бе помощник в Ловеч на Ферарио Спасов и Миодраг Йешич, като триумфира с Купата на България през 2007 година заедно със сърбина. Той бе и в екипа на Едуард Ераносян в Локо (Пд) при най-големия успех на „смърфовете“, а именно шампионската титла от 2004 година. Проблем пред назначението може да се окаже само фактът, че Масларя няма нужния лиценз „Про“ и ако почне в Литекс, ще трябва да се търси човек с нужната тапия.
„Ваня Стамболова с броз от световното“
„ЦСКА отнесе Спортист“
ЦСКА победи с лекота Спортист (Своге) с 4:1 в мач от 18-ия кръг на „А“ група. „Червените“ доминираха през цялата среща и очаквано се поздравиха с успех. Елиот Гранден, който дебютира за „червените“, откри резултата в 25-ата минута. Тодор Янчев вкара за 2:0 в 35-ата, след като Гранден го изведе на празна врата, флорентин Петре с глаба направи резултата класическа в 41-ата минута след добро центриране от дясно на Йордан Минев. В 84-ата минута Панку направи 4:0 за ЦСКА от дузпа, а в 89-ата Марин Петров намали на 4:1 отново от бялата точка.
„Славия с реми срещу Пирин, гонят Вили Вуцов“
„Челси отново на върха в Англия“
„Себастиан Фетел тръгва първи в Бахрейн“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Левски контраатакува преди дербито: Литекс са глупаци“
Гонзо с нова схема в Ловеч, Телкийсни титуляр
Левски контраатакува днешния си съперник в дербито Литекс. Ден след като треньорът на ..оранжевите“ Ангел Червен-ков обяви, че ..сините“ са провокатори, симуланти и убийци, колегата му на ..Герена“ Тони Здравков намекна, че в Литекс са глупаци. „След пет минути спор с един глупак ще съжаляваш, че си по-глупав от него“, каза Здравков по адрес на Червенков. Спорът на двамата, които имат рехави визитки, явно е копиран от тези на Острова между сър Алекс и Венгер. Мениджърът на Левски Георги Иванов ще смени схемата за дербито. Сините“ ще играят 4-3-3. като Телкийски и Йовов ще са титуляри за сметка на Кривия и Кръстовчев.
„ДРАМА В РЕАЛ “
Пелегрини изхвърли Кака от състава
„Спектакъл на Гранден, ЦСКА гази“
Звездата в селекцията на ЦСКА Елиот Гранден превърна дебюта си в спектакъл. Французинът заби уникален гол за 1:0 над Спортист при разгромната победа на „червените“ с 4:1. Той асистира и за втория гол, дело на Тодор Янчев. Петре направи 3:0 в 41-вата мин, а от дузпа Панку вкара за 4:0 в 83-ата мий. Крайния резултат оформи Марин Петров, който също се разписа от дузпа. И в двата случая нарушенията бяха доста спорни.
„Хетафе победи с 3:0 у дома Майорка в мач от испанската Примера“
„С човек повече Арсенал победи с 2:1 като гост Хъл Сити“
„Ваня Стамболова е с бронз от световното в Доха“

в. „7 ДНИ СПОРТ
„ЦСКА изяде Своге за вечеря“
Французинът Елиот Гранден с гол и пас за 4:1 в дебюта си
Без да се напъва, ЦСКА схруска 4:1 Спортист от града на шоколада Своге в късния мач от 18-ия кръг на „А“ група снощи. Това бе втора победа през пролетта за румънския треньор Йоан Андоне, който бе сложен на топа на устата след грешната стъпка на армейците за 0:0 с Берое в Стара Загора миналия кръг. С успеха си ЦСКА се изравни по точки с лидера Литекс, който днес посреща Левски в дербито на кръга. Изключителен дебют за червените записа нападателят Елиот Гранден. 22-годишният французин от конгоански произход, минал през гранда Олимпик (Марсилия), излезе с фланелка с №88 и в 25-ата минута откри резултата с фантастичен удар в далечния ъгъл. Малко след това подаде за втория гол и съвсем спечели сърцата на трибуните на Армията. Останалите попадения за ЦСКА реализираха капитанът Тодор Ян-чев (35) и двамата румънци Флорентин Петре (41) и Даниел Панку (84). Почетният гол за гостите бе дело на Марин Петров в последните секунди.
„Левски: Червенков е глупак“
„Кака извън групата на Реал“
„Фетел излъга ферари“
„Австриец взе купата в слалома“
„Стамболова с бронз в Доха“
Ваня Стамболова спечели бронзов медал на 400 метра от световното първенство по лека атлетика в зала в катарската столица Доха. Състезателката на треньора Георги Димит-ров-Корема финишира за 51,50 секунди, а шампионка с 51,04 сек стана Деби Дън (САЩ). Среброто с 51,13 сек взе Татяна фирова (Рус). Стамболова се завърна на пистата миналата година, след като изтърпя 2-годишно наказание за допинг. – Щастлива съм, но не съвсем. Не обичам по-ловинчати неща. Не съм доволна от бягането си във финала – призна 26-годишната варненка.
„Вили съзря заговор“
Велислав Вуцов видя заговор срещу Славия при равния 0:0 с Пирин. Треньорът бе бесен,той не скри отношението си към съдията Станислав Тодоров и в 90-ата мин бе изгонен. В следващия мач, в който белите гостуват на Левски, той няма да е на пейката. – Сладуранкото имаше задача, вие ще прецените каква е, като видите къде играем следващия кръг – заяви Вуцов. – Винаги ни е ощетявал – допълни президентът на Славия Венцеслав Стефанов. И той, и Вуцов имаха претенции за спестен червен картон на защитника на Пирин Радослав Митревски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *