Преглед на печата

„Булгаргаз“ спира днес по обед природният газ за металургичния завод „Кремиковци“, пише „Пари“. Така за първи път от откриването през 1963 година доменните мощности на комбината ще бъдат изключени, а коксо-химичното производство повече няма да може да бъде възстановено. Днес работниците излизат на протест, уточнява изданието.

Александър Томов може да се прости с имотите си за 830 хиляди лева. Запор върху къщи и сметки му наложи комисията „Кушлев“ и поиска конфискация, пише „Стандарт“. Бившият бос на „ЦСКА“ и „Кремиковци“ няма право да се разпорежда със суперлуксозната си двуетажна вила в пернишкото село Студена. Запор е наложен и върху апартамента му в София, който е 153 квадратни метра.

„Труд“ допълва темата: „Подложен съм на брутална политическа репресия от лица с голямо обществено влияние, коментира Томов. Той твърди, че няма и един краден лев.

Изчезналият преди пет дни бизнесмен Киро Киров не е напускал официално страната, пише „Монитор“. От изчезването му на 27-ми март досега няма никаква вест от него. Денонощно близките му стоят до телефоните си и чакат обаждане от похитителите.

Фирми източват НОИ с фиктивни болнични, като вместо да уволняват служителите си заради кризата ги пращат в отпуск по болест пише „Сега“. Само за 2 месеца институтът е платил 127 милиона лева обезщетения за отсъствия по здравословни причини. При тези обезщетения има сериозно увеличение в първите месеци на годината в сравнение със същия период на миналата, става ясно от справка на осигурителния институт, цитирана в публикацията по темата.

Глоба до 5 хиляди лева заплашва всеки работодател, който системно тормози подчинените си, пише „Новинар“. Изданието цитира шефът на инспекцията по труда Гълъб Донев. От началото на март трудовите ревизори са започнали проучване за нивото на стрес във фирмите, които проверяват.

Край на скъпия Слънчев бряг за българи, пише „24 часа“. Заради кризата от това лято ще има пакети от 500 лева за 10 дни „ол инклузив“ за българи дори и през юли и август.

Заради растяща сива икономика още 200 милиарда долара няма да влязат в бюджетите на 30-те най-бързо развиващи се икономики в света през тази година в момент, когато правителствата болезнено се нуждаят от средства, пише „Дневник“. Това е изчислил австрийският професор Фридрих Шнайдер.

Президентът на Междупарламентарната асамблея на православието, в която членуват депутати от 24 страни, Сергей Попов, заяви в София, че организацията му ще търси път да се отмени решението на Европейския съд в Страсбург за правата на разколниците у нас, пише „Дума“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *