Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Нелегален закон излезе в „Държавен вестник““
Скандалният текст отпечатан без указ на президента
Скандална поправка в закона за контрол на наркотичните вещества излиза в „Държавен вестник“, без депутатите да са я гласували и без президентът Георги Първанов да е издал задължителния по конституция указ.
„Премиерът плаши с 4-5 млрд лв. дупка“
Кърпят бюджета с нови данъци
Тристранната си стисна ръцете за десятък върху печалбите от хазарт
„Бомба за Берлускони“
Италианска анархистка организация прати писмо бомба на съюзник на Силвио Берлускони ден преди регионалните избори, които са днес и утре. Взривът рани пощенски служител. В петък вечерта бе открито писмо, адресирано до частния дом на италианския премиер в Милано, в което имаше куршум и послание: „Ще умреш като плъх.“
„Военни имоти продавани на безценица“
Имоти на „Воинтех“ ЕООД край морето са били продадени на безценица, алармира вчера шефът на комисията по транспорт в парламента и депутат от Бургас Иван Вълков (ГЕРБ).

в. „24 ЧАСА“
„Спрян заради износени гуми, българин без пари се беси в Гърция“
Тираджията гладувал, зарязан 1 седмица до Атина
Български шофьор се обеси в тира си в Гърция, след като стоял изоставен без пари и храна една седмица, съобщиха за „24 часа“ от полицията в гр. Ливадя. Тялото на В. М. било открито от негови колеги да виси на бесилка от ремъци за връзване на товари в камиона, уточниха полицаите. Гръцки катаджии спрели камиона, защото гумите му били износени. Тирът бил отбит на паркинг на 80 км от столицата Атина. Шофьорът, който нямал пари у себе си, се свързал с фирмата работодател. Уверили го, че ще пристигнат колеги, за да му доставят нови гуми. Дошли обаче едва в петък. Вчера към обед получихме информация за трагичния инцидент, потвърди българският консул в Атина Герман Ванчев. Полицията не изключвала и версия за убийство.
„Ще гледат ли мачове в районното?“
Вчера нищо – 0:0
Дори осъдените за хулиганство фенове спокойно можеха да гледат вчерашното дерби „Левски“ – ЦСКА 0:0, защото преди две години депутатите отказали да приемат предложена от МВР поправка в закона за футболното хулиганство. Според нея осъдените ултраси ги викат в районното и им пускат мача по телевизията.
„Здравният министър предлага: Доплащаме за лекар, ако нямаме талон от джипито“
Обмислят също таксата при личния лекар да се плаща от всички
„Панайот Панайотов: Евровизия е като селски панаир“
„Името на цветето диктува характера“
„Нов скандал: дописали след президента закон срещу дрогата“
Корекция ли е, или лобиране, питат от „Дондуков“ 2

в. „СТАНДАРТ“
„Фитнес в парламента“
Депутатите топят кила след великденската ваканция
Депутатите тръгват на фитнес след великденските празници. Народните избраници излизат в 12-дневна ваканция на Разпети петък, а когато се върнат, ще ги чака чисто нов фитнес център. Стаята с уреди е факт благодарение на „Атака“, научи „Стандарт“. Хората на Волен Сидеров преди време поискали от председателя на парламента Цецка Цачева да имат шанс и за спорт, не само за чужди езици. Тя отсякла, че няма да позволи с пари от бюджета да се извайват депутатски тела. След отказа атакистите случайно открили в Партийния дом зала с остарели фитнес уреди. По инициатива на председателя на образователната комисия Огнян Стоичков намерили спонсори, които обновили с чисто нови уреди залата. „На 15 април ще открием фитнес центъра. Всичко сме направили сами, без да харчим държавни пари“, разкри Стоичков.
„Плашат Берлускони с кърваво писмо“
„Пълнят хазната с 230 млн. лева“
ДДС ще скочи максимум за година и половина, обеща Бойко Борисов
Омекотяват секирата за хонорарите
„Лекарските заплати с лимит до 2012 г.“
След промените може да скочат до 50 бона
Доплащаме си до 4 лв. за преглед при специалист
„Таксиджия гърмя за ресто“
Таксиджия гърмя по клиент след скандал за ресто. Екшънът стана в Габрово. Мъж, пътуващ със семейството си, се спречкал с 32-годишния шофьор на таксиметровия СЕАТ Б.И. 47-годишният клиент извадил банкнота, за да плати сметката, но шофьорът нямал да му върне дребни. Двамата се скарали, клиентът ударил табелката на таксито и я съборил. Тогава шофьорът гръмнал с газов пистолет по мъжа.
„Лятото идва през април“
Лятото ще дойде още през април. Температури от 30 градуса можем да очакваме в последните десет дни на следващия месец, прогнозират синоптици. Средната температура ще се движи между 11 и 13 градуса. След променливото време в началото на месеца още във втората половина април ще ни зарадва със слънце и високи температури. Според синоптици-те живакът в термометрите ще показва средно с 2 градуса повече от обичайното за сезона.
„Цветанов дари колело на евробебе“
„Българин другарува с родата на Елвис“
„Мацки свалят мачовците от моторите“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Заради камерите на листовките мераклиите за шофьор наполовина“
Край на фиктивните прегледи на колите
Два пъти по-малко са кандидатите, които искат да се явят на изпит за шофьорска книжка, откакто препитванията са анонимни и се провеждат под наблюдение с видеокамери.
„Три мерки наливат 230 млн. в хазната“
Тристранката прие плана на НАП
Парите идват от хазарт, застраховки и корпоративен данък
„Кораб и кей на цена на мезонет“
Като бонус имало и 8 дка земя
400 воени имота шитнати за 21 млн. лв.
„Гонят силиконки от „Мис България““
Калканджиева се мръщи на напомпани хубавици
„За 8 лв. ядем китки“
Салатата на Шрек за Цветница
Върбовите клонки вече част от букета
„Медведев забрани местенето на стрелките“
Чукчите си сверяват часовника по Магадан
„Кръгли нули“
Най-слабото вечно дерби
Левски и ЦСКА завършиха 0:0 в може би най-слабото издание на вечното дреби в историята. Червени и сини буквално спукаха топката от ритане в продължение на 97 минути. Голови положения напълно липсваха, а „сините“ не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на ЦСКА.
„Държавата доплаща преглед при специалист“
„Заради банкнота от 50 лв. бакшиш гръмна клиент“

в. „ТОПСПОРТ“
„0:0 на Левски – ЦСКА след нерви и димки“
Феновете спряха дербито, като подпалиха „Васил Левски“, пет свади на терена
Левски и ЦСКА завършиха 0:0 след много нерви на терена и димки и огън на трибуните. Така се оправдаха очакванията, че големият сблъсък на родния футбол ще бъде реми. Посещаемостта пък бе над прогнозите, като се събраха малко повече от 14 000 зрители. Още в първите секунди се видя, че напрежението ще властва на терена, след като мароканският бранител на „сините“ Шакиб Бензукан направи два бързи груби фаула в рамките на първата минута. В 38-ата минута се заформи и първото мелле. Румънският нападател на „червените“ Даниел Панку нахлу в пеналта, опита се да премине между Балтанов и Милиев и падна. След като Антон Генов не даде дузпа, а „армеецът“ бе подканен от съперниците си да става, той налетя на „сини“ футболисти. Ветеринарят Генов едва успя да разтърве играчите на двата тима.
„Бербо остави Юнайтед на върха“
Димитър Бербатов изригна с два гола за победата на Манчестър Юнайтед с 4:0 като гост на Болтън в 32-ия кръг на английската Висша лига. Така „червените“ дяволи останаха на върха в класирането със 72 точки, една пред Челси. По-рано през деня „сините“ от Лондон разпердушиниха Астън Вила със 7:1 на своя „Стамфорд Бридж“. Капитанът на гостите Стилиян Петров получи жълт картон. Бербо отбеляза изключително важните втори и трети гол за тима си в 69-ата и 78-ата мин. На нашия му върви на „Рийбок Стейдиъм“, след като миналия сезон отбеляза тук попадението за 1:0 в 90-ата минута.
„Локомотивите от Мездра и Пловдив не се биха“
„Байерн (Мюнхен) спука гуми срещу Щутгарт“
„Фетел тръгва първи в Мелбърн, пали скандал“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Левски и ЦСКА се самоубиха“
„Ще има освободени“, обяви Митко Борисов след 0:0 в дербито
Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 във вечното дерби на България. Двата отбора разиграха безлично първо полувреме, а през второто „червените“ бяха малко по-активни, но с пропуски се отличиха Гранден и Панку.
„Черно море се отказа от първенството заради купата“
„Бербатов с два гола, Челси гази 7:1 Стилиян“
Димитър Бербатов вкара два гола за Манчестър Юнайтед при убедителната победа с 4:0 за английския шампион при гостуването на Болтън. С този успех „червените дяволи“ запазиха лидерската си позиция във Висшата лига. Капитанът на националния ни тим бе точен в 69-ата и 78-ата минута. В същото време Стилиян Петров започна титуляр за Астън Вила и бе сменен при тежката загуба на бирмингамци с 1:7 при гостуването си на Челси. В мач от Бундеслигата пък Шалке би с 2:0 като гост Леверкузен и даде заявка за титлата.
„Йорданов остава начело на борбата“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„ЦСКА изпусна Левски“
Сините устискаха 0:0 с последни сили
Левски устиска щастливо 0:0 срещу ЦСКА снощи на националния стадион „В. Левски“. Червените играха по-добре, но изпуснаха победата. Сините бяха трагични. Румънецът Даниел Панку съсипа надмощието на ЦСКА в 80-ата минута. Халфът беше изведен от Тодор Янчев сам срещу Георги Петров, но не успя да уцели вратата. Това беше най-чистото положение в мача. Жоро Вратарчето имаше основна заслуга за спасението на Левски, той извади опасни шутове на Гранден, Платини и Панку. За цял мач Левски нямаше нито едно голово положение. Двата отбора грешаха много, което създаде впечатление, че се играе бързо. ЦСКА поне успяваше да атакува често, макар че нападаше хаотично и не комбинираше добре. Сините опълченци пробваха да играят нещо напред, но не стана нищо. Нямаше дори центрирания, защото нямаше никой в наказателното поле.
„0:0 в сблъсъка на изпадащите“
„Челси мачка 7:1“
„Пиронкова изпусна №2 в света“
„Ред Бул повежда колоната“
„Тони Здравков: Съдията Генов ни закла“
Съдията Антон Генов се оказа главният виновник Левски да не бие ЦСКА снощи. Така поне смята треньорът на сините Антони Здравков. – Антон Генов се постара при всяко свое от-съждане да предреши дербито – каза Здравков. – Не показа втори жълт картон на Панку, не ни даде и дузпа. Десет минути преди края спряха атака на Бардон с несъществуваща засада.
„Йоан Андоне: Агитките бяха по-добри“
Публиката в мача се представи по-силно от футболистите, заяви треньорът на ЦСКА Йоан Андоне. – Повече ми хареса второто полувреме – каза румънецът. – Игра се по-отворено, а ние имахме повече положения за гол. Жалко, липсваше ни последният удар. Като цяло качеството на играта не беше добро. Първото полувреме беше тактическо, играехме само на къси разстояния.
„Рома бие Интер 2:1“
Рома победи като домакин Интер с 2:1 в дербито на 31-ия кръг на Серия А и се доближи само на точка от нерадзурите (62 към 63). Вълците поведоха в 16-ата мин. Вратарят Жулио Сезар изпусна топката в краката на Де Роси и той вкара за 1:0. Малко преди почивката реферът Морганти ие даде дузпа за Интер за фаул на Касети срещу Снайдер (45+1). През второто полувреме нерадзурите изравниха със скандален гол на Диего Милито от засада (66). 7 минути по-късно обаче Лука Тони донесе победата на Рома с шут от пеналта. В 95-ата мин Интер пропусна да изравни: Милито нацепи гредата. „Рома мечтае за титла!“, написа след мача „Гадзета дело Спорт. „Рома сви Интер!“, възкликна „Тутоспорт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *