Преглед на печата

Магистрала „Люлин“ погреба трима работници, пише Новинар по повод инцидента, отнел живота на трима турски работници в събота вечерта. Вчера в късния следобед беше образувано досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост, добавя изданието.
Непрогледен мрак цари нощем на мястото, където се строи магистралата, отбелязва Труд. Пътната агенция нямала пари, с които да осигури представител на строителните надзорници 24 часа в денонощието.
Отчаяни пътници висят денонощно на столичното летище, пише Стандарт. Ако не си на място с пари в брой, няма шанс да заминеш, след като отворят небето за полети, са заявили за вестника изнервени студенти, очакващи трети ден да излетят за Лондон.
Половината от осъдителните присъди през миналата година са след споразумение между обвиняемите и прокуратурата, сочи статистика на обвинението, цитирана от вестник Сега. През 2009 г. по подобен начин са приключили някои от т.нар. „знакови дела“, а след убийството на Боби Цанков в началото на годината стана ясно, че той е сключил споразумение по 10 от делата си за измами.
Ръководни кадри от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса ще бъдат привлечени като обвиняеми през тази седмица, са заявили за вестник Класа близки до разследването. Без да споменават имена и конкретни обвинения, те са споделили, че очакват да се случи нещо сериозно.
„Недосегаемите“ точили ДДС чрез роми и клошари, пише Монитор, като цитира данни от вчерашното съдебно заседание по случая. Хората от престъпната империя на бизнесмена Христо Ковачки принуждавали дори с бой предимно неграмотни хора да продадат данните си и да се подписват под кухи фирми.
Енергодружествата са платили за външни услуги 222 млн. и 800 хил. лв. през изминалата година, става ясно от справка, предоставена от енергийния министър Трайчо Трайков и цитирана от 24 часа. От информацията става ясно, че голяма част от фирмите, предлагащи външни услуги, са собственост на компаниите, приватизирали българските енергоразпределителни дружества.
Правителството ще продава имоти на министерства и техни подразделения в опит за повишаване на приходите в хазната, пише вестник Пари. Статутът на имотите се променял от публична държавна собственост в частна държавна, за да могат да бъдат продавани на търг.
Само за 9 месеца доверието в ГЕРБ се е сринало с 18%, показва социологическо проучване, цитирано от вестник Дума. Огромен спад са претърпели и надеждите за действията на Кабинета, като, според данните, 62% от българите смятат, че нещата в Бълария се движат в грешна посока.
Обществените медии трябва да се изградят от А и Б, твърди в интервю за Дневник председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Според Лозанов подходящите кандидати за бъдещи шефове на БНР и БНТ трябва да бъдат обществено известни фигури, да не влизат в противоречие с гилдията и да имат представа за бъдещето – обществени медии в много променяща се среда.

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *