Преглед на печата

24часа кани днес читателите си на посещение в Полиграфическия комбинат в деня на отворените врати. Тези, които имат оригинални идеи, могат да станат и автори в утрешния брой на вестника.
Министърът на околната среда Нона Караджова предлага за всеки изхвърлен фас на улицата, освен глоба, да се полага и общественополезен труд, пише изданието на първа страница под заглавие „Хвърляш фас – 10 дни ангария“. Експертна група замисля промяна в такса смет – налогът за боклука да се изчислява върху глава от населението или на килограм изхвърлени отпадъци, а не както е сега – на база данъчна оценка.
24часа съобщава още, че Фондът за трансплантации е решил да финансира 60 дни болничен престой и операцията за присаждане на черва на 28-годишната Елена Димитрова от София. Решението е взето от избрания по спешност от правителството обществен съвет на фонда.
„Врачки скочиха срещу закон на ГЕРБ“ – гласи водещото заглавие на Труд, който на вътрешните си страници представя две мнения по темата – на вносителката на закона – депутатът Ирена Соколова и на духовната лечителка Даниела Ефремова. Проектозаконът забранява на врачки, баячки и други природни феномени да се представят и като психотерапевти.
Под заглавие „До 5 на сто по-евтини лекарства и болният няма да доплаща“ Труд съобщава, че утре ще има среща на Здравната каса с производителите на лекарства по това предложение на касата. „Ефект обаче ще има, само ако се ревизират и надценките, които вземат търговците на едро и дребно“, посочва изданието.
„В политфолклора лесно се влиза, трудно се излиза“, предупреждаваТруд в коментар на Таня Джоева за първите изяви на новия здравен министър Анна-Мария Борисова.
Водещата тема на Стандарт е за инцидента в Русе, където двама мъже загинаха, докато почиствали цистерна. „Поредната небрежност на работното място взе нови жертви. Разследването ще покаже дали горивото в цистерната-ковчег не е било „кръщавано“ за по-големи печалби“, пише вестникът. Неделният брой изобилства със светска суматоха: „Татуирана софиянка е новата „Мис България““, „Кралски блюда и страсти на Руския бал“, „Цирк и евтини банани препълниха МОЛ-а“, „Танцът на Дънов – световна ценност“ и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *