Преглед на печата

Лято без топла вода може да стане факт за милион и половина българи в градовете София, Бургас, Враца и Плевен, пише на първата си страница ТРУД. Местните топлофикации са заплашени от спиране на доставките на природен газ заради дългове към Булгаргаз на стойност 50 милиона лева.
Детските градини и недостигът на места в тях разглежда вестникът в „Темата“ си. Според изданието, увеличаването на раждаемостта е препълнила градините в повечето градове на страната, като първенец по липса на места е столицата. Нарастването на броя на децата, обаче, заварва града и с намален брой детски заведения заради приватизация в миналото.
ТРУД отделя и цяла страница на идеята за сливане на БНР и БНТ. Мнения по въпроса дават не само директорите на двете медии, но и медийни експерти.
ДУМА също пише за опасността от липсата на топла вода в четири града през летните месеци. Според директора на Топлофикация – София Петко Милевски до лятото дружеството ще покрие голяма част от задълженията си.
Агенти на ДАНС в комбина с бирниците ще броят палатите на съдии и прокурори и ще гледат под лупа сметките им, отбелязва СТАНДАРТ по повод Стретегията за реформа на съдебната система. Според нея магистратите с повече и по-тежки дела могат да получават по-високи заплати.
Финансовото министерство обмисля въвеждането на минимална цена на хляба, пише 24 ЧАСА. Целта на идеята, предложена от регионалния съюз на хлебопроизводителите в Монтана, е гарантиране на лоялната конкуренция.
Изданието помества пространно интервю с вътрешния министър Цветан Цветанов. Последните операции на МВР, идеята за специализирания съд, споровете около НПК, контрабандата на цигари и проблемите с отпечатването на новите лични документи са сред засегнатите в разговора въпроси.
Основна тема за МОНИТОР са новите спецакции на МВР с кодови имена Регистраторите, Терористите и Сладурите.
Цигареното лоби в парламента спечели рунд в битката за пушене на обществени места след като депутатите от всички партии подкрепиха поправките в закона с които се отменя пълната забрана върху пушенето, отбелязва СЕГА.
След седмица правителството ще реши дали да повиши ДДС, пише ДНЕВНИК. Премиерът Борисов подчерта, че няма да допусне държавата да стане като Гърция.
Здравната реформа е темата на ПАРИ. Според вестника един от основните проблеми е безсмислено големия брой на лечебните заведения, което на 100 хиляди души се падат над 650 легла.
София да бъде разделена на отделни зони и в зависимост от тяхната отдалеченост да се образува и цената на билета за градски транспорт, пише НОВИНАР по повод идея, която се обсъжда в Столична община.
КЛАСА пише за решението на правителството за изчистване на невзетите отпуски до края на 2011 година. Промяната ще бъде записана в Кодекса на труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *