Преглед на печата

Повечето всекидневници отделят място на поредния задочен диалог между кмета на София Бойко Борисов, който е в Москва за откриването на дните на София там, и премиера Сергей Станишев. Този път темата на спора е чистотата на София.

Темата на „Труд“ е краят на сагата с лихвоточките. на 21 май изтича срокът, в който собствениците на лихвоточки могат да подадат документи, за да бъдат включени в списъка за компенсации. Става дума за около 180 хиляди души, но малка част от тях са така наречените правоимащи, коментира „Труд“.

В днешния брой можете да прочетете интересни факти за италианския магистрат Алфонсо Сабела, който гостува у нас, за да представи автобиографичната си книга „Ловец на мафиоти“.

На първа страница „Стандарт“ ни информира, че бизнесменът Димитър Пачеджиев е един от осемте, които прокуратурата проверява за незаконно богатство. Пачеджиев бе обвинен, че е поръчал покушението с киселина за Петя Стоевска миналата есен.

„Сега“ предупреждава, че недостигът в приходите на Здравната каса се увеличава. Тенденцията за спад на събираемостта на здравните вноски се дължала основно на хората, които сами се осигуряват. В рубриката „Наблюдател“ „Сега“ помества коментар на Диян Божидаров, озаглавен „Внимание! Пазете се от новите политици!“.

Бившият мажоритарен собственик на металургичния комбинат Кремиковци Валентин Захариев отново го искал, научаваме от първа страница на в. „Делник“. Вестникът цитира лидера на КНСБ в дружеството Васил Яначков. Интересът на Захариев, както и на бразилската СиЕнЕс, е към коксохимическото производство.

Финансовият всекидневник „Пари“ ни информира, че на пазара на коли се отчита леко раздвижване. Темата на деня във вестника е „Инвеститорите в имоти се насочиха към възобновяема енергия“.

В „Дневник“ е публикуван анализ, според който кризата заличава средната класа в Испания , доскоро заможни хора тънат в мизерия.

„Фалират едни, други продават стоката им суперевтино“, пише пък на първа страница“24 часа“. Нов бизнес тръгнал в София и Пловдив, продължава темата вестникът. Предприемчиви търговци обикалят складове и магазини пред фалит, изкупуват евтино стоката и след това я препродават.

На челно място „Новинар“ пише „Адвокати и счетоводители най-много купуват яхти“. Богаташите държат луксозните лодки да имат кожен салон и дансинг.

„Новинар“помества икоментар на Владимир Шопов, основател на консултантската компания София аналитика“, озаглавен „Непосилната тежест на управлението“. Идеята за експертна помощ от европейския съюз граничи с отказ от суверенитет и е откровено признание, че членството е непосилна задача за Станишев, заявява анализаторът.

„Монитор“ информира, че бизнесменът Киров е държан в плен от осем души. Полицията вече имала пълен профил на бандата, изграден върху показания на вече освободени жертви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *