Преглед на печата

Новините от посещението на българска делегация в Рим и от приема при папа БенедиктXVI са водещи за Труд, 24часа и Стандарт. „Папата благодари за почивния Разпети петък“ и „Ако е жив и здрав, папата идва през 2012 година“ – са заглавията на Труд. „Папата идва през 2012-та“ е водещото заглавие на Стандарт. „България е в молитвите ми, благославям народа ви, каза Бенедикт ХVІ на Борисов“, допълва изданието.
„Затварят 200 хиляди фирми“, съобщава Труд на първата си страница. Закриването на фирмите ще стане по служебен път, тъй като няма да успеят да се пререгистрират до края на тази година, пояснява депутат от ГЕРБ. Затварянето на фирмите ще натовари бюджета, защото за това са нужни около 600 милиона лева, пише Труд. Днес вестникът излиза с приложението си „Неделята“. В броя можете да прочетете и статия с много примери от проф. Стефан Брезински, озаглавена „Изкуството да се цитира“.
„Още едно момче изчезна безследно на път от Петрич за Бургас. Обадило се от гарата в София, няма го пети ден“, пише 24часа на първата си страница. „Цигарите „Арда“ отиват в историята“ е още едно заглавие от първа страница. „Акцизът надувал кутията до абсурдните 4 лева и 10 стотинки, цигарите стават непродаваеми и производството им ще бъде спряно, пояснява вестникът. „Внимавайте с кредитите до 2013 година“, „Това лято ще е голямата битка на държавата с групировките“ – това са пророчествата на българин-астролог в Австралия, представени в интервю за 24 часа.
„Депутатски щерки бачкат за 300 лева“ – под това заглавие Стандарт представя своя анкета за това, къде работят децата на властта. „Повечето деца на депутати от ГЕРБ сами си изкарват хляба и то с достоен труд“, е заключението от проверката. Под заглавие „Тишина, моля!“ вестникът представя инициатива на драматурга Христо Бойчев, който, заедно с 200 интелектуалци, тръгва на бунт срещу децибелите. „Бойчев инициира подписка за защита правото на българина „да не слуша – нито силно, нито слабо – това, което не иска да слуша – било то симфония или чалга, или пък реч на Станишев или Борисов“, допълва Стандарт. Както обикновено, в неделя вестникът излиза с приложенията си „България“, „Семейство“ и „Светът“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *