Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„МВР закопча и пусна чиновник, издал матурата“
Полицията арестува служител на просветното министерство, заподозрян, че изнесъл темата на матурата по български език. съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в Рим. Става дума за Красимир Левтеров, счетоводител в Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИ-ДУЕМ). Чиновникът бил задържан в дома му в нетрезво състояние. По-късно той бе освободен.
„Антон Дончев: Ние сме народ, създаден от словото“
„Казичене блокира София“
Жителите на Казичене се „разхождаха“ 35 минути по пешеходната линия на Околовръстното шосе на София вчера по обед. Хората се вдигнаха за пореден път на протест срещу решението на Столичния общински съвет да направи гробище върху 800 дка техни земи. Казиченци първо се събраха на площада в селото, а след това бавно се отправиха към шосето, за да се „разходят“ по пешеходната пътека. Поради това и в двете посоки се заформиха опашки от коли и камиони. Протестиращите все пак пропускаха на два пъти чакащите коли, в които имаше и булка.
„Добавка за инвалиди ще пада“
Националният осигурителен институт е похарчил през м. г. 240 млн. лева, за да плаща пенсии за т. нар. втора инвалидност. Става дума за социални пенсии на хора с увреждания. Те получават допълнително около 25 лева върху пенсиите си за стаж и възраст. Консултативният съвет по пенсионната реформа обсъжда идеята социалната пенсия за инвалидност да отпадне. Или да се въведе доходен критерий, който да отсее мераклиите да си изкарват решение от ТЕЛК, за да ползват придобивките за инвалиди. Днес 651 000 българи имат такива надбавки, докато преди 7-8 г. те са били 180 хиляди.
„Здрав, по-здрав, инвалид“
Здрави хора с документ, че са пълни инвалиди, и то с придружител, въртят волана на таксита. Още по-здрави юнаци паркират с инвалиден стикер хамъри и други тузарски возила на места, отредени за хора с недъзи. Мними болни, на които не им стига стаж за пенсия, си вадят срещу „скромни суми“ свидетелства, че едва ходят, и удрят джакпота – не една, а даже две, че и повече пенсии за инвалидност от НОИ. А цялата тази дружина, сдобила се със „златното листче“ – инвалид, ползва данъчни, транспортни, телефонни, рехабилитационни и какви ли не облекчения, които държавата дава, за да направи малко по-сносен живота на наистина ощетените от съдбата. И няма милост, и няма срам, че здрави харчат парите, отредени за болни. Тъй ще е, докато държавата не удари през пръстите тези, които издават фалшиви решения за инвалидност, и не стегне кранчето, от което изтичат пенсионни пари.
„САЩ сменят войната с дипломация“

в. „24 ЧАСА“
„Хванаха крадеца на матури“
8 дни след скандал със зрелостен изпит
Обискират дома на счетоводител, търсят още участници в схемата
Главният счетоводител на центъра за интеграция на малцинствата към образователното министерство издал предварително темата на матурата по български език и литература, научи „24 часа“ от разследващите. Държавният служител Красимир Лефтеров е бил арестуван за 24 ч, докато се проведат неотложните следствени действия, а после е освободен. Обискиран е домът му. Смята се, че той е изнесъл информацията срещу заплащане и е бил част от поголяма престъпна схема. „За задържания служител на МОМН се предполага, че е предпоследното ниво преди самия източник на информация за темите за матурата“, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в Рим, където той е част от официална делегация. Проверката продължава, може да има и други арестувани за изтичане на информация.
„Джакпотът мина 2 млн. лв.“
Никой не удари шестицата във второто теглене на „6 от 49″ вчера
„Чака ни най-горещото лято в историята“
Адски жеги ще опекат европейците, прогнозират в НАСА
„Заради таен син от 13-годишна откачил подпалвачът от Северозапада“
Тодор вързал със синджири жена си и детето да не избягат
„Йончева запозна Станишев с архитект“
Лидерът на БСП Сергей Станишев дойде на изложбата на бившата си приятелка Елена Йончева. Плътно до нея бе и новият й приятел арх. Пламен Тодоров.

в. „СТАНДАРТ“
„Купуват мозъците ни от гимназията“
Наши ученици бият китайци и американци на олимпиади, после работят за тях
Най-талантливите българчета стават стипендианти на престижни чужди университети още от гимназията. Нито един от спечелилите международни състезания и олимпиади по математика и физика няма да остане да учи у нас, каза за „Стандарт“ Петя Тодорова, преподавател в столичната математическа гимназия. Четирима от тазгодишните абитуриенти на СМГ поемат към „Оксфорд“, други заминават за „Станфорд“ и „Принстън“. Веднага след дипломирането си младите ни мозъци получават оферти за кариера в световни корпорации,каквито у нас няма кой да им предложи. „На олимпиадите нашите ученици бият американци, руснаци и китайци, а после заминават да работят за тях“, със съжаление признават учителите.
„50 учители по стъпките на Дан Браун“
Родни физици търсят в ЦЕРН частицата „Бог“
Осмокласничката Любослава пише като Толкин
Мрежата изяде Ъ и Я
Ако четенето е любов, интернет е секс, твърди поетесата Мирела Иванова
Владимир Зарев: Чалгата съсипа цели поколения
Пиян счетоводител издал матурата
„Любители на самолетите от всички възрасти се събраха на Осмия международен фестивал на авиацията на летище Долна Митрополия“
„От „Индже“ става суперфилм“
Дайте ми сюжет и ще направя „Моя Лондон 2“, казва Алек Попов
„Иде най-горещото лято в историята“
Чака ни изпепеляващо лято. Живакът в термометрите в Европа ще стигне до нива, които ще бият всички рекорди, твърдят учени от НАСА. За последните 12 месеца средната дневна температура в атмосферата на Земята е била най-висока за последните 130 години. Математически модели показват, че градусите ще продължат да се покачват, а идващото лято ще е най-горещото в историята на съвременната метеорология.
„Вече гледаме 3D телевизия“
„“Операция спира Котоошу за Варна“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Хванаха предателя на Левски“
Акция на ГДБОП за матурите
Анулират работите на известените
Чиновник издал темата, до дни арестуват и авера му
„150 висят 18 ч на летище“
Самолет на Wizzair спука гуми, полетите днес и утре закьсняват
„Данъчните не търсят дълг до 100лв. “
Масово борчове от стотинки в декларациите
Предлагат по-нисък авансов данък
„Елена Йончева събра мъжете си на изложба“
Куче лае по Пламен и Сергей
Копира снимките си от Сомалия по 50 лв.
„Милито короняса Интер“
С два гола срещу Байерн
„Академик се върна в „А“ група“
След 28 години

в. „МОНИТОР“
„ЕКСКОНСОМОЛЦИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ПЕНСИИ“
ЗАРАДИ ЗАТРИТИ АРХИВИ НА ПРЕДПРИЯТИЯ И СОЦОРГАНИЗАЦИИ
Ведомостите на ЦК на ДКМС все още не са намерени
Архивът ва някогашния Централен комитет на ДКМС все още не е намерен и поради това бившите комсомолци имат големи затруднения, щом решат да се пенсионират.
„Цветан Цветанов съобщи от Рим: Пипнаха чиновника, изпял матурата“
80 зрелостници знаели темата по литература предварително
„Златарските ателиета пред фалит“
Търговците в паника, свалиха цените с 30 на сто
„2-годишно се отрови с метадон“
„В АКЦИЯ“
Вертолети, катери и самолет се включиха в „спасяването“ на бедстващи в морето. Екшънът се разигра пред Морската гара на Варна, където вчера доброволческото спасително хуманитарно сдружение направи демонстрация – упражнение за евакуация на хора при масов морски инцидент.
„Търновски бизнесмен строи комплекс за секстуризъм“
Петър Христов мами общината, че ще гради селище за млади семейства
„Машината на Wizz Air спукала гуми, преди да излети“
Повреден самолет блокира 130 българи в Мадрид
„Джет терор за туристите край морето“
Напук на обещанията за безопасно лято в Бургас

в. „ЗАСАДА“
„Счупени кости пратиха в „А“ група“
Под Аязмото
Арест и обиди белязаха влизането на „Академик“ (Сф) в елита
„Коко Динев изнудва „ЛЕВСКИ““
Дани Кики ще заиграе в „Левски“, само ако „сините“ се бръкнат със 150 000 евро. Това е сумата, която босът на „Локомотив“ (Пловдив) Коко Динев е поискал за 22-годишния халф.
„РОНАЛДО ОТРЯЗА ЦСКА“
Един от най-важните играчи на „Миньор“ (Перник) Даниел Златков заяви, че е отказал на ЦСКА заради отбори от Англия, Испания, Холандия и Франция.
„МОУРИНЬО НАПУСНА „ИНТЕР“
„Ожениха Сесил за колега“
„Счетоводител изнесъл темата за матурата“
„Азис става булка за втори път“
Поп-фолк изпълнителят се закани да вдигне брутална сватба

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Гочето ми каза „мангал“
Треньорът на новака Академик Семир Селимински:
„Студентите“ се завърнаха в „А“ група след 28 г.
Счупен крак и зверски обиди съпътстваха победата на Академик (Сф) с 2:1 над Несебър в баража за влизане в „А“ група. „Студентите“ се завърнаха в елита след 28 години отсъствие. Двете попадения за столичани бяха дело на Николай Божов. „Георги Василев ме нарече „мангал“! Срам за бъпгарския съдия, срам за българския треньор!“, каза след мача треньорът на Академик Семир Селимински. Той и Гочето влязоха в спор в началото на двубоя, когато нападателят на „делфините“ Венци Христов счупи на две места по зверски начин крака на вратаря на „студентите“ Калоян Михайлов.
„СЕНЗАЦИЯ ОТ РУМЪНИЯ“
Напусналият ЦСКА Даниел Панку става президент на Рапид (Букурещ)
Интер превзе Европа след 45г., Жозе за 4г. в Реал (Мадрид)
Интер е новият шампион на Европа, след като на финала на „Сантяго Бернабеу“ би с 2:0 Байерн с два гола на аржентинския нападател Диего Милито. След мача треньорът на „нерадзурите“ Жозе Мауриньо призна, че това е последният му мач начело на тима. Спеццалния ще води Реал (Мадрид) от новия сезон, като ще подпише договор за 4 години със заплата от 10 млн. евро на година.
„Бойкотът на Бербо заради отказан отпуск“
Играчи в националния отбор коментират версията, че Димитър Бербатов се е отказал от представителния ни тим, след като му е било отказана почивка за контролите с Белгия и ЮАР. Той се свързал .със Станимир Стоилов и Наско Сираков с такова желание, но те му казали, че го искат в състава, защото тези. мачове са важна част от подготовката за новите квалификации.
„България се класира на Евро 2011 по волейбол“
„Операция спира Котоошу от европейското във Варна“

в. „ЖЕНСКИ ТАЙНИ“
„Гала от „На кафе“ се прави на светица, а разби 2 семейства“
Росица Николова:
„Бившата жена на Бойко преуспява в САЩ“
„Извинявам се на жените, на които не съм обърнал внимание“
70-годишният Иван Славков
„С Кеворк живеем разделени, децата ни не се познават“
Ирина Флорин
„Берабатов в ужас да не отвлекат жена му и детето му“
„Стефан Данаилов не се разбира с внуците“
„Данъчните погват Слави Трифонов?“
„Ивет Лалова имала магия за смърт?“
„Бившата снаха на Тато почва борба за наследство“
„Тупарев купува апартамент в циганската махала за победителя в „БИГ БРАДЪР ФЕМИЛИ“?“
„Конкурсът Мис Мерилин 2010 стартира!“

в. „УТРО“
„Комарите се превръщат в бедствие това лято“
Държавата няма пари за борба с насекомите, общината едва кърпи положението
Комарите ще са истинско бедствие в Русе през това лято, защото общинските средства за борба с жилищната напаст са малко, а от държавата явно помощ няма да има. „За първи път от поне десет години хазната отказва да подпомогне общините покрай Дунав за борба с комарите. Асоциацията на дунавските общини още препи месец изпрати писмо до Министерството на финансите с искане за отпускане на целева субсидия, но досега не сме получили нито отговор, нито пари“, казва шефът на кметската канцелария Валентин Христов.
„Кола беглец остана без глоба заради неяснота кой е карал“
Беленският районен съд отмени акт на тамошните пътни полицаи за нарушение, което било извършено, но без да се разбере точно от кого. Двама служители опитали да спрат фучащ фолксваген за проверка, но водачът не обърнал внимание на палката и продължил. По номера на колата собственикът й бил веднага установен и се оказало, че няма книжка. Човекът отрекъл да е карал колата, но въпреки това му съставили акт. Глобили го и с по 200 лева за шофиране без книжка и за подминатата стоп палка. Наказаният собственик обаче решил да обжалва и спечели делото си на първа съдебна инстанция. Съдът счете, че работа на полицаите е да докажат кой точно е карал и е извършил нарушенията. Самите полицаи признали, че било тъмно и видели само номера, но не и лицето на водача. Освен това човекът не казал на кого е дал колата, но пък съдът не откри доказателства някой изобщо да го е питал. И актът беше отменен
„Сълзи и подарък от Москва за Петя на Черешова задушница“
Близки и съученици на убитата от камион на буп.“България“ на път за училище Петя се събраха на гроба й на Черешова задушница. Година след трагедията делото за нея още не е влязло в съда.
„Ученичка без книжка два пъти блъска пежото на мама“
Русенската районна прокуратура изправи на съд ученичка, която ходила на шофьорски курс, не не успяла да изкара книжка. Въпреки това девойчето смело карало из града. Само че на два пъти за няколко месеца причинило катастрофи. Първият път всичко се разминало с глоба. Няколко месеца по-късно момичето пак подкарало майчиното пежо и пак се стигнало до удар. Този път; с него се заела прокуратурата. Най вероятно всичко отново ще приключи с глоба, но и с присъда, което значи, че трети път прошка няма да има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *