Преглед на печата

Оправдателната присъда на братята Маргини е тема на днешния 24 ЧАСА, който представя всичко за делото на 2-ра и 3-та страница. „След четири години процес, отлагания, болести и арести магистратите решиха: Маргините срещу държавата – 1:0“ гласи заглавието по темата. „Делото срещу Маргините ни вкара в ЕС и приключи с очаквано фиаско“, е заглавието на СЕГА, който пояснява, че съдът напълно оправда Красимир и Николай Маринови за подготовката на три убийства, но прие, че все пак е имало банда за мокри поръчки.

„Издирват се 800 изчезнали и 8 хиляди бандити“ – гласи заглавието на първа страница на ТРУД, който допълва, че всеки ден в списъка с търсените бандити влизат нови 30 имена. „Адресната регистрация трябва да стане задължителна както преди“ – това е заглавието на интервю по темата с шефа на софийското полицейско издирване Бисер Велков.

„Пенсии и помощи крепят семейните бюджети“ е водещото заглавие на ДНЕВНИК, който представя с графики доходите и разходите на домакинствата за първите три месеца на годината.

ДУМА пише за непозволена държавна помощ в полза на банки при издаването на документите за самоличност, за която потребителски организации ще съзират Европейската комисия.

Темата на днешния брой на вестник ПАРИ е „Разпадането на Големия шлем“ – „След отказа от „Бургас – Александруполис“ очакванията са другите руски проекти също да го последват“, отбелязва изданието. „Есе сменя темата по литература“, пише МОНИТОР на първата си страница. Вестникът цитира министъра на образованието Сергей Игнатов, че в новия закон за образованието, който ще е готов за следващата учебна година, ще има много съществени промени.

От утре започва леко захлаждане, пише още МОНИТОР, но предупреждава, че през август ни чакат 40 градуса на сянка. „Заради рекордния джакпот чужденци напират да станат тотомилионери у нас“ – това е водещото заглавие на НОВИНАР. Темата е водеща и за СТАНДАРТ – „Формула бута джакпота – баровци плащат на професори от БАН за най-вероятната комбинация“, пише вестникът. На две страници изданието предлага репортаж за концерта на Елтън Джон в София.

С по няколко страници всеки вестник отразява Световното първенство по футбол. „Заглушават вувузелите по телевизията“, пише 24 ЧАСА и предлага анкета сред своите читатели: 70 на сто от тях смятат, че силният шум разваля цялото удоволствие от Световното, само на 3 % свирките не пречат, а 11 на сто са против забраната, защото според тях така ще се загуби колоритът на африканските фенове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *