Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Токът поскъпва заради такса парно“
Целият народ ще участва от 1 юли в операция за спасяване на топлофикациите. От идния месец в сметките ни за тока ще влезе нова такса парно под името цена за когенерация. Тя ще се начислява върху всеки киловатчас електроенергия и ще отива за подпомагане на топлофикациите, предвижда държавният регулатор. Причината е, че токът, произведен от тях, ще се изкупува от юли около 4 пъти по-скъпо от енергията от АЕЦ „Козлодуй“.
„Стефан Цанев с наградата на НДК“
„Георги Първанов: Ще искам референдум за „Белене“
Когато препоръчах бюджетен дефицит от 3%, Дянков поиска да е нулев
„Сергей Станишев: Лидер на БСП съм аз!“
„US посланикът Джеймс Уорлик: Някои медии си смениха политиката за една нощ“
„ВАЦ: Лъжа е, че се изтегляме от Балканите“
„И „Кремиковци“ в афера „Болнични“
Кухи фирми източвали осигурителния институт

в. „24 ЧАСА“
„Бесен от акцизи кръчмар прободе туба с ракия“
В Банско пред полицаи и митничари
Не я продавал, вървяла бонус към таратора
„Дезинформация е, че ВАЦ се изтегля от Южна Европа“
Вчера медийният концерн ВАЦ, който издава „24 часа“ и „Труд“ в България, направи официално изявление. Повод за него са фалшиви твърдения на сръбски издания.
„Гойко Митич: Бате Бойко, бори се за справедливост!“
Къде да пратим децата
„Клошари пиари свили 15 млн. с болнични“
Измамници назначили стотици бездомни и източили НОИ

в. „СТАНДАРТ“
„Сърбите бият с нашия късмет“
Стоичков ни научи как се газят немците, ликуват в Белград
Сърбите биха Германия с български късмет на мондиала. Също като Пеневата чета през 1994 г. западните ни съседи започнаха в ЮАР със загуба от африканци, но вчера изумиха света. „Господ е сърбин“, ликуваха феновете от Белград до Ниш, след като играчите на Антич проснаха бундестима с 1:0. Българите масово споделиха радостта на комшиите, припомняйки си как Стоичков и Лечков попариха немците в славното американско лято преди 16 години. Тогава съдията отмени гол на германците във вратата на Боби Михайлов, а сега сръбският вратар Стойкович спаси дузпа. Като ги няма нашите на световното, ще викаме за комшиите, обясняваха родни запалянковци по бирариите. В сръбските заведения в София пък хвърчаха плескавици и пиво на корем без пари. Ако ни върви като на българите, може да стигнем и до медали, палеха се навиячите на запад от Калотина.
„Мондиал 2010“
САЩ измъкнаха 2:2 срещу Словения
Франция: Недостойни и жалки самозванци
Катастрофа, призна Евра
Война на половете разцепи Холандия
Аржентина стана новата Бразилия
„Питаме къде е млякото“
„Къде е млякото?“ ще се превърне в най-често задавания въпрос от понеделник. Очаква се кофичките кисело мляко, сиренето и кашкавалът да изчезнат от витрините на магазините. Причината е в забраната немлечните продукти да имат подвеждащи потребителя наименования.
„Първи куршум по наш моряк“
Нашите от „Ейшън Глори“ се прибраха след 160 дни в плен
Рикошет улучил българин в „Панега“
Проф. Янков: Няма кого да съдим
Сомалийските пирати печелят по $100 млн.
14-годишни с автомати ги пазели
„Нумеролог познал за джакпота“
Гадател е ударил рамо на тото милионера, който спечели в четвъртък рекордния джакпот от 6 575 225 лв. Печелившият фиш е пуснат в 09.09 ч на 16.06.2010 г. Щастливецът е пуснал обикновен фиш за 2,40 лв., като шестицата е ударена с числата, попълнени от него в последната, четвърта колонка.
„Рискувайте, но не с парите за хляб“
ИНТЕРВЮ с Христос Кацанис:
„Болни“ източиха 15 млн.
Нагла мафия за източване на НОИ чрез болнични разби полицията. Досега е разкрита кражбата поне на 15 млн. лв. След като фирмата се регистрирала, „служителите“ веднага излизали в болнични, разясни вътрешният министър Цветан Цветанов. Има замесени и лекари.
„TV Рунд“
– Иска да е като МЕСИ.
– Да не ми се МЕСИ.

в. „НОВИНАР“
„Болни“ източили над 15 млн. от държавата
Лекари поставяли диагнози, без да са виждали пациентите си
Близо 15 млн. лв. са били източени от Националния осигурителен институт (НОИ) от „болни“ служители на различни фирми, съобщиха от МВР. Изтичането на милионите от бюджета е резултат от използването на изпипана престъпна схема, която бандитите прилагали почти 2 години. По време на специализираната полицейска операция „Болничните“ бяха арестувани две жени – на 60 и 45 години, които участвали в противозаконната дейност на групата. Далаверата започвала с регистрирането на „кухи“ фирми, които се прехвърляли на различни хора. Предпочитаните мишени на групата били клошарите и наркозависимите.
„Най-древният занаят изживява истински ренесанс“
„МАРГАРИТА ПОПОВА: Отчетност и отговорност за присъдите на Маргините“
„Сърбия тръгна по стъпките на Пеневата чета“
„ПЪРВАНОВ: Инициирам референдум за „Белене“
Последната дума за строежа на АЕЦ „Белене“ може да имат българските граждани. В ефира на бТВ вчера президентът Георги Първанов обяви намеренията си да инициира референдум за съдбата на енергийния проект. Държавният глава беше провокиран от разнопосочните сигнали на правителството за бъдещето на ядрената централа. Първанов заяви, че в момента кабинетът се проваля в енергийната дипломация. Той заяви, че управляващите са изгонили стратегическия инвеститор за „Белене“. Президентът предупреди, че страната ни може да остане извън проекта „Южен поток“ заради неглижирането на инвеститора.
„Италианци и германци искат да правят нашия „Лувър“
Обявеният конкурс за проектиране на т. нар. Български Лувър се радва на голям интерес, съобщиха от Министерството на културата. Архитектурни бюра и архитекти от цяла България, както и от Италия и Германия са сред фирмите и физическите лица, закупили тръжна документация за обекта. Засега те вече са 70, а чуждестранното участие е възможно, тъй като конкурсът е обявен и за страните членки на ЕС. Класираният на първо място проект ще получи 10 000 лв.
„Корупцията определя бизнес средата в България, твърди US доклад“
Американски експерт предупреди инвеститорите, че корупцията се е превърнала в изключително сериозен елемент от бизнес климата в България. В доклада си „Бизнес в България 2010 – преглед за инвеститори и мениджъри“, цитиран от Дойче веле, финансовият консултант Уилям Съливан посочва, че корупцията определя бизнес средата у нас от 1989 г. до днес. Според него въпреки усилията на сегашното правителство за справяне с проблема несигурността остава. В доклада се анализират насоките на евентуални бъдещи инвестиции у нас. Авторът му препоръчва на страната ни да съсредоточи вниманието си върху привличането на „качествени“ чуждестранни капитали.

в. „ДУМА“
„Борисов мълчи на заседанията на МС“
Все по-активно се говори, че стенограмите от Министерския съвет се цензурират преди публикуването
Необичайно мълчалив по време на цялото последно заседание на Министерския съвет на 16 юни е бил Бойко Борисов. Това показва публикуваната на правителствения сайт стенограма. Единствените изречения на премиера в нея са кой е вносител на дадената точка и дали тя се приема.
„Фидел Кастро: „Дяволски информации” по време на Мондиал 2010“
„Първанов планира референдум за АЕЦ „Белене“
„БСП официално иска оставката на Петър Диков“
„Чавдар Добрев за писателя Йордан Вълчев“
„60 пиана поставят в 5 парка на Ню Йорк“
Две седмици инструментите ще са достъпни за всички, след това ще бъдат дарени на училища и болници
„НАСА вещае катастрофа“
Слънцето ще ни докара техногенен срив през 20138а, твърдят американските учени

в. „СЕГА“
„Фирми използват ДДС схеми за източване на НОИ с болнични“
Щетите за държавата от измамите с обезщетения са за 15 млн. лв., обяви МВР
Полиция, антимафиоти и прокуратура атакуваха вчера 6 медицински центъра в София и адреси в Ловеч при акция срещу източването на НОИ чрез фиктивни болнични. Мащабната операция „Болничните“ е планирана след сигнал от осигурителния институт, че за първите три месеца от годината броят на изплатените болнични осезаемо се е увеличил, уточниха от МВР. Заради същото увеличение беше променена схемата за плащане на обезщетенията и от 1 юли първите три дни ще се плащат от работодателя. По схемата, която се разследва в момента, става дума за злоупотреби до 500 000 лв., но иначе нанесените щети в бюджета на НОИ са много посериозни“, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. Според предварителните данни на разследващите става въпрос за източени близо 15 млн. лв. от държавата.
„Безсмислен референдум за АЕЦ Белене“ обедини президент и премиер“
Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов се обединиха около идеята да се свика референдум за строежа на АЕЦ „Белене“. Това стана 9 месеца след като немската RWE официално се отказа да участва в проекта и 3 месеца преди да изтече срокът за намиране на нов стратегически инвеститор.
„Нахална и млада „Мери Джейн“ измести „Ванко 1″
„Оръжията на гражданското недоволство – от яйца до обувки“
„Пет истории на Мохамед Бакари“
„Селската работа може да е фитнес за гражданите“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„СМЕНИХА ЕТИКЕТА НА СИРЕНЕТО МЕНТЕ“
Заради заповед на ветеринарната служба
„Бяло саламурено изделие“ и „Растителен деликатес“ най-използвани
Етикетите на повечето млечни продукти с растителни мазнини от вчера са с нови имена, показа проверка на „Телеграф“ в столичния хипермаркет. „Карфур“. Въпреки оригиналните предложения на земеделския министър Мирослав Найденов киселото мляко от 19 ст. да бъде прекръстено на „Растителен шейк“, производителят явно не беше харесал идеята. Той бе избрал по-скромното име – „Растителен продукт“. Сиренето с растителна мазнина пък вече е „Бяло саламурено изделие“ вместо препоръчаното от министъра „Бяла вкусотия“. Повечето производители не са подходили с фантазия към наименованията на продуктите си и просто ги бяха прекръстили на „Растителен деликатес“ или „Растителен продукт“, установи наш репортер.
„ДАНС ПОГНА „ЕНЕРГИЯ“
И БЕХ чака обяснения
Проверяват застрахователя за договори с държавни фирми
„Rammstem: Най-лесно е да запалим стадиона“
Интервю с китариста Рихард Круспе
„Джакпотът падна, късметлията не го ще“
В тотото още чакат новия милионер
Един човек уцели числата с фиш за 2,40 лв.
„Парно скача с 15%“
В София и Пловдив
Бушоните гърмят, ако всички минат на ток
„Прегръдка след 6 месеца плен“
„Сърбия повали 10 германци“
Клозе и Полди съсипаха бундестима

в. „МОНИТОР“
„Далавери за милиони в „Терем“
Аферата е извършена по времето на Николай Цонев
Фирми без лиценз пребоядисвали и препродавали стари снаряди като нови
Афера за милиони левове във военния завод „Терем“ ЕАД разкри министърът на отбраната Аньо Ангелов по време на парламентарния контрол вчера.
„ДАНС ПРОВЕРЯВА ДОГОВОРИТЕ НА „ЕНЕРГИЯ“
„Актьорът Петър Попйорданов: Обръщай се с добро назад!“
„Премиерът Бойко Борисов: Строим „Белене“, но по-евтино“
Централата е оскъпена с милиарда от неизгодни договори
„МВР подхвана и „Болничните“
Клошари и наркомани източили 15 млн. лева от НОИ
Служители на кухи фирми с по няколко месеца домашно лечение
„14-Г0ДИШНИ ПИРАТИ ПРЕВЗЕЛИ „ЕЙШЪН ГЛОРИ“
Капитан Великов: В Аденския залив се води война за много пари
„ПЕСТЕЛИВ ИГРАЧ УДАРИ ДЖАКПОТА РЕКОРДЬОР“
„Пуснаха изкуственото сирене на половин цена“
След забраната за използването на думата „млечни“
Кашкавалът със съдържание на олио стана „Растителен деликатес“
„Нашествие на жаби хвърли в паника Чирпан“
Заради преваляванията всеки ден

в. „АТАКА“
„КАНЕЛИ ГОЦЕ ЗА ПРЕМИЕР ПРЕЗ 2005-а, СЕРГЕЙ ОТРИЧА“
Първанов призна за политическия си проект, той не ме интересува, отсече Борисов
Първанов се проектира в очилата на Станишев, но не и в мозъка му. Вчера бившият премиер заяви, че не помни да е предлагал на Гоце поста на министър-председател.
Амнезия по въпроса дали Гоце е щял да стане премиер през 2005 година получи вчера Сергей Станишев. Можех да стана министър-председател, тъй като лидерът на БСП Станишев предложи първо на мен поста, но отказах, понеже се чувствах добре в президентството. Това каза вчера по 6ТВ Първанов, но бившият премиер по-късно го репликира с думите: „Нямам спомен да съм предлагал такова нещо на президента“. Тогава остава възможността поста премиер да е бил предложен на Гоце от Доган, твърдят политолози и предполагат, че точно това е станало. „Първанов се държи като политик в предизборна кампания. Всички гадаем какво ще прави, затова нека той открито да каже какъв проект готви“, призова Волен Сидеров. Според лидера на АТАКА е вредно, че все още няма яснота около президентските кандидатури. „Не виждам лидери на други партии да кажат ясно като мен – аз съм готов да изляза на президентски избори“, допълни Сидеров. В проекта на Първанов участниците си личат и той не ме интересува, коментира от своя страна премиерът Борисов.
„Сидеров с отличен на дипломната си работа по теология“
„Ще бъде ли преборена кучешката мафия“
„Атака внася сигналите срещу Слави Трифонов в прокуратурата“
„ЧАКАМЕ ОЩЕ 80 МИЛИОНА ЕВРО ЗА БТК“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Сърбия наби немските каски“
Спасена дузпа u гол на Иованович носят 1:0 за тима на Антич
Сърбия поднесе поредната изненада на световните финали, след като победи с 1:0 един от фаворитите на мондиала – Германия. Селекцията на западната ни съседка стигна изключително драматично до историческия успех след попадение на Милан Иованович в 38-ата минута. Близо час немците играха с човек по-малко заради пресиления втори жълт картон, който испанският съдия Ундианс Маленко показа на нападателя Мирослав Клозе. Нещастието за Бундестима бе пълно през второто полувреме, когато Подолски не успя да вкара от дузпа, спасена от вратаря Стойкович. Цяла Сърбия излезе да празнува по улиците успеха над немците.
„Вили Вуцов поема Берое“
Бившият треньор на Славия Велислав Вуцов е фаворит да поеме Берое, научи „Меридиан Мач“. Както е известно, носителят на купата остана без наставник, след като Илиан Илиев напусна заради скандал с шефа на клуба Дамян Георгиев. Все още не е ясно за какъв срок ще бъде договорът на Вуцов със старозагорци, като финалните преговори предстоят.
„Кайзерслаутерн плати €600 000 за Мицански“
Стяуа близо до Пелето
Гъргоров премии в Университатя
„Парламентът прие Закона за спорта“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Германия на плескавица“
Сърбия бие 1:0, Клозе изгонен, Подолски порти дузпа
Сърбия направи Германия на плескавица, победи я с 1:0 и остана в борбата за първите две места в група D. Милан Йованович вкара в 39-ата мин и накара белградския „Спортски журнал“ да напише „Берлин капут! Слави, Сърбийо!“ Народът се отзова на призива и след последния съдийски сигнал излезе да празнува по улиците на Белград. Немците бяха безпомощни, не знаеха какво правят на терена и не се виждаше как ще изравнят. За капак Мирослав Клозе бе изгонен още в 38-ата мин, а Лукас Подолски изпорти дузпа в 59-ата. „По дяволите, сега стана трудно. Сърбите не бяха храна за зайци като австрагшйците“, отбеляза „Билд“.
„Дембеле разиграва Левски“
„Снайдер: Искам грозна титла“
„Волейбол: Контузия уплаши Пранди“
„Бербатов отсвири световното“
„Франция към националите си: Нещастници, бездарници, дебили!“
И аз не знам защо паднахме, фъфли Доменек
Робер Пирес: Слаб треньор, слаб отбор
Получиха си заслуженото, злорадства в Англия
„Американците реват за отменен гол“

в. „БАНКЕРЪ“
„КОЛКО ТЕЖАТ ПОСОЛСТВАТА?“
До края на юни във външно министерство ще приключат с „тегленето“ на посолствата. Най-леките, сиреч тези, от които има най-малко нужда, по всяка вероятност ще бъдат закрити. Ако се намери политическа воля за това. фактите са следните: 65% от бюджета на МВнР отива за издръжка на българските мисии по света. Става дума за 80 млн. лева. България има 115 задгранични представителства – 86 посолства, 7 постоянни представителства, 20 генерални консулства и две дипломатически бюра.
„СИНДИКАТОКРАЦИЯ“
„Любомир Христов: БАНКИТЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ЦЕЛИЯ РИСК ВЪРХУ КЛИЕНТИТЕ СИ“
„Галина Симеонова: ЧАКЪРОВ САМ Е РЕШАВАЛ КАКВО ЩЕ СЕ ФИНАНСИРА“
„Проф. Михаил Константинов: ПО ЗАКОН ПАРТИИТЕ ПРЕДСТАВЯТ БИЗНЕСА“
„И БАНКОВИТЕ АКЦИИ СЕ ПРЕДАДОХА“
„БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА, ЛЪЖАТА И ЛЪЖЦИТЕ“
„СОФИЙСКА ВОДА – ПРОДАДЕНО!“
„ГЕОРГИ ГЕРГОВ ОТИВА НА СЪДЕБНИЯ КАНТАР“
„НАДЦАКВАНЕТО ЗА IT ПАРИТЕ В ТРАНСПОРТА ЗАПОЧНА“

в. „КАПИТАЛ“
„Чакам те във Facebook“
Милион и половина българи вече са в социалната мрежа, влиянието й излиза отвъд интернет
„Кмет на Габрово – за кратко, но с мисия“
„Депутатски пари за брюкселски вятър“
„ВАЦ напуска Сърбия“

в. „УТРО“
„Дупка в асфалта глътна автомобил“
Натовареното кръстовище до „Сердика“ хлътна опасно, три тежки пропадания регистрирани в центъра
Автомобил хлътна вчера в дълбоко пропадане на пътното платно на Американското пазарче и накара кмета Божидар Йотов лично да огледа мястото на инцидента. Тук миналата година покрай ремонта на пазарчето улицата бе разкопана за подземни комуникации и отново затворена. От общината уточниха, че обектът е още в гаранционен срок и ремонтът ще бъде за сметка на изпълнителя.
„Играта на оценките: „Липник“ – 400 000, а пет апартаментчета +72 930 лева“
„Томимаро мучо“ с биволско сирене оглави доматената класация в Мартен“
Първа дегустация на пет вида домати с най-подходящата за тях компания предложиха оранжериите в Мартен.
„Ходжи и имами протестираха срещу връщането на Недим Генджев“
„Не исках да убия мъжа си, обичам го, ридае Илияна“
С белезници и сълзи на очи влезе в Съдебната палата Илияна Лападжова и не спря да ридае през цялото време на заседанието за разглеждане на мярката й за неотклонение.
„Розичка гарантира каратите на златото“
„10 000 лева постъпиха в общинската сметка „Комари“
Близо 10 хиляди лева има вече в сметката на общината за борба с комарите, съобщи вчера по обед гл. счетоводител Бонка Бойчева. Най-голямата сума, внесена досега, е от фирма „Ирис“ АД – 3000лева. „Роан“ и „Стройсвет“ са дали по 2000 лева, „Алис Калинов“ -2500. „Изома“ е превела 100 лева, а „Кролтранс“ – 260. От общината благодарят за жеста и се надяват и други представители на местния бизнес да помогнат в кампанията срещу комарите. Миналата вечер целият Русе е бил обработен, както бе обещано, за което е използвана и допълнителна техника, предстои да се пръска в Мартен и Червена вода при благоприятно за това време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *