Преглед на печата

С щемпел „обещано“ ТРУД цитира премиера Бойко Борисов: „Няма да свалям пенсии и заплати…“, „Няма да вдигам данъци“, каза премиерът по време на парламентарния контрол. ДУМА припомня какво предизвика тази декларация: „БСП иска консултации за излизане от кризата“ гласи заглавието на първа страница. „Така стегнахте колана, че не знам как ще издържите“ – под това заглавие ТРУД публикува интервю с испанския посланик Хорхе Фуентес.

„От догодина смятат пенсии по нов начин – парите ще зависят вече и от Брутния вътрешен продукт, който измерва производителността ни“, съобщава 24 ЧАСА на първа страница. Пенсионната реформа е тема на статия в ТРУД на бившия министър Николай Василев, според когото сега е времето за тази реформа, защото правителството е популярно, а опозицията е слаба.

„Пенсионната реформа ще накаже работилите по-дълго“ – този парадокс е тема на уводния материал на вестник СЕГА. „Хората вече масово пазаруват стаж, за да изпреварят промените“, пише изданието.

НОВИНАР съобщава, че за пенсионерите ще има доживотен ТЕЛК. Експертизата ще се прави на базата на документацията, която се намира при личните лекари, а не както досега на базата на изследвания. „МВР си взе басейна „Спартак“ от Алексей Петров“, пише НОВИНАР на първа страница. В броя можете да прочетете и отговорите на кмета на София Йорданка Фандъкова на въпроси на читатели.

Гаражи бълват опасни прахове и шампоани, антимафиотите разкриха няколко подобни фабрики в Хасково, съобщава МОНИТОР на първата си страница и допълва, че в ментетата на най-популярните препарати има 70 % сол. „От ментетата дрехите побеляват, а косата пада“, пише ТРУД по същата тема.

„Семейства правят комбина за бавачка, броят по 200 лева на пенсионерка“, пише СТАНДАРТ и допълва, че баба под наем е най-новият хит за лятото, тъй като заради масовото затваряне на забавачки през юли и август много семейства се чудят кой да гледа децата им.

Още летни теми: „Тръгват внезапни проверки на плажовете“, съобщава МОНИТОР. ТРУД е направил проучване, според което 77 плажа са опасни за къпане. „Европа ни пише 6 минус за чистотата на водата“, пише още вестникът.

24 ЧАСА и СЕГА изразяват загриженост за състоянието на българския език. „Диалектът нахлу в публичната реч през политиците и вече стигна до учениците“, пише журналистката Екатерина Генова в 24 ЧАСА. Писателят Георги Данаилов пише в СЕГА „за болния език и всенародното оглупяване“. „Започне ли една нация да чезне, първо се разболява езикът й“, предупреждава авторът.

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *