Преглед на печата

Бойко почива 20 дни – ще чисти отпуск“, съобщава 24 ЧАСА и допълва, че през август няма да има правителствени заседания, а във ведомствата ще има по един дежурен заместник-министър.

„Правителството вече отвори втория плик“ – така е озаглавен коментарът на Евгений Дайнов в ТРУД, който смята, че вече 10 месеца правителството не прави важни, системни неща, че усвоените европари остават нула и че кабинетът бързо развива непонятно високомерие. „Единствената мярка са полицейските акции“ – това пък е мнението на Георги Пирински също в интервю за ТРУД.

„Не съм самоубиец, отивам на избори, за да ги спечеля“ – казва номинираният от БСП за кандидат за кмет на София Георги Кадиев в интервю за ДУМА. Водещият материал на броя е „Цената на газа – на прокурор“.

Транспортни теми са в центъра на вниманието на 24 ЧАСА – Прокуратурата предлага по-бързо възмездие за пияните – 2 бири зад волана – 5 дни арест“, пише вестникът на първа страница и продължава темата на 2-ра и 3-та страница. Проблемите по пътищата занимават и ТРУД, СТАНДАРТ и МОНИТОР. „В Турция няма „не плащам“, „В Гърция рушветът не минава“ са две от заглавията в ТРУД. „Смъртта дебне от 50 завоя“, пише СТАНДАРТ и публикува карта на „черните точки“ по пътищата.

От своя страна МОНИТОР съобщава на първа страница, че ще пътуваме „без тапи“ по пътя към Варна и Бургас, тъй като полицаи ще има на всеки километър до морето. Под заглавие „Парашутистите във Външно с оставка в джоба“ в МОНИТОР можете да прочетете за резултатите от стратегическия преглед на дипломатическата служба. „Посланиците от „политическата квота“ ще си отиват заедно с правителствата“, пише МОНИТОР.

Водещото заглавие на СТАНДАРТ е „Молове за гърци“ – „Хипермаркети никнат като гъби по границата ни с Гърция. Четири вериги откриха магазини в Гоце Делчев, след като комшиите закъсаха финансово“, пише СТАНДАРТ. Вестникът предлага интервю с Цветан Тодоров, един от най-големите умове на света. „Аз съм българин, който пише на френски, нося в сърцето си две знамена“, казва световноизвестният лингвист.

„За и против безплатното качване на книги в мрежата“ – тази дискусия предлага НОВИНАР.“Мечтая си за пряко общуване между автори и читатели“, казва Борислав Манолов – един от създателите на сайта CHITANKA.INFO. „Интернет пиратите са новите мутри“ – е мнението на Василка Ванчева, преводач и издател.

„Църквата се грижи повече за бизнеса си, отколкото за душите ни“ – под това заглавие СЕГА публикува коментар на Горан Благоев – автор на предаването „Вяра и общество“ в БНТ. И още едно заглавие от СЕГА – „Цветана Пиронкова е семейна инвестиция“. За две паметни седмици на „Уимбълдън“ тенисистката от Пловдив осмисли лишенията на дядовци и родители“, пише вестникът. Подобна е тезата и в коментара на СТАНДАРТ, озаглавен „Шапки долу пред Пиронкова“.

Вестниците съобщават на първите си страници за отпадането на Бразилия от Световното футболно първенство. „Шок! Бразилия отпадна“ е заглавието на 24 ЧАСА. „Холандия би шута на Бразилия“, пише ТРУД. „Адиос, селесао!“ е заглавието на СТАНДАРТ на фона на снимка на опечален бразилски запалянко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *