Преглед на печата

Освобождаването на бизнесмена Киро Киров е основна тема по страниците на вестниците. Адвокат е бил първият човек, към който се обърнал за помощ пуснатитят Киро Киров, пише ТРУД. Изданието посочва, че похитителите са го оставили пред така наречените Бонсови поляни в квартал Горна баня и после потеглили по черен път към Перник. Според съседите на адвоката, Киров не е знаел наизуст телефона на сина си, но е казал този на свой близък приятелм, който осъществил връзката и закарал бизнесмена до хотела в квартала. ТРУД посочва още, че синът на Киро Киров – Иван се е срещал два пъти с депутатката Татяна Дончева в бензиностанция. Едната от срещите е била часове преди плащанетто на откупа. 24 ЧАСА посочва, че докато е бил в плен бизнесменът почти не се е хранил от стрес, но не е бит и измъчван. Изданието отбелязва още, че антимафиотите имали данни за групата за отвличания, която извършила похищението и дори имали човек от бандата, готов да им сътрудничи. Според СТАНДАРТ, Киров е пиел всеки дан хапчетата си за сърце, които се продават само с рецепта. Полицаите търсят в регистрите на аптеките фалшивото предписание, с което лекарството е било купувано . Разледващите проверяват и всяко тъмносиньо БМВ Х5, тъй като има данни, че джипът на похитителите има белег на задния капак. МОНИТОР посочва, че ден преди да бъде предаден откупът, репортер от национална медия е получил есемес, за който се предпалага, че е изпратен от похитителите. В него се казва, че друг бизнесмен е отвлечен от местността Бонсови поляни край Горна баня, където по-късно беше открит Киров. При ппроверката обаче се оказало, че няма такова нещо.
В ДНЕВНИК пише, че, заради влошаващите се приходи в бюджета, финансовото министерство разработва сценарии за допънително намаляване на разходите. Единият от тях включва замразяване на пенсиите и бюджетните заплати и двойно увеличение не буфера в бюджета.
В козунаци, продавани в Стара Загора, е открит неразрешеният оцветител тартразин, който придава характерен жълтеникав оттенък, съобщава МОНИТОР.
Най-големият рудник на Кремиковци, който не се използва от 2004 г, е заплаха за населението на едноименния квартал, препудпреждава ДЕЛНИК. Основният проблем е, че той се пълни с вода и, ако тя не се изпомпва, ще се образува свлачище
ДУМА цитира микробиолога д-р Нася Хаджиева, придобитият от улицата имунитет пази организма от болести и затова майките не трябва да държат малките деца в суперстерилна среда.
Какво е това медицински туризъм и какъв потенциал има, той коментира в. ПАРИ.
„Всяка нова сграда – със слънчев бойлер“, e водещото заглавие на НОВИНАР. Вестникът пише, че Европейската комисия подготвя директива, според която всички сгради в общността, включително и у нас, които са построени след 2010 г., трябва да имат инсталирани системи за производство на енергия от слънцето.
НЕК и австрийски консорциум ще подновят строителството на каскада Горна Арда, пише в. КЛАСА. Според зам.-министъра на икономиката и енергетиката Валентин Иванов, то може да започне още това лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *