Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Сметка за 118 219 лв. ток“
ЧЕЗ светкавично анулира фактурата и даже връща 4,82 лв.
Месечна фактура за консумиран ток на стойност 118 219,55 лв. шокира пенсионерите от София Методи и Гълъбина Анастасови. Сметката била навъртяна в лятната им къща в монтанското село Пишурка. Вчера в късния следобед, малко след като „Труд“ се свърза с пресцентъра на ЧЕЗ за изясняване на случая, служители на компанията посетиха пенсионерите, за да ги информират, че фактурата им вече е анулирана. Освен това се оказало, че ЧЕЗ имала да им връща 4,82 лева.
„Цените на газа спъват графика на „Южен поток“
На преговорите с Русия
Разговорите в Евксиноград зациклиха
„Митничар пише на прокурор: Натискат ме грубо отгоре!“
Ревизор отказва да подпише нагласен доклад
„Борисова прави „болнички“ с по 10 легла“
„Ще направим малки болнички с по 10 легла, кола и рентген от неефективните структури.“ Това заяви пред „Труд“ в четвъртък здравната министърка проф. Анна-Мария Борисова. Тя добави, че още не е ясен броят на лечебните заведения, които имат примерно по 1 пациент на седмица и трябва да бъдат преструктурирани. Към момента имало установени 8-10 такива. Идеята е в тях пациентът да остава до 48 часа.
„Сладко президентство“
Държавният глава Георги Първанов бе изненадан с шоколадов макет на президентството вчера по бреме на посещението му в Ихтиман. Тортата е дар от захарната фабрика „Софкао“.
„Сестрата на оня Красьо учела право с нередовни документи в Алма матер“

в. „24 ЧАСА“
„Богати от Европа се заселват данъчно у нас“
Нов вид финансова миграция
От Националната агенция за приходите потвърдиха за немци, гърци и румънци
Богати германци се регистрират данъчно у нас заради финансовия рай в България. Наблюдава се и вълна от гръцки фирми, които „се заселват“ да плащат у нас налозите си. Шокиращите факти съобщи пред „24 часа“ собственикът на най-голямото частно Дарик радио Радосвет Радев. Вчера от Националната агенция за приходите потвърдиха тази неофициална информация. „Да, наистина заради ниските ставки България става притегателен център и за фирми, и за граждани от други държави, особено от съседни – Гърция и Румъния“, коментира говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров. „Това е един интелигентен начин да живееш в ЕС, да работиш в Германия и да плащаш данъци в България заради споразумението за двойно данъчно облагане“, обясни Радосвет Радев причината за финансовата миграция към нас на богатите европейци.
„Българи в Атина отстрелват Борисов?“
Чужди служби засекли тайка вечеря в хотел 6 звезди
„Охраната на премиера по принцип е по-особена“, коментираха неофициално от Националната служба за охрана, попитани от „24 часа“ заплашен ли е животът му
„Скрита камера на убийца“
„Ванга не е предричала край на света“
„Защо Радосвет Радев отказва да е премиер“
„Рачков и Мария Игнатова с още 10 на вила до Венеция“

в. „СТАНДАРТ“
„Лили между вота и смъртта“
След месец безхаберие
Чиновници мотаят документ за трансплантация
След месец безхаберие чиновници поставиха живота на 13-годишната Лили на косъм. Малкото момиченце гасне в английска болница, защото здравните институции не искат да издадат един прост лист хартия. Лили страда от рядката болест – автоимунен хепатит. Без чернодробна трансплантация ще умре до дни. Родителите й са направили невъзможното тя да стигне до операция на Острова. Но тогава идва по-страшното – битката с родната бюрокрация. Английските медици не вярват, че това се случва. Те пишат писмо до колегите с една-единствена молба – да излекуват Лили. Но разбиране няма. Чиновниците ни се ослушват за документа и по стар български обичай си прехвърлят топката. „Стандарт“ се включи в битката за живота на Лили, след като научи за мъките на семейството. След десетки разговори Лили получи своя шанс за живот.
„Сахарска жега топи асфалта“
„Богородица дарява здраве Пловдив“
Хиляди чакаха светинята на пл. „Централен“
„Борисов на пожар в преговорите за газа“
Енергийните министри Трайков и Шматко се разминават за цената
Руснаците втвърдиха тона, чакаме развръзка днес
$835 млн. ще ни струва „Южен
„Оставаме без паспорти“
Бланките за новите паспорти вече не стигат в някои градове, алармира Мария Костадинова, шеф на дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР. От фирмата, която осигурява хартията, „Сименс“ вдигат рамене.
„Румънци откриват фирми у нас“
„Калмари или Дачия за Левски в Европа“
ЦСКА си пожела ирландски рендета
Черната котка Жилина за Литекс
„Руснаци броят €100 000 за Паул“
„И кюфтето по рецепта“
Ако е от кайма, ще е „Стара планина“
Кренвиршите с 10 дни годност
От 15 септември месните продукти ще са на отделен щанд
Шашкаме туристи с деликатес „Бял мъж“

в. „НОВИНАР“
„Връщат Татовото кебапче“
Продуктите по стара рецепта ще носят българското знаме
Съвсем скоро българите ще могат да си припомнят традиционния вкус на кебапчетата. По стара рецепта от преди 10 ноември ще се правят девет вида месни продукти, сред които кебапчета, кюфтета, кайма, карначета, сурова наденица, кренвирши, варени и шпекови колбаси. Това заяви за „Новинар“ генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) Йордан Войнов. Стандартите за тези продукти няма да бъдат задължителни за производителите, но ще гарантират качеството на храните, обясни той. Рецептите трябва да са готови до края на месеца. За да се избегне чакането от близо две години, ще се използва само рецептата по българския държавен стандарт, утвърдена със заповед от шефа на НВМС. Целта е да бъде избегната тежката административна процедура по въвеждането на БДС чрез Българския институт по стандартизация, обясни Войнов. Важен въпрос е какво ще бъде логото за ориентацията на потребителите в търговската мрежа. Според Войнов е най-добре, ако на тях се сложи знамето на България. Може кебапчетата да носят наименованието „Стара планина“, даде пример ветеринар №1. При производството на тези месни деликатеси по традиционната рецепта от едно време ще бъде ограничено използването на соевия протеин в рамките на от 2 до 5%. От Федерацията на потребителите коментираха, че в момента в полуготовите кебапчета и кюфтета масово търговците добавят и соя, която е в много по-големи количества от ограниченията по БДС.
„ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Не подписваме за „Южен поток“, ако не падне цената на газа“
„Българите са сред най-нещастните нации в света“
„ЛЮБА КУЛЕЗИЧ: Аз съм българският Обама“
„Цветанов пак разкритикува митниците“
„Освен че полицията непрекъснато лови това, което те (б.а. митничарите) пропускат, се принуждаваме да арестуваме и митнически служители за системни нарушения.“ Така за пореден път вътрешният министър Цветан Цветанов разкритикува работата на Агенция „Митници“. Това стана часове след като с 300 белязани долара подкуп беше арестуван поредният митничар. От своя страна сутринта шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов се похвали, че вече няма контрабанда на горива.
„Азис си хареса млади олимпийци“
Костинбродският славей Азис се размечта по мъжката половина на олимпийския ни отбор за първите младежки игри в Сингапур през август. Мераците на фолкпевеца, който бе сред ВИП-гостите на купона на Българския олимпийски комитет, където бяха представени официалните екипи на олимпийската ни делегация, обаче се оказаха напразни. Спортистите, чиито тела впечатлиха Азис, се притесниха от звездното внимание и се опитваха да го избягват. Това обаче не попречи на купонджията да възкликне „Ей, тук направо мога мъж да си намеря“, придружено с въпроса: „Кога ще ме поканите да ви видя по екипи само“?

в. „ДУМА“
„Икономисти бият тревога: Милион българи са изключени от обществото“
Спешна промяна в икономическата политика за спасяване страната от катастрофа искат експерти в писмо до президента
Над милион български граждани са изключени от света на труда, от прогреса и от радостите на живота, а управляващите не правят нищо, за да променят ситуацията. Това твърдят в официално писмо до президента група икономисти, учени и интелектуалци. Експертите изразяват силна тревога, че икономическата и социалната политика на правителството не само не се бори с кризата, а я задълбочава.
„Илиян Илиев: Истинският патриотизъм не е креслив и агресивен“
„Иракчани купуват с държавна помощ българско олио“
„Аз съм се обещал на Отечеството си жертва“
„Дончо Цончев: Писането е изповед, свято занимание“
„Лекарство за паркинсон у нас струва 70 лева, в Гърция е 40“
Защо членове на кабинета определят цените на лекарствата, пита Янаки Стоилов
„ЦСКА с най-лек жребий в Европа“
Литекс и Левски с поносими съперници, Берое изпусна Ливърпул

в. „СЕГА“
„Спецсъдът ще съди като мафиоти министри, депутати, магистрати“
ГЕРБ не се отказва от създаването на нова наказателна структура и дори разширява обхвата й
Въпреки сериозните професионални спорове за необходимостта от специализиран наказателен съд за организираната престъпност законопроектът за него е вече готов и „Сега“ разполага с документа. Обхватът на действие на съда е разширен от гледна точка на извършителите на престъпленията. Този съд ще гледа дела и срещу членове на правителството, депутати, областните управители, кметовете, шефовете на държавни агенции и комисии, както и магистратите.
„Българите без здравни осигуровки се увеличиха двойно за година“
За година неосигурените за здраве българи нараснаха почти двойно. Те са 1 893 595 души към 31 май, съобщи депутатът Ваньо Шарков, като цитира отговор на свое запитване до финансовия министър. През 2009 г. хората без здравни права бяха около милион. В края й неосигурените започнаха да се увеличават.
„На „Московска“ 33 управлява политическата скука“
„Парламентът стана най-голямата туристическа забележителност“
„Баща и син щурмуват „Дакар“
„Сватба на космодрума“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„СТАРЦИ СЪС 118 000 ЛВ. ЗА ТОК“
За къща в ломско село
ЧЕЗ: Да ги платят, пък тогава да обжалват
Нечуваните 118 225 лева сметка за ток получили двама съпрузи пенсионери от електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Сметката била начислена за къщата им в село Пишурка, Ломско, която ползвали само през лятото. Притеснен за здравето на 75-годишния дядо Методи и 77-годишната баба Гьлъбина, кметът на селото звъннал в Енергото да разреши недоразумението. От там обаче отсекли – първо да платят, а после да подадат жалба.
„НАТИСКАМЕ РУСИЯ ЗА ЕВТИН ГАЗ“
В разгара на преговорите с Москва
България настоява и за отпадане на посредниците, каза Бойко Борисов.
„Арест на чалга турнето“
Фен нахлу в палатката на певиците във Видин
„И Нобел недостоен за шеф на БАН“
Заради изисквания „в конкурси
17 института сменят директорите си
„Жега! Яйце се пържи на капака“
За 15 минути
Нечувани горещини по целия свят
„Рейсът за морето празен“
Намаляват цените на билетите с 3-4 лв.
„Ловят стръвница с мармалад“
Смолянско в ужас мечките в селата
7 капана опънаха за хищника, няма да го убиват
„Цигани разграбват уникален манастир“
На ежедневни грабежи е подложен уникалният манастир „Св. Илия“ в столичния квартал „Илиянци“, в чийто храм се крият безценни стенописи, датиращи от 1550 г. За да се спрат набезите на крадци в светата обител, е необходимо да се вдигне стена около манастира, чието изграждане струва 27000лева.

в. „МОНИТОР“
„БОРИСОВ: С ПУТИН СЕ РАЗБРАХМЕ ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ В „БЕЛЕНЕ“
ПРИВЛИЧАМЕ КОМПАНИИ ОТ ЕС ДОРИ ЗА МАЛЪК ДЯЛ В ЦЕНТРАЛАТА
Искаме от Москва отпадане на газовите посредници и по-евтино гориво
Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Владимир Путин са се разбрали за изграждането на АЕЦ „Белене“ да бъдат намерени европейски инвеститори, които да влязат макар немалък дял в проекта, уговорката е била направена. Това обяви вчера по време по време на неотдавнашния на парламентарния контрол телефонен разговор между Борисов, като уточни, че двамата премиери. Министър-председателят добави, че вече е разговарял със сръбския президент Борис Тадич за евентуалното участие на западната ни съседка в проекта „Белене“. Сръбската страна има интерес да влезе в този проект, което ще гарантира пазара, посочи Борисов. Към момента се коментира, че сръбският дял може да е около 5 %.
„УНИВЕРСИТЕТИТЕ ТРЪГНАХА НА ЛОВ ЗА СТУДЕНТИ“
25 на сто по-малко кандидат-висшисти през тази година
„Чужди топексперти поемат магистралите“
Усвоили сме 7 пъти повече европари от миналата година
Търсим специалисти от Световната банка и ЕИБ
„Бърз затвор за родители на просячета“
Със законови поправки
София пълна с молещи за милостиня от провинцията
„ОТПАДА ДОГОВОРКАТА НА ОЧИТЕ ЗА ЛЕКА ПРИСЪДА“
По искане на главния прокурор Борис Велчев
Несебърският наркобос се споразумя с обвинението да лежи само 5 г. ча пране на пари
„СТАРЦИ СЪС 118 БОНА СМЕТКА ЗА ТОК“

в. „АТАКА“
„АТАКА НАСТОЯВА ЮДЖЕР ДА СИ ХОДИ“
Временно управлчващия посолството на Турция е излъгал Външно министерство, че е имало сблъсък с телевизия TRT
Настоявам Исмаил Сефа Юджер – временно управляващ посолството на Турция у нас, да бъде отзован от България. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров от парламентарната трибуна. Дипломатът е лъжец и клеветник, след като твърди, че между парламентарната група на АТАКА и телевизионния екип на TRT е имало сблъсък, обясни Сидеров. Той зададе въпрос на външния министър Николай Младенов за скандалната анкета на „Бултюрк“, с която се иска връщането на турските имена на редица градове. „Нашата проверка показа, че на този етап въпросната анкета не се е състояла още в страната ни“, започна да се оправдава външният министър за липсата на реакция от ведомството му „Не съм доволен от вашия отговор, тъй като смятам, че българското Външно министерство трябва да следи внимателно всяка една чужда организация, особено държава като Турция, която не веднъж е проявявала враждебни намерения към България“, заяви Сидеров след изказването на Младенов. Волен Сидеров показа от трибуната на парламента снимка във вестник „Атака“ на момиче с маска на Кемал Ататюрк което турската телевизия TRT снима в предаването си.
„АТАКА срещна Спаска Митрова с дъщеря й Сузана“
В Гевгели приветстват политическата и човешката ни подкрепа
„ВОЛЕН СИДЕРОВ: Сърбия да гарантира правата на българите на нейна територия“
„ПРЕГОВАРЯМЕ С РУСИЯ ЗА ПО-ЕВТИН ГАЗ“
„Родните курорти ни приютяват в кризата“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Жребият събуди еврокошмар“
Калмар дебне Левски, ЦСКА близо до наденица за „Гинес“
Българските клубове имаха относителен късмет при жребия за евротурнирите, който се изтегли вчера в Нион.Той обаче събуди родните еврокошмари. Литекс ще се изправи срещу победителя от двойката Биркиркара/Жилина в ШЛ, ако успее да отстрани Рудар. Словаците наскоро нанесоха срамна загуба на Левски за УЕфА. ЦСКА пък ще играе срещу Клифтънвил или Цибалия, където е направена най-дългата наденица – 530 м, рекорд на „Гинес“. Хърватите са фаворити, а родните отбори страдат срещу тимове от тази държава. Левски ще се сблъска с победителя от двойката Калмар/Дачия, а в историята български тим никога не е побеждавал в Швеция. Третият наш представител в Лига Европа Берое пък ще срещне Судува или Рапид (В), като балансът в сблъсъците между Австрия и България на клубно ниво е сериозно в наша вреда.
„Венци Стефанов: Райс М’Боли отива в Германия при Уест Хем“
„Блан гони отбора от ЮАР“
Новият селекционер на Франция Лоран Блан се закани, че ще изгони от националния отбор всички играчи, посрамили „петлите“ на световното в ЮАР. Според медиите единствено вратарят Уго Лорис и халфът Йоан Гуркюф имат шанс отново да получат повиквателна от Блан. Заради скандалите във френския лагер по време на мондиала местната федерация започна подробно разследване. В същото време Интерпол разследва повече от 5000 души заради нелегални залози на мачове от световното.
„Наша световна шампионка работи за Рики Мартин, Мадонна и Джеймс Камерън“
„Шампион по борба загина в катастрофа“
„Кими Райконен остава в WRC“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„УЕФА ни закла“
Затварят стадионите, ще играем в Белград
УЕФА закла БФС. От европейската централа пратиха писмо, в което пише: от 1 януари 2012 г. стадионите в България ще бъдат затворени. В БФС крият. Това не може да промени факта, че на „Васил Левски“ вече няма да се играят нито квалификации за европейски и световни първенства, нито евротурнири. Така националният отбор ще играе в Белград или Будапеща. Също и клубовете. От „Иван Асен“ може да мълчат, но чиновниците в УЕФА говорят. Грузинският делегат на мача Литекс – Рудар Дейвид Петриашвили разкри интересни подробности за българските стадиони. „Васил Левски“ не отговаря на 153 изисквания за получаване на лиценз. Предписанията за „Българска армия“ са над 400, а тези за „Георги Аспарухов“ – към стотина. Това е причината Гриша Ганчев да нареди спешен ремонт на стадиона в Ловеч. Преди двайсетина дни в града идва човек от УЕФА, за да следи дали строежът върви според предписанията.
„ГОНЗО: ЛЕВСКИ може много повече“
„€10 млн. заплата за Руни“
„Контадор отнесе Шлек“
„Азис налази млади олимпийци“
„География на страха“
Шампионът Литекс срещу Жилина или Биркиркара
Левски играе с победителя от Калмар – Дачия
ЦСКА чака Клифтънвил или Цибалия
Берое ще трепери от Рапид или Судува
„Мболи изпуска заплата €1,5 млн.“
Райе Мболи продължава да се дърпа за трансфер в Уест Хем. Мениджърът Аврам Грант харесва вратаря на Славия и иска да го привлече. Англичаните ще му дадат 1,5 млн. евро годишна заплата, но и това не може да вразуми Мболи. Още го няма на лагера в Банско.
„Фелипе Мело: Може да съм луд, но не съм лош“
Всеки играч знае как да контузи съперник
„Маншафтът поскъпна с с € 40 млн.“

в. „БАНКЕРЪ“
„ИПОТЕКИРАНИТЕ ИМОТИ ЗАЛЯХА ПАЗАРА“
Медии, строителни предприемачи и брокери на имоти сякаш са се наговорили да подлудят гражданите, които се вълнуват от пазара на недвижимости. Само за седмица в средствата за масова информация бе обявено, че цените на имотите са се сринали до нивото си от 2004-а и в същото време в някои градове като София се наблюдавал лек ръст. Има обаче една пазарна ниша, на която засега малцина обръщат внимание, но тя е доста показателна. Става дума за продажбата на ипотекирани пред банките имоти (информация за тях може да бъде получена на страницата на Камарата на частните съдия-изпълнители).
„ПОСАДИХА ГЕРБЕРИ И В КФН“
„Елена Поптодорова: ЩЕ РАБОТЯ ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИЗИТЕ“
„Борислав Петков: ЗЪРНОПРО-ИЗВОДНТЕПИТЕ СЕ ОФОРМЯТ КАТО ГРУПА ЗА НАТИСК“
„МОТАЯТ ЛИ НИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ?“
„КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРЕСЛЕДВА БОРИСОВА“
„ЕРП ИСТЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА“
„ЗАПЛАТИ И БОНУСИ МОГАТ ДА СРИНАТ ХАЗНАТА“
„ИЗВАДИХА НАЯВЕ „ДОСИЕТАТА“ НА ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ“
„СОФИЙСКИТЕ СТАДИОНИ В БУДНА КОМА“

в. „КАПИТАЛ“
„Бандити в криза“
Уличната престъпност расте, но това ще се усеща тепърва
„БНТ за мечтатели“
„Изтръскай перата. Реформата в МВнР започва.“
„Философия на оплакването“

в. „УТРО“
„Съдът: КАТ трябва първо да помага, а не да глобява“
Отмениха наказанието на разтревожена майка, карала с превишена скорост детето си в болницата
Русенският районен съд отмени наложена от КАТ санкция от 150 лева плюс лишаване от право да кара кола за една година. Наказанието било дадено на майка, която карала сина си към Спешна хирургия с превишена скорост – жената стигнала до 86 км в час вместо разрешените 50. Полицаите спрели колата и майката веднага обяснила, че детето има контузия на колянната става, затова бърза към хирургията. Но вместо разбиране получила акт.
„ДС проучвала може ли „Дунарит“ да прави оръжия за убийства зад граница“
„Пламен Стоилов: Напуснах ВКР заради натиск да се прикриват неизгодни сделки“
„Пускат самолет срещу комарите“
Започва авиационната обработка срещу комари. Пръскането е насрочено за 22 юли, четвъртък, от 5:30 до 10 часа. Според указанията на Гражданска зашита приоритет е 50-метровата крайбрежна дунавска ивица – от остров Люляка до края на Сандрово, поречието на Русенски Лом от Гредовия мост до Басарбовския манастир, в Николово териториите покрай река Сараджийска, язовира, Образцов чифлик и ДЗС.
„Змия влезе в детска градина“
Змия докара до ужас персонала на детска градина „Снежанка“ в „Дружба 3“. Влечугото изпълзяло изпод кашоните в склада на детското заведение посред бял ден. Жените веднага извикали помощ на тел.112, а оттам пратили екип, включително и спец от РИОСВ. Змията била уловена – оказал се безобиден смок, който бил пуснат на свобода извън града. Тази година популацията на змиите е по-голяма. А и неокосените и обрасли с високи бурени тревни площи из града ги примамват по-близо до хората.
„Русе настръхна в защита на своята филхармония“
Русенци на всякаква възраст масово се подписваха в защита на филхармонията.
„Шофьор на тролей смачка с него личния си автомобил“
Тролей предизвика верижна катастрофа вчера сутринта в жк „Чародейка“. Шофьорът изгубил контрол върху возилото и то се блъснало първо в собствения му личен автомобил, а после на веригата се навързали още две коли, паркирани една до друга. Инцидентът станал точно на спирката срещу супера, така че на екшъна са се насладили всички пътници, тръгнали за работа в 7,48 часа. За късмет няма пострадали хора.
„Спасителният отряд ще чува туптящо сърце под камари бетон“
Гражданска защита демонстрира вчера новата си спасителна техника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *