Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Кучето в София – на къса каишка“
Добре дошли, туристи!
Домашните кучета в София вече ще трябва да са на една ръка разстояние от стопаните си по време на разходките им. Промени в наредба на общината предвиждат собственикът да води четириногия си приятел задължително на къса каишка, не по-дълга от 80 см. Кучетата над 10 кг пък трябва да са с намордник. Късият повод и преградата пред зъбите ще могат да се махат само на определените от общината кучешки алеи. Законите у нас предвиждат намордник само за агресивните животни и в градския транспорт.
„Робинята Изаура се завръща“
„Прабабата“ на сапунки те – бразилският сериал „Робинята Изаура“, се завръща на българския телевизионен екран. От 9 август Нова телевизия ще завърти римейк на култовата сага. Той е сниман през 2004 г. „Оригиналът“ е излъчван в България през 1986 г. Познате в цяла Източна Европа. Градска легендае, че заради него спирали боевете в Босна.
„Пратиха Доган на съд за хонорар от 1 млн. евро“
Гяуров: Играе ни по главите вече 20 г.
Костадинов: Темида ще го оневини
„Плащат по 100 лева за крава“
Заради кризата
„Режем от 3000 до 5000 щика от войската“

в. „24 ЧАСА“
„Затвориха торентите на СИК“
При най-яката акция на ГДБОП
Босът на сайтовете бил съдружник с Жоро Главата и Валтер Папазки
Четири торент сайта за теглене на филми, игри и музика, свързани с бившата групировка СИК, бяха разбити при най-мащабната спецоперация на антимафиоти от ГДБОП под ръководството на зам. районния прокурор на София Христо Динев. Ударени са офисите на сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com. Според неофициална информация зад тях стои Росислав Орешаров, неофициален собственик на скандалния сайт „Арена.бг“. Орешаров е смятан за IT специалиста на бившата СИК, която прави опити да контролира интернет бизнеса у нас. Според МВР операцията е най-голямата до момента като количество иззети информационни носители на обекти на авторското право в световен мащаб. Били намерени пиратски филми, музика и игри, равняващи се на 200 хил. компактдиска. Според информационните системи Орешаров е съдружник с убития Стоил Славов, сина му Жоро Главата и Валтер Папазки.
„Пепи Гюзелев се лекува и пише песни в САЩ“
„Какво не знаете за Пешо Сумиста“
„Стефан Данаилов свали 7 кила“
„Вземат 2 млн. лева от Ахмед Доган?“
С толкова ще олекне лидерът на ДПС, ако Върховният административен съд го обяви за нарушител на закона за конфликт на интереси
„Девойки искат със съд в гвардията“
„Без соя в кайма и колбаси „Стара планина““
В тях са забранени фибри, картофено нишесте и оцветители

в. „СТАНДАРТ“
„Ох, боли за докторите“
2880 лв. таван за шефските заплати слага Анна-Мария
„Доган взел „Цанков камък“ за 50 бона“
Сокола си купил 4 проекта, после ги продал за 1 милион евро
Искат от царя 5 милиона за горската секира
„Ортак на Галеви съветва депутати“
Депесар уредил жена си за нещатен сътрудник
Кадиев и Абаджиев с карта от парламента в сянка
„Русия гори“
Най-малко 24 души загинаха, а хиляди декари гори станаха на въглен в адските пожари, които обхванаха цяла Русия
„Кебапчето възкръсна“
Забраняват соята, картофеното нишесте и кожата в кренвиршите
Само проверени фирми ще произвеждат „Стара планина“
Трикольорът знак за саламите от месо
Пробваме, докато харесаме рецептата
„Притури се планината“
На 80 години ни напусна Стефка Съботинова
„Натрупахме от лихви 625 млн.“
Над 625 млн. лева натрупаха българите от лихви по влогове за първите шест месеца на 2010 г. Само през юни богатството на домакинствата е нараснало със 100,89 млн. лева благодарение на депозитите им. Това е седми пореден месец с приходи от лихви над 100 млн. лева.
„Българи в гръцки капан“
Хиляди наши туристи са блокирани в Гърция заради поредната стачка. Комшиите останаха без капка бензин, след като собствениците на камиони и цистерни отказаха да зареждат колонките. Външно предупреди да пълним резервоара догоре, ако се престрашим да пътуваме към съседите.
„Телекоми надъхват Левски и ЦСКА“

в. „НОВИНАР“
„9000 македонци станаха българи“
За половин година
Югозападните ни съседи купували изоставени жилища и автомобили на изплащане
Около 9000 македонци са получили българско гражданство от началото на годината досега, съобщи министърът без портфейл Божидар Димитров. 90 на сто от югозападните ни, съседи, които искат да станат българи, са млади хора. Най-многобройните кандидати са набор 81, 82, 83 и 84. „Е, има и изключения като 90-годишен старец, който е патриот и на тази възраст иска да получи българско гражданство“, обясни пред „Новинар“ Димитров. Новите българи пристигат най-често от Източна Македония. Идват от Крива паланка, Струмица, Ново село, Делчево, допълни министърът без портфейл. „От Струмица има толкова много хора, че дори се чудим останали ли са хора там“, пошегува се Димитров. Предпочитаните от македонците градове за живеене и работа у нас са София, Пловдив, Варна и Бургас. Когато дойдат в България, македонците ставали много изобретателни. Купували си по няколко апартамента в изоставени блокове в близост до големите градове, разказва Димитров. Взимали си някоя трош-ка на лизинг и пътували всеки ден до града, допълни той. По думите му в Радомир, който е на около 44 километра от София, имало десетки подобни жилища, купени от македонци. Противно на македонската пропаганда, че тези хора искат българско гражданство, за да пътуват към Западна Европа, те остават в България, допълни Димитров.
„Ахмед Доган отива на съд“
„Къде ще почиват световните лидери“
„МИЛЧО ЛЕВИЕВ: Човек може да направи и сериозни неща, импровизирайки“
„Познаваме мръвките без соя по знамето ни“
Всички месни продукти без соя ще носят специално лого, което е в процес на разработка и вероятно ще бъде с българското знаме. Това заяви вчера генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) Йордан Войнов. От началото на следващия месец влизат в сила 9 утвърдени стандарта за месните продукти от свинско, говеждо и птиче месо, които ще носят марката „Стара планина“. До около месец се очаква да бъдат пуснати и първите продукти по стари рецепти в търговската мрежа. Ще се започне първоначално с кайма, кебапчета, кюфтета, карначета. На по-късен етап ще бъдат пуснати за продажба и саламите без консерванти, фибри и оцветители.
„Отиде си Стефка Съботинова“
На 80 години почина голямата народна певица Стефка Съботинова. В последно време тя е имала здравословни проблеми, а преди дни е била приета във Военна болница. Съботинова ще остане завинаги в сърцата на българите с песента „Притури се планината“, която покори целия свят. Дълги години е била хористка и солистка в Държавния ансамбъл „Филип Кутев“ и в „Мистерията на българските гласове“

в. „ДУМА“
„EVN взема „Горна Арда” на безценица“
БСП иска обяснение защо НЕК преотстъпва на австрийската компания още 40% от каскадата без конкурс
Австрийската компания ЕVN взема 70 на сто от проекта “Горна Арда” на безценица. Това стана ясно вчера в парламента от питането на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев и бившия министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров за сделката между ЕVN и НЕК. Преди десетина дни НЕК и ЕVN подписаха споразумение, чрез което се предвижда австрийците да вземат 70 на сто в създадената през 1999 г. хидроенергийна компания “Горна Арда”, а НЕК, която дотогава държеше този дял, да намали участието си до 30 процента. Промяната на участието в капитала ще стане с вноска от 1,39 млн. лв. Тази цена за депутатите от левицата е изключително ниска, при положение че досега НЕК е вложила 11 млн. лв. в проекта.
„Чавдар ДОБРЕВ: Водеща трябва да е социалната същност на БСП“
„Седем милиарда земляни догодина“
„Любомир Котев: Ние сме народ от чичовци“
„Походът на истината“
„Четиво за посланици“
Британското общество смята Балканите за рождено място на занаятчии и престъпници
„Наум Шопов на 80 години“
Винаги искам да е ново, винаги искам да е непознато

в. „СЕГА“
„Дълговете на болниците бавно, но сигурно се увеличават“
На мнозо места здравните заведения са принудени да намаляват заплати
Дълговете на болниците растат почти навсякъде, а половината здравни заведения у нас работят на загуба. Това показват финансовите отчети на около 40 университетски и областни болници и национални центрове. Данните са за периода от началото на 2009 г. до края на март 2010 г. Основната причина за влошаването на финансовото състояние е задържането на плащания от здравната каса. Най-задлъжнялата болница отново е университетската „Св. Георги“ в Пловдив, която е и най-голямото лечебно заведение у нас. В края на 2009 г. задълженията й са близо 39 млн. лв.. като от тях 13 млн. лв. са просрочени. Основните задължения, както и при всички останали болници, са към доставчици на лекарства и медицински консумативи – 28 млн. лв. Част от просрочията се дължат на факта, че в края на годината болницата още не е получила парите си за ноември и декември 2009 г. от здравната каса и МЗ. Решението на вицепремиера Симеон Дянков да задържи тези пари, за да приключи годината с по-малък бюджетен дефицит, влияе на финансовото състояние на всички болници, личи от отчетите им. Освен към доставчиците скачат и дълговете им към персонала за заплати, включително и за осигуровки.
„И Борисов нападна БНР, а после потуши пожара“
За втори път в рамките на няколко месеца премиерът Бойко Борисов бе вкаран в капан от политическия си партньор Волен Сидеров. След историята с новините на турски по БНТ сега Борисов трябваше да се намеси и в скандала, който Сидеров забърка с БНР. В началото на деня премиерът подкрепи лидера на „Атака“, че в националното радио има политически назначения. В късния следобед обаче томахавката бе заровена след спешни разговори между Борисов и шефа на. БНР Валерий Тодоров. Последва среща на радиошефа със Сидеров, след която се разбра, че „Атака“ няма да атакува повече националното радио, а готвеният нов закон няма да е повод за политически репресии в медията. Валерий Тодоров успя да издейства и обещанието на Бойко Борисов, че няма да се стига до сливане на двете обществени медии – БНТ и БНР.
„Защо точно Черноризец Храбър е патрон на българската журналистика?“
„Комунизмът се превръща в анекдот“
„На гости у Анастас Константинов“
„Рибарските приключения на един немец в Русия“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„“Стара планина“ за кебапчето“
Месото вече със специално лого
Каймата без боя и течен пушек
Марка „Стара планина“ за кебапчето и кренвирша от месо въвеждат от 2 август. Общо 9 месни продукта, сред които малотрайният салам, наденицата, карначето и каймата, ще могат да носят гордия надпис, ако спазват новия стандарт. Името ще показва качествения продукт, направен без соеви протеини, без субпродукти като машинно обезкостено месо, както и без кожички и кости. В кебапчетата и кюфтетата по новия стандарт ще е позволено да се слагат само месо и сланина.
„Пощенската кутия – код за крадците“
Ориентират ce и по запалените лампи
Ако не докопат нищо, се изакват на масите
„Махат светещ тумор от мозъка на жена“
За първи път у нас
Лекари от „Пирогов“ извадиха на тъмно 4-сантиметровата бучка
„Банките крият как смятат лихвите“
Според експерти
„Море до средата на август“
Градусите скачат до 37 на сянка
Хлад и гръмотевични бури след 13-и
„Отиде си Стефка Съботинова“
На 80 години
Глас като нейния не може да се забрави, каза Бойко Борисов
„В Левски изреваха от съдията“
Герена с потрошени седалки
Порязъл ги срещу Калмар
„Русия в пламъци“

в. „МОНИТОР“
„Корумпираните магистрати в регистър“
СИСТЕМАТА ЩЕ ЗАПИСВА СИГНАЛИ ЗА РУШВЕТИ В ТЕМИДА
Правят видеовръзка между съда и централния затвор
Регистър, в който да се вписват всички сигнали и жалби, постъпили за родните магистрати, разработва Висшият съдебен съвет. Проектът трябва да стартира през декември 2010 г. Това съобщи вчера висшият кадровик и ръководител на програмата Георги Гатев. Регистърът се разработва като част от проекта „Ефективност, отчетност и координация в съдебната система“, който се финансира от европейската програма ОПАК. За изготвянето му ще бъдат отпуснати близо 1,4 млн. лева. В новата система ще се записват всички постъпили сигнали от граждани и организации за корумпирани магистрати. Ще се събират и постъпилите сигнали за неетично поведение на служителите на Темида.
„В КРИЗА КУЛТУРАТА Е ДВА ПЪТИ ПО-ВАЖНА“
Иглика Трифонова, кинорежисьор
„ЗАТВАРЯТ НЕБЕТО ЗАРАДИ ЧЕЛСИ КЛИНТЬН“
Щерката на Бил и Хилари се омъжва
„Свиват войската до 25 хиляди щика“
Подготвят военните за бойни действия в Афганистан
Искаме от САЩ пари за техниката и екипировката на реинджърите
„В Гърция само с пълен резервоар“
Министерството на външните работи зове родните шофьори
Хиляди нашенци блокирани заради стачката в южната ни съседка
„ФАЛШИВИ БИЛЕТИ ЗА ВЕЧНОТО ДЕРБИ“
„Уникална операция на тъмно в „Пирогов““
Препарат разкрива раковите клетки и ги осветява
Тумор като орех извадиха проф. Стефан Габровски и екипът
„Огнен ад в русия“
„Антимафиоти удариха сайтовете на СИК“
Маскирали сървърите си като холандски и американски
Спечелили 5 милиона лева от пиратски филми и музика
„Кюфтето – от месо и сол“
Девет държавни стандарта в сила от август
Различаваме оригинала от ментето по логото

в. „АТАКА“
„Сидеров и Борисов: В нациобалните медии без политически назначения“
В присъствието на Волен Сидеров и Стоян Иванов от АТАКА генералният директор на БНР Валери Тодоров заяви, че не е имало политически натиск над медията от партията.
Валери Тодоров призна, че АТАКА не е оказвал политически натиск върху БИР
Лидерите на АТАКА Волен Сидеров и на ГЕРБ Бойко Борисов бяха единодушни вчера, че в България не се оказва натиск върху медиите, но в БНР все още съществуват политически назначения. Става дума за Диана Янкулова, която беше шеф на пресцентъра на МВР по времето на Михаил Михов, а сега води предаването „Нещо повече“. При нея става дума за конфликт на интереси, каза вчера премиерът Борисов. От парламентарната трибуна пък Сидеров разказа за тенденциозното водене на Янкулова, сравнила побоя над атакистите преди две години със случая в Кърджали. Беше направено внушение, че в България управлява полицейска хунта, затова аз искам БНР и БНТ най-после да станат медиите, които цялото общество очакват да бъдат – адекватни и без политически назначения и поръчки. По-късно Валери Тодоров – генерален директор на БНР, на специална пресконференция призна, че не е имало политически натиск върху Българското национално радио нито от страна на г-н Волен Сидеров, нито от партия АТАКА. Националистите не виждат политиката като начин за намеса в свободата на словото, уточни още на пресконференцията Сидеров.
„Прокуратурата погва още един министър на станишев“
„Здравният чиновник реформи не го ловят“
„Древни бойни умения възкръснаха на Царевец“
„Парламентът прати Доган на съд“
„Кабинетът няма да даде лев повече за „Горна Арда““

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Пари в ЦСКА преди дербито“
Шеф на клуба катастрофира до „Армията“
„Марадона и Ицо в спор за Мексико!“
Диего сам си е виновен, злорадства Билардо
„Всички отбори в „А“ група, новите и напусналите играчи, съдиите“
„Гонзо: Трите точки? Важен е боят над „червените““
Петков излиза на инжекжции утре
„И Калоян Иванов под въпрос за Португалия“
„От Ферари поискаха да се върнат заповедите от бокса“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Батков: Ще ги бием!“
Шефът на Левски дойде на Герена, дава кураж на сините
Убеден съм, че ще бием ЦСКА, заяви босът на Левски Тодор Батков. Той пристигна на Герена снощи и се видя с мениджъра Георги Иванов-Гонзо, треньора Ясен Петров и футболистите. Батков беше половин час в съблекалнята, след това гледа и тренировката. – На вечния враг едва ли ще му помогне, че играхме срещу истински отбор като Калмар и имахме два дни почивка по-малко – каза Тодор Батков. – Убеден съм, че ще се поздравим с победа в неделя. Батков добави, че ще гледа дербито. Той не е бил на мач с ЦСКА от пролетта на 2009 г., когато сините победиха с 2:0 и отнесоха титлата под носа на червените. Батков похвали футболистите за равенството с Калмар 1:1 онази вечер в Швеция. Ако играем умно в реванша, ще ги бием, прогнозира шефът на сините.
„Гонзо погна съдията от Калмар“
„Мартин: В Болтън пак се усмихвам“
„Червените продават за €250 000“
„Гриша Ганчев вдигна басейн на покрива“
„Ливърпул почва преговори за Стилиян“
„В ЦСКА платиха за май“
В ЦСКА взеха заплати преди дербито с Левски. Вчера играчите минаха през касата на Армията и си получиха възнагражденията за месец май. Чакат се обаче парите за юни, а другата седмица е падежът на юлските. Плащането тушира напрежението в отбора. Миналата седмица забавянето беше една от причините за загубата с 2:5 от кипърския Олимпиакос.
„Треньорът на ЦСКА Павел Дочев: Мачът с Левски е важен, но не решава титлата“
Никой не е станал шампион след първия кръг
Ако не сме готови за този мач, за кой сме?
Имам хубави спомени като футболист срещу сините
„По-малко пари, повече футбол“
„Нов провал за атлетите в Барселона“
„Шеф на „Академика 2000″: Още дължим 1,2 млн.лв.“

в. „БАНКЕРЪ“
„БАНКИТЕ – ЗАПЛАШЕНИ ОТ ИЗМАМНИ ФАЛИТИ“
Фалитът сам по себе си е ужасен, но напоследък за много компании той придоби доста изгоден смисъл. Банкери алармират, че вече е станало изключително модерно дружества, които са техни длъжници, да искат от съда да ги обяви в несъстоятелност. Причината е, че по този начин фирмите имат законова възможност да измъкнат от кредитора си заложените в негова полза имоти или стоки, чиято стойност често е в размер на милиони левове. На пръв поглед това твърдение изглежда абсурдно. Как така някой ще се спасява от задълженията си, като сам поиска от съда да обяви фалита му? Та нали при това положение всички негови задължения стават незабавно изискуеми, имуществото му се описва, залорира и подлежи на разпродажба? Така е, но не съвсем. Шеф на кредитна институция разказа пред „БАНКЕРЪ“ как негов клиент се е опитвал да изнудва банката, заплашвайки, че ще фалира. Става дума за голяма фирма, която в средата на 2007-а е получила 4 млн. лв. заем. Сега собственикът на компанията иска от кредитора си да му опрости частично неплатените вноски и да получи гратисен период от година и половина за настъпващите плащания. Бизнесменът заявил, че ако не получи тези бонуси, ще поиска от съда да обяви дружеството му в несъстоятелност. Нещо повече – той информира банкера, че оценителите са негови хора и ще посочат такава дата за настъпване на неплатежоспособността, каквато той им каже. И тя ще е преди датата на отпускане на кредита! Следователно банката ще загуби ипотеката, с която той е обезпечен, и възможността да си събере парите.
„МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ СЕ ПОТУПА ПО РАМОТО“
„Иван Костов: ЕДНА ТРЕТА ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА Е ИЗЛИШНА“
„Николай Тапаров: ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ФУРНИТЕ РАБОТЯТ В СИВИЯ СЕКТОР“
„Александру Бадулеску: МАЛКИТЕ ПРЕВОДИ СА НАШАТА СИЛА“
„КРАЖБИ РАЗБИВАТ ЖЕЛЕЗНИЦИTE“
„БОЛНИЦИТЕ БАВНО СИ ПОЕМАТ ВЪЗДУХ“
„ЧЕРВЕНО МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ“
„ЗАЛОЖНИТЕ КЪЩИ ПРОПЛАКАХА“
„КОГАТО СЕ ПРЕЛИВАХА МИЛИОНИТЕ“
„ИЗПЪРЖВАНЕ“
„ЦВЕТАНОВ: МНОГО МВР, МАЛКО ПОЛИЦАИ! “
„ПОПОВА СЕКШЪН ПЛАН ПО ЕВРОДОКЛАДА“

в. „КАПИТАЛ“
„Назад към кабелите“
Бъдещето на българските телекоми е оплетено в оптични мрежи и обречено на мобилен интернет
„По-добре танковете да дойдат“
„Споразуменията с прокуратурата все пак вършат работа“
„Операция „Без име““
Така и не стана ясно одобрил ли е съдът полицейските действия.
Омаловажаване, прикриване и изопачаване на фактите, аргументи отвъд закона, нехарактерно за пресцентъра на МВР мълчание… Ето така управляващите отговориха на обществото, когато то се опита да разбере повече за случая с полицейското насилие в Кърджали, при който „по погрешка“ полицаи пребиха невинни (има ли значение какви) хора в собствения им дом.

в. „УТРО“
„Керъл Сладки скубе до голо кандидати за лесни печалби“
Кризата възроди позабравените фишинг атаки в интернет
Искате ли да спечелите 500 000 долара? Лесно е, но трябва и малко късмет. Достатъчно е да получите съобщение в електронната си поща, че сте сред щастливците, избрани от компютъра на Пауърбал Интерлото за получаване на сумата, която от раз ще реши всичките ви проблеми. За по-авторитетно съобщението се нарича нотификация. Следващите стъпки са елементарни – изпращате на имейл всичките си лични данни заедно
„В понеделник казват ще го бъде ли ФК „Дунав““
„Големият бизнес с дрехи „second hand“ започва винаги от благородна кауза““Първа копка до 10 август на кръговото край Бяла“
Първата копка на кръговото движение на моста край Бяла ще бъде направена до 10 август, съобщи вчера в парламента Росен Плевнелиев. „Изключително се гордея с това, което стана на последното заседание на Министерски съвет, когато МС определи в изключително тежкия момент и след одобрението промените в Закона за бюджета 3.5 милиона лева именно за този български мост-убиец, където 18 човека изгубиха живота Си преди 4 години“, заяви от трибуната
„Търговци побегнаха в паника от данъчните“
Земеделски производители от Бяла потърсиха и получиха помощ от данъчните срещу нелоялната конкуренция на контрабандистите на плодове и зеленчуци.
„Машинист бие тревога за опасни локомотиви“
„116 кандидати за 8 места в митницата“
Приключи първият обявен външен конкурс в митницата за свободни места за длъжността „младши контрольор“ в сектор „Пътни такси и разрешителен режим“ на Дунав мост. От явилите се 116 кандидати са одобрени осем, като след седмица те ще бъдат назначени.
Подборът премина в три етапа, като тестовете бяха обработени електронно, за да няма възможност за подмяна на разработките, уточни началникът на митницата Стефан Златков. При подбора на документи от явилите се 116 са отпаднали 11. Проведеният психологически тест за лоялност и интелигентност е отстранил още 75 кандидати. От останалите 30 души накрая са отсети 8, а още трима са резерви. В ход е нов конкурс за 6 свободни позиции в отделите „Акцизи“, „Последващ контрол“ и „Счетоводство“, към който интересът е още по-голям. Конкурсът за тях ще бъде проведен по същите прозрачни и обективни правила.
„Само 3 регистрирани просячета в Русе “
Официално само три деца просят в Русе. Точният им брой е значително по-голям, но никой не може да каже колко невръстни момченца и момиченца протягат ръка за милостиня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *