Преглед на печата

Странен бизнес с неплатени данъци процъфтява в Интернет, пише на първата си страница вестник СЕГА. Бизнесмени предлагат да станат собственици на големи фирми със задължения за данъци и осигуровки, ако получат предварително в брой между 5 и 10 процента от дължимата сума. От приходната агенция твърдят, че схемата ощетява хазната с милиарди.

България се нарежда на трето място в ЕС по най-голям икономически спад, посочва НОВИНАР, като се позовава на данни на националната статистика и Евростат. Пред нас са само Гърция и Латвия. Германия пък е рекордьор по растеж в еврозоната.

Затягането на коланите в кризата не пречи на любовта и за първите 6 месеца на годината само в болница „Шейново“ бебетата са с 341 повече в сравнение с миналата, отбелязва СТАНДАРТ. Според акушер – гинеколози от големите клиники изненадата е че все повече двойки събират кураж за второ и дори трето дете.

Бившият здравен министър Божидар Нанев и чиновнците му са забатачили скринингова програма за борба с рака на гърдата, пише МОНИТОР. Тя била разработена от водещи учени от медицинския университет в Единбург и трябвало да послужи за модел на българска такава.

Според новия стандарт за сиренето, който влиза в сила другата седмица, продуктът трябва да е само от сурово мляко и в него не трябва да има стабилизатори, емулгатори и консерванти, пише 24 ЧАСА. Освен това кравето сирене трябва да зрее 45 дни, а овчето – 60. Според вестника, подобен стандарт се разработва и за кашкавала.

Графикът за строителството на магистрала „Люлин“ изостава с два месеца, тъй като през последните 5 години консултантът и възложителят не са свършили нищо, посочва ТРУД, като цитира думите на премиера Бойко Борисов, който направи внезапна инспекция на обекта.
„Порция за петима – една пица и 50 бири“ – това е заглавието на „Темата“ на ТРУД, посветена на алкохолния туризъм, който чужденци устройват по нашите курорти. Цените на алкохола по морето са нищожни от гледна точка на чуждите туристи – по левче за водка, ром, уиски, бира, отбелязва изданието.

Най-често срещаното нарушение в хотелите по Черноморието е, че цените на нощувките не са обявени, а се определят на око според външния вид на клиента, посочва ДУМА, като се позовава на председателя на Комисията за защита на потребителите Лазар Дамянов. От комисията съветват туристите да бъдат особено внимателни при подписване на договори с туроператори, тъй като в много от тях не са упоменати точните места за нощувка и престой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *