Преглед на печата

Цените на старите коли се сринаха, отбелязва СТАНДАРТ и уточнява в публикация по темата, че спрямо миналото лято тарифите са с 1500 – 2000 лева по-ниски, като цитира търговците от борсите край Дупница.

Истерия предизвика появата на първите колбаси с марката „Стара планина“ и клиенти раграбиха за часове кренвиршите и надениците в Перник, е друга тема от „Стандарт“. Вестникът цитира и изказването на земеделския министър Мирослав Найденов пред БНР, че контролът е по цялата линия.

Отлагането на решението дали ще се строи АЕЦ Белене, ще оскъпи допълнително проекта, отбелязва още вестникът като цитира изявлението пред „Неделя 150“ на бившия енергиен министър и депутат от левицата Румен Овчаров. Според него Русия държи на проекта, защото по този начин ще докаже в рамките на ЕС, че има добра технология. По думите на лидера на СДС Мартин Димитров, казани също пред „Хоризонт“ обаче Москва е за централа, построена в общността сега, за да може да тя да бъде вид реклама за подобен род съоръжения пред други европейски държави.
ТРУД също пише по темата в статия под заглавие „Русия искала „Белене“, за да си прави реклама“.

Населението на България се е стопило до 7 милиона 563 хиляди, приблизително колкото сме били през 1956 година, посочва ТРУД и уточнява, че разликата е, че сега средната продължителност на живота е по-голяма. За жените тя се е увеличила с 10 години до 77 години, а за мъжете – с пет – до 69 г.

ДУМА цитира медици, според които с промени в наредбата за профилактичните прегледи, здравното министерство се готви да ореже пари и дейности за такива дейности.

24 ЧАСА обръща внимание на това какво има в църковната свещ. В свещта няма восък, в кандилата с елей отдавна не гори маслиново масло, а олио и даже светят крушки за фенерче, посочва вестникът в статия, озаглавена „Свещите клюмват след 10 секунди“. Според ръководителя на свещоливницата в Илиянци Иво Петрунов основните съставки в свещите са церазин и парафини.

Таксата за теглене от банкомат е скочила двойно за по-малко от две години и вече задминава цената на хляба, пише вестник СЕГА. От средно 50 стотинки в края на 2008 г услугата вече струва между 90 стотинки и лев. Освен това трезорите масово удържат пари само за проверка на състоянието на сметката, уточнява изданието.

Темата на вестник ПАРИ е посветена на смартфоните. До края на годината продажбите на този тип телефони, ще бъдат два пъти повече от миналата, а скоро всеки шести апарат у нас ще бъде от „умните“, научаваме от публикацията.

Задава се вълна от дела в Европейския съд за правата на човека срещу Закона „Петканов“, пише ДНЕВНИК. Според адвокат Михаил Екимджиев първите жалби срещу Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, вече са факт.

За разлика от много други сектори, които заради кризата, потъват в сивата икономика, при недвижимите имоти се наблюдава точно обратната тенденция, пише КЛАСА и уточнява, че представители на водещи агенции смятат, че пазарът на недвижимости не само, че не укрива бизнесдейностите, а ги отчита все по-коректно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *