Преглед на печата

„Финансовата криза докосна дъното“, съобщава на челно място в. „Дневник“. Надделява убеждението, че светът ще се размине с депресията, но не и с рецесията. Банките в Съединените щати отчетоха изненадващо добри резултати, четем още във водещата за броя статия.

„Класа“отбелязва:“Износът на ток се срина наполовина за 3 месеца“. Даннитее съобщил изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор Иван Айолов.
Според друг експерт, очаква се потреблението на енергия в развитите страни да спадне с 20 %.

Министри раздават 15 млн лв за реклама преди изборите“,пише на първа страница“Сега“ и допълва, че ведомствата бързат да похарчат целия бюджет по оперативни програми, предвидени за информация. Изданието се позовава на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

„Пари“стига до извода, че, според бизнеса, в икономическите платформи на партиите трябва да се откроят не само основните национални приоритети, но и конкретиката по тяхното изпълнение. Така няма да има кухи обещания и празни думи.

В доста от излизащите днес вестници на първа страница е поместена информация за предалия се сам убиец на двамата млади мъже пред дискотека „Соло“ в София Илиян Тодоров. Изданията подчертават, че той е син на общински съветник от БСП в Перник.

„24 часа“ публикува неизвестни факти от разследването за Иван Тодоров-Доктора, който оцеля при взрив, но загина от куршум няколко години по-късно.

Вестникът помества ирепортаж от среща на хирурзи от цялата страна, на която кардиолози изразили недоволството си от големите различия в заплатите си.

Според „Дума“ у нас над 1300 населени места са без лекар. По този повод, Здравната каса отпуска пари, за да стимулира медиците, които се решат да отидат на село.

„Труд“ избира за водещо заглавие твърдение на икономическите експерти на КТ „Подкрепа“, че безработицата у нас е над 13 на сто. В същото време официалната статистика на Агенцията по заетостта отчита равнище на безработица 6, 88 на сто.

„Тиха война за газа в София“ е една от водещите теми в днешния брой на „Стандарт“. На 24 и 25 април страната ни е домакин на енегиен форум, на който, според вестника, руският президент Дмитрий Медведев ще лобира за газопровода Северен поток. За организацията на форума и на придвижването в София четете подробно на 2 и 3 страница.

„Даването на откуп става престъпление“ е водещото заглавие на „Монитор“. Изданието обобщава решенията на оперативната среща в МВР, състояла се вчера, свързана с отвличанията и необходимите като противодействие спешни законови пломени. В анализ на страниците на вестника социологът Антоний Гълъбов прогнозира, че десните партии имат по-добър шанс за евровота от опонентите си.

„Новинар“ пише, че за преброител на изборните бюлетини за европарламента кандидатстват две фирми : Информационно обслужване“ и „Аксиопея“.

„Чашката катурна Лещански от звездите“, пише „Нощен труд“ по повод прогнозата на астролога за земетресение в хасково в ранните часове на 19 април, което, за щастие, не се състоя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *