Преглед на печата

Втори заместник-министър на образованието е принуден на подаде оставка през последните няколко месеца, пише Новинар. Милка Коджабашиева, която беше отстранена заради искане учителите да събират информация и да определят от коя етническа група са учениците им, остава на работа в министерството, тъй като е добър специалист, цитира Новинар думи на министъра на образованието Сергей Игнатов.
Десетима милионери захранват бизнеса с лихварството у нас, като инвестират средно по 2 млн. лв. за незаконни заеми, а 12 месеца по-късно прибират двойна сума, разкриват антимафиоти, цитирани от 24 часа. Експерти оценяват, че годишно от този бизнес се вадят около 50 млн. лв. печалба, като близо половината от нея отива за няколко ромски лидери и столични босове.
Крадлива чиновничка шокира Варна с данък „касиерка“, пише Стандарт. Инспекторката в общинската дирекция „Местни данъци“ Корнелия Петкова прибирала парите, които гражданите внасяли за такса смет и данък сгради. Измамата е била открита при вътрешен одит.
Двама от проверяваните от данъчните певци са укрили доходи за 700 000 лв. и 1 000 000 лв., съобщи шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, без да посочи имена, отбелязва Труд. Според източници на вестника обаче става въпрос за Лили Иванова и Васил Найденов, проверката на чиито доходи започна още в края на миналата година.
Труд цитира и думите на министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова пред Българската национална телевизия и Българското национално радио вчера, че здравната реформа може да бъде подпомогната с евросредства. Според Борисова здравната система е недофинансирана през годините, причина за което е бил нечий финансов интерес.
На 2 август еврокомисарят за вътрешния пазар и финансовите услуги Мишел Барние е пратил писмо до Комитета на европейската индустрия. В документа, с който вестник Сега разполага, пише, че Брюксел стартира инициатива за въвеждане на яснота и сравняемост на банковите такси, за да могат клиентите да сравняват тарифите във всички банки в Евросъюза.
До края на годината мобилните услуги ще поевтинеят от 15 до 25%, прогнозира във Враца председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. Намалението за крайните потребители се очаквало, след като през юли паднаха цените на едро.
Българският премиер е отправил директна заплаха към турския си колега Реджеп Ердоган, че няма да пуска повече турски фирми в България, ако изпълнителят на магистрала „Люлин“ – турската фирма „Мапа Дженгиз“ не си свърши работата, пише Дума. Подобно поведение показва пълно неразбиране на това как се прави пазарна икономика, коментира евродепутатът от левицата Ивайло Калфин.
Кампанията на България като туристическа дестинация засега се проваля, отбелязва Капитал. В рекламните 30-секундни спотове, които ще бъдат излъчвани по паневропейски телевизионни канали, не личи ясна концепция коя България се продава и на кого. Държавата харчи разпиляно и на парче, без ясна визия какво иска да постигне и в крайна сметка неефективно, заключава Капитал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *