Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„До 400 лв. за тон въглища“
Руски въглища от Кузбас с космическата цена 400 лева за тон с ДДС смаяха вчера варненци. Горивото се предлага в малки складове с надпис “Борса”. Пакетирано е в чували по 25 кг, всеки с цена 10 лева. “Това е спекула”, отсякоха търговци от други обекти. При тях насипните въглища от Донбас например се предлагат по 240 лева за тон, а пакетираните в чували от 40 кг – по 270 лева/т. Скоро кюмюрът ще поскъпне поне с 5%, прогнозираха от “Топливо”.
„Бившия премиер на Испания Хосе Мария Аснар пред „Труд“: В Испания няма роднински фирми“
Не давам съвети на Бойко Борисов, твърде млад съм, а и той не се нуждае от тях
Изходът от кризата е силно правителство и дълбоки реформи
„Как се крадат чрез съд 10 млн. лева“
„Христо Маринов световен шампион“
„Марина Диневи“ залага на богати яхтмени“
„Кърваво писмо от Брюксел вдига ДДС в туризма“
Ново „кърваво“ писмо от Брюксел с предупреждение за финансови санкции за България е причина да се вдига ставката за организирани туристи от 7 на 14%. Еврокомисията иска еднакво облагане за самостоятелен и групов туризъм. В момента в първия случай ДДС е 20%, а във втория – 7%. През 2006 г. България е поела ангажимента 14% ДДС да се плаща за всички, които ползват нощувки в хотел, още от 2009 г. Поради неспазването му Брюксел заплашвал да сезира съда в Люксембург.

в. „24 ЧАСА“
„Без да иска пари за себе си, елтехник съди държавата, че не взема дивидент от тока“
Регулаторът: Не сме собственик да разпределяме печалбата
Търновски елтехник съди Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, защото не е изискала дължимия по закон близо 500 млн. лв. дивидент от енергото. „ЕВН дължи 176 млн. лв., Е.он не е платило 110 млн. лв., а ЧЕЗ имало да дава 208 млн. лв. От чешката компания обявиха, че ще внесат 41 млн., къде е разликата до останалите? Защо комисията си трае?“, пита елтехникът. Той цитира чл. 59 от Закона за енергетиката, че се отнема лицензът на онзи, който не спазва задълженията си. „ДКЕВР нито отнема лицензи, нито си прибира дивидентите. Затова ще ги съдя“, категоричен е Петко Ганчев. Елтехникът се прочу преди години с това, че даде НЕК на тогавашния главен прокурор Никола Филчев за неизгоден договор за ТЕЦ „Марица-изток“.
„Училищата с камери като банки“
Електронните очи в коридорите и в дворовете ще пазят от кражби и бой. Монтирането на техниката било успешен метод за справяне с агресията
„Петьо Петров, основният свидетел срещу бившия министър: Сигналът за Цоневия подкуп е най-голямата мига“
„И военната полиция козирува на Цветанов“
Проектозакон праща армейската служба в борбата с бандитизма
„Жена гази момче с джип и бяга“
Табела издала убийцата. Полицаи искат по-строги наказания за укрили се след катастрофи водачи

в. „СТАНДАРТ“
„Коалиция Цицерон“
Сергей хвърли око на Командира заради вот
Нова тройна коалиция срещу властта зрее в парламента. В брака по сметка с кодово име „Цицерон“ ненадейно встъпиха БСП, ДСБ и СДС. Лично лидерът на сините Мартин Димитров влезе в ролята на римския оратор. И патетично цитира Цицерон: „Бюджетът трябва да е балансиран, публичният дълг намален, помощите за чужди земи ограничени, иначе Рим ще банкрутира.“ Димитров поиска въвеждането на фискален борд, който да контролира данъците. Властта не прави нищо срещу сивия бизнес, скочи и човекът на Костов – Атанас Атанасов. На „Позитано“ 20 особено се зарадваха от завоя на десните. Лидерът на червените Сергей Станишев дори настоял негови емисари да агитират Командира да подкрепи подготвяния от социалистите вот на недоверие срещу кабинета.
„Аснар към Бойко: Грехота е да се вдигат данъци“
Еврофондовете не са панацея, каза гостът
Първанов: Силата не прави съединението
Разнобой в кабинета заради заплатите
И пенсиите във фризера до 2012 г.
„Фирмите затъват повече от хората“
„Рейсът поскъпва“
Превозът до малките градове скача между 3 и 6 лева
Мирише на лобизъм, роптаят фирми
Пътуваме от София до Берковица през Монтана
Две тапи по-малко в София
Такситата не пипат тарифите
„Записват бебета на адреса на комшията“
Жители на пернишкия квартал Църква масово записват новородените си бебета на адресите на комшиите. Причината е, че част от махалата се води към близкото село Студена. Затова всеки нов жител на квартала се урежда с адресна регистрация в областния център. Църковчани вече два пъти внасят подписка с искане да минат към Перник.
„Пациенти съдят болници“
Вълна от дела се задава срещу болниците, отказали или отложили лечение. Това обяви адвокат Асен Георгиев. Пациентите ще искат солени обезщетения заради влошеното си здраве. Причината е наложеният от касата финансов лимит.
„Гарелов се връща с токшоу в БНТ“
„Звяр за 183 бона засенчи яхтите“
Суперкола удари в земята по лукс яхтите. Първите посетители на открития във Варна есенен
„Авто Фест 2010“ зяпаха с часове „Ягуар XJL“. Най-скъпият модел на изложението струва 183 000 лева. Купето му е изцяло алуминиево и независимо от големия си обем той тежи само 1,7 тона.

в. „НОВИНАР“
„Иде хаос със зимния сезон по курортите“
ДДС тесла за туризма вдига цените на груповите посещения
Истински хаос с цените и офертите на туроператорите може да настане през идния зимен сезон заради вдигането на ДДС на груповите посещения у нас. Цените на груповия туризъм за зимния сезон ще скочат, ако се приеме предложението на финансовото министерство за единна ставка на туризма от 14 процента. Това заяви вчера за „Новинар“ председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. В момента тя е 7 процента за груповите пътувания и 20 процента за индивидуалните. Увеличението ще е с около 7 процента, каквото ще е и повишението при ставката, смята Рагин. Аргументът на ведомството за нужда от промяна в режима за облагане е предупреждение от Европейската комисия за неравнопоставеност на потребителите.
„Студентите пак се ослушват за общежития въпреки спада на наемите“
„Стачка срещу пенсионната реформа парализира Шранцип“
„Най-горещите брюнетки в спорта “
„Женският бюст пораснал двойно за 50 г.“
Големината на женските гърди се увеличава с всяко изминало поколение. Това констатираха експерти по женско здраве и производители на бельо. Те твърдят, че през последните 50 години средният размер на сутиените на европейските жени се е увеличил от В до DD. Според тях тенденцията към уголемяването на бюста се дължи на екологичната ситуация, модифицираните храни, използването на хормонални средства, както и на по-ранното полово съзряване на девойките.
„Погват 1000 таксита за спекула“
Общините сами ще слагат таван на цените на таксиметровите услуги. Това предвиждат предложения за поправки в Закона за автомобилните превози, изготвени от Министерството на транспорта. Според министър Александър Цветков нововъведението може да влезе в сила до края на годината. По данни на ведомството в момента има около 1000 таксита, които возят на спекулативни цени. Цветков смята, че страната ни се е превърнала в нарицателно с таксиметровите си превози. „Никъде няма такова явление – цена от 100 лева за таксиметров превоз от летището до центъра на София, и то напълно легално“, отсече той.
„Камион погреба велосипедистка до метрото“
Камион уби млада жена в София. Вчера малко след 16 часа на кръстовището на столичните булеварди „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“ возилото я е прегазило до смърт, докато шофьорът му правел маневра. Жертвата е на видима възраст 30-35 години. Тя се е придвижвала с велосипеда си около огражденията покрай строежа на новата метростанция. В късния следобед органите на реда не бяха установили дали водачът на камиона е виновен за тежката злополука. Движението на мястото на инцидента е променено заради строежа на метрото. Това вероятно била причината и за маневрата на камиона, довела до трагедията.

в. „ДНЕВНИК“
„Сигнална система срещу бюджетни дефицити“
Финансовите министри на ЕС одобриха
Брюксел ще одобрява фискалните намерения и планове за реформи на 27-те
Процесът се нарича „Европейски семестър“
Правителствата на държавите от Европейския съюз ще предоставят година по-рано бюджетните си планове и програмите си за реформи за одобрение от Брюксел. За това се споразумяха във вторник финансовите министри от общността. Документите с планираните бюджетни приходи и разходи за следващата година трябва да бъдат предоставяни в Европейската комисия до края на април. Процесът се нарича „Европейски семестър“ и влиза в сила от догодина. Това означава, че още до края на следващия април 27-те членки на ЕС трябва да изпратят в комисия бюджетните си планове и прогнози за 2012 г. Нейните експерти ще проверяват дали проектобюджетите спазват одобрените от Евросъюза мерки за дисциплина и дали са съобразени с националните планове за съкращаване на разходите. До края на юли финансовите министри трябва да обсъдят забележките и препоръките от Еврокомисията към отделните страни, така че всяка от тях ще има време да приеме в срок националния си бюджет.
„EКШЪН ПЛАНЪТ НА БАРОЗУ“
УСКОРЯВАНЕ НА РЕФОРМИТЕ И ПОВЕЧЕ СОЛИДАРНОСТ
ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЯ И НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ
ДАНЪЦИ ВЪРХУ ФИНАНСОВИ ОПЕРАЦИИ
МОНИТОРИНГОВА АГЕНЦИЯ ЗА НАСОЧВАНЕ НА БЕЗРАБОТНИ КЪМ СВОБОДНИ МЕСТА В ЕС
ПОДКРЕПА НА УНИВЕРСИТЕТИ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА
ЕВРОПЕЙСКА АГЕНЦИЯ ЗА РЕАГИРАНЕ ПРИ КРИЗИ
„Защо Америка не работи“
Честният отговор не е това, което американците искат да чуят
„Поучителен опит“
Как завод за боклук и мания по реликви докараха столица до фалит
„Конкуренция по български“
Малките превозвачи ще се съобразяват и с БДЖ, и с големите фирми
„Референдум“
В неделя милиони турци трябва да гласуват пакет за конституционни и съдебни реформи, които може да намалят ролята на армията и съдебната система.
„283.5 млн. евро трябва да платят на банка RBS до 6 октомври собствениците на футболния клуб “Ливърпул”, иначе губят контрола. По неофициални данни в момента клубът струва реално 180 млн. евро, а до неотдавна те очакваха 4 пъти по-високи оферти.“

в. „КЛАСА“
„Борисов постави за цел 98% усвояемост на еврофондоветедо края на мандата“
Бившият премиер на Испания Аснар предупреди, че за да дават резултати, парите трябва да са добре управлявани
България трябва да достигне поне 98-99% усвояемост на средствата от еврофондовете до края на мандата на правителството през 2013 г. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов вчера след среща с бившия министър-председател на Испания и почетен председател на испанската Народна партия Хосе Мария Аснар, който беше у нас по покана на ГЕРБ. След разговор между двамата в Министерския съвет Борисов обърна внимания на факта, че и Испания е тръгнала с проблеми в усвояването на фондовете през 1996 г., когато Аснар става премиер на страната, но постепенно до 2004 г. достига 98-99% усвояемост. На въпрос не е ли прекалено амбициозна тази задача за нас, премиерът обяви: Това е единственият шанс на държавата да стане средноевропейска и затова и амбициите на министър Томислав Дончев са такива. Затова и експертите на Световната банка са тук и работят вече по отделни проекти, затова и търсим експерти от най-високо ниво“. Той посочи, че за една година в пъти е увеличена усвояемостта на фондовете и не може да няма резултати.
„ФАРА събира рекламния бранш в Албена“
„И модерната архитектура служи на човека“
„ЕКОФИН не постигна съгласие за данъка Върху финансовите транзакции“
Европейските финансови министри (ЕКОФИН) не постигнаха съгласие за данъка Върху финансовите транзакции, стана ясно на срещата им в Брюксел. Банките в ЕС избегнаха налагането на новия данък, след като Великобритания и някои други страни осуетиха плановете налогът да бъде използван за заздравяване на държавните бюджети, пострадали от финансовата криза, финансовите министри са се споразумели да продължат работата си върху техническите въпроси. На снимката: президентът на ЕЦБ Жан-Клод Трише, белгийският финансов министър Дидие Райндар и испанският министър на икономиката и финансите Елена Салгадо по време на срещата в Брюксел.
„ЕС иска единни цени на природния газ от Русия“
Според министър-председателя Владимир Путин „Набуко“ има малки шансове за успех
„Шефовете на най-еолемите фамилни фирми идват у нас“
45% от младото поколение на семейния бизнес6 България са учили в чужбина
„Менда Стоянова, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ В НС: Вдигаме акциза върху горивата заради изисквания на Брюксел“

в. „ДУМА“
„ДНИ, СЛЕД КАТО ОБЕЩАХА ОБРАТНОТО: ВДИГАТ ДАНЪЦИ“
Догодина сe повишава акцизът върху газьола, безоловния бензин, керосина, рязания тютюн и ДДС-то в туризма
За да повиши приходите в бюджета, правителството ще вдига данъци догодина. Промените са изготвени от Министерството на финасите. Предлага се ставката на ДДС в туризма да стане единна и тя да е 14 на сто. В момента тя е 7 на сто за груповите и 20 на сто за индивидуалните пътувания. Вчера зам.-финансовият министър Владислав Горанов обяви, че може да се повиши и акцизът върху рязания тютюн, защото били намалели постъпленията от косвения данък върху цигарите. Предстои и увеличение на акцизите върху газьола, безоловния бензин и керосина. Повишаването на акциза върху горивата от 2011 г. е заложено в проекта за промени в Закона за акциза и данъчните складове. Всички готвени промени ще трябва да се гледат заедно с проектобюджета за следващата година. В него са планирани дефицит от 2,5%, 3% икономически растеж и инфлация 1,8%.
„Ветеран от железниците се грижи за света обител“
„БСП и ДПС готови за вот на недоверие“
„Стачки парализираха Западна Европа“
„40 000 посетиха Панаира на занаятите в Етъра“
„По-малко любов на „Любовта е лудост“
Специалната награда на кинофеста взе Ивайло Христов за “Стъпки в пясъка”
„Божинов взима 900 000 евро в Парма“
Над 1 млпд. евро за заплати в италианската Серия А този сезон

в. „СЕГА“
„ДПС съди България в Страсбург“
Хората на Доган претендират за морални вреди на депутата, чийто избор бе отменен
За пръв път в последните 20 г. резултатите от парламентарния вот ще влязат в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. ДПС изпълни заканата си и е пратило жалба до съда, с която оспорва окончателните резултати от изборите за НС през 2009 г., съобщиха пред „Сега“ източници от ръководството на партията. Според адвокат Михаил Екимджиев, който има солидна практика в съда по човешки права, движението на Ахмед Доган може да претендира за морални вреди за депутатите, чийто избор е бил отменен, както и за цялата партия. Той обясни, че сумите, които се присъждат в такива случаи, са от порядъка на 10 000 евро. Еким-джиев не се ангажира дали би имало някакви политически последствия от евентуално решение на съда в полза на ДПС, а делата се бавят 6-7 години. Самият той е бил канен за адвокат по делото, но е отказал.
„Борисов постави под съмнение вдигането на косвени данъци“
Премиерът Бойко Борисов постави под съмнение предстоящото вдигане на косвени данъци – акциз и ДДС върху туристическите пакети. Вдигането на тези налози за някои стоки, обявено от финансовото министерство, се предвижда за началото на 2011 г. Вчера обаче премиерът обясни, че идеите на ведомството на Симеон Дянков са под въпрос, понеже принципно правителството държало на обещанията си да не вдига данъците.
„B какво вярва бойковистът?“
„БСП се чуди между три теми за вот на недоверие“
„Стаж за пенсия ще се купува само до 2015 г.“
„С 290 ман. лв. ще се оправят пътища в 75 общини“
„Ебропарламентът нападна ЕК, че угодничи на Франция за ромите“

в. „ПАРИ“
„Данъчни изненади“
Правителството сюрпризира неприятно бизнеса с новите си идеи за данъчни промени. Финансовият министър Симеон Дянков разчита да напълни хазната с въвеждане на единна ставка за ДДС в туризма, намаление на амортизационните отчисления, по-високи акцизи за горивата и начисляване данък за офшорките
„Война срещу превозвачите в сивия сектор“
„Силната йена заплашва да торпилира и резултатите и на български компании“
„Очаква се глад за качествени имота по Черноморието“
„Пет дружества от Sofix увеличиха свободните си акции“
„Делът на „Каско“ застраховките продължава да се свива“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Ваканциите евтини, екскурзиите скъпи“
Променяме данъците заради Европа
Няма да правим нова актуализация на бюджета
„Бойко за критиките на опозииията: СИНИ И ЧЕРВЕНИ ЗАВИЖДАТ НА КАБИНЕТА“
Дразнят се от похвалите на най-големите 6 света, каза Борисов
„Мис и Мистър България се взеха“
„Автобусът за село не спира в града“
Промени в закона
Край с практиката полупразни рейсове да се надбягват по шосетата
„Дете загина, падна от 3-тия етаж“
Трагедия в Търново
5-годишната Валерия се надвесила, за да види играещо си кученце
„Вазов пасе крави в нета“
Тодор Живков кара сноуборд във „Фейсбук“
„Двойна такса за пускане на тока“
ЧЕЗ тихомълком вдигна тарифата
Съдът отменил пo-ниската цена
„Палят бутик на лидер на „Атака“
В центъра на Бургас
Залели витрината с гориво, търкулнали запалена автомобилна гума към нея

в. „МОНИТОР“
„Личната карта става и здравна“
Безплатните лекарства в електронна рецепта от догодина
Съхранява информация за операциите, изследванията и осигуровките ни
Личните ни карти да бъдат използвани и като електронни здравноосигурителни от 2011 година. Така ще бъдат спестени средства от държавната хазна, вместо да се издават съвършено нови електронни здравни карти. До тази идея стигна вчера междуведомствената комисия, която работи по въвеждане на електронното здравеопазване от няколко месеца, съобщи за „Монитор” нейният член д-р Иван Костов, който е директор на Акушеро-гинекологична болница „Шейново” и председател на фондация „Електронно здравеопазване”.
„София спасява паметник на културата с ипотека“
Къщата на Гешов пред срутване
„Борисов: Още плащаме заемите на Костов“
Командира знаел, че икономиката „заспива” заради собствените му безобразия
ХОСЕ МАРИЯ АСНАР: БОЙКО Е ПРАВИЛНИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
„Падат цените на автобусните билети“
Транспортът до село е вече с местни превозвачи
„Съдят инвалид, станал шеф на банда лихвари“
Завишавал многократно дължимите суми
Инвалид, който рекетирал бизнесмени от цяла България, беше изправен пред Пазарджишкия окръжен съд заедно с четирима от съучастниците си. Пловдивчанинът Никола Бухов организирал група за силово събиране на дългове. Инвалидът бандит плашел бизнесмени от цялата страна с чупене на крайници, осакатяване и ликвидиране на роднини, съобщиха от държавното обвинение.
„ВЕРОУЧЕНИЕТО ЩЕ ВЪРНЕ ОБЩЕСТВОТО НИ КЪМ ДОБРОДЕТЕЛИТЕ“
Изучаването на религия в училище е определящо за нацията и никой няма право да го подценява
„Внасяме за пенсия и след седмица работа“
МФ против вдигането на минималната заплата
Тотю Младенов готов да обсъжда пак парите за тежките професии
Дори да работим само по пет дни в месеца при различни работодатели, пак задължително ще трябва да се осигуряваме. Това е една от промените в Кодекса за социално осигуряване, които вчера обсъдиха депутатите на ГЕРБ, експерти от НОИ и министър Тотю Младенов.
„Дете падна от 10 метра и загина“
Валерия се навела, за да види малко черно кученце

в. „ЗЕМЯ“
„Акцизът на горивата скача“
Двойно вдигат ДДС за туризма догодина
Акцизът върху горивата ще скочи от 2011 г., ако бъдат приети промените в Закона за акциза и данъчните складове, предлагани от финансовото министерство. Те бяха представени на сайта на ведомството и предвиждат 1000 литра бензин да се облагат с 25 лв. по-висок акциз. Скокът е от 685 лв. на 710 лв. При дизела увеличението е с 15 лв. за 1000 литра (от 600 на 615 лв.). Ръст ще има и в ставката на безоловния бензин и газьола. Промяна в Закона за ДДС пък ще удари туризма. Предвижда се увеличението на налога за хотелиерските услуги да бъде двойно – от 7 на 14 на сто. Отхвърлено е предложението за ръст на минималната заплата от 240 на 270 лева догодина, финансовото министерство е заложило дефицит от 2,5 на сто и инфлация от 1,8 на сто през 2011 г.
„3,7 млн. т пшеница от новата реколта“
550 хил. тона вече са изнесени зад граница, у нас зърното се търгува по 306 лева
Над 3,7 млн. тона пшеница са произведени тази година в страната, отчетоха от Националната служба по зърното и фуражите (НСЗФ). По данни на НСЗФ досега общото количество изнесена пшеница от новата реколта е 550 000 тона. На вътрешния пазар хлебното зърно се търгува по 250-350 лв. за тон (без ДДС), при средна изкупна цена за страната – 306 лв. за тон (без ДДС). Средната цена на брашната за страната е 634 лв. на тон за тип 500 и 592 лв. на тон за тип 700.
„Такива неща водят до война“
ВМРО за преброяване на населението
Такива неща са сериозни, те водят до войни, предупредиха от ВМРО по отношение на системата, по която започна преброяването на населението от НСИ. От партията се противопоставят на включването на възможност за самоопределение – македонец, българомохамеда-нин, или определението „дете под 8 години“ по отношение на владеенето на майчин език. Искаме незабавна реакция от премиера Бойко Борисов по случая, като не само да се поиска оставката на шефа На НСИ Мариана Коцева, но и да се променят графите при преброяването и да останат само основните етнически общности – българи, турци, цигани, арменци, татари, евреи, обясни зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.
„Алекс Фъргюсън лиши Уейн Рууни от капитанската лента“
„Стачки парализираха трафика в Европа“
Милиони европейци, ползващи градския транспорт, бяха затруднени да стигнат до работа вчера заради масовите стачки срещу увеличаването на минималната пенсионна възраст във Франция и орязването на работни места във Великобритания. По улиците на Париж се събраха поне 450 000 души. Силите на реда очакваха над 200 улични демонстрации из цялата страна. Летищните власти призоваха авиокомпаниите да съкратят с 25 на сто полетите си до парижките летища. Ситуацията във Франция предизвика хаос и в трафика в цяла Централна Европа. Едва 40 на сто от скоростните влакове и 80 на сто от обикновените влакове към Белгия и Холандия вървяха по график. Работата на лондонското метро беше сериозно нарушена и туристите и пътниците в блокирания транспорт понесоха последиците от недоволството спрямо мерките на правителството в Лондон за съкращаване на работни места в жп транспорта,
„В България всички сме българи“
„Националната потребителна кооперация на слепите успешно защити два проекта, финансирани голямата от Европейския съюз“

в. „АТАКА“
„АТАКА ЩЕ ПРОБИЕ МОНОПОЛА НА ДПС В РОДОПИТЕ“
Волен Сидеров прие десетки младежи и бивши активисти на ДСБ в редиците си навръх Съединението в Кърджали
Партия АТАКА започва офанзива в Родопите – Смолян, Кърджали, Ардино и целия регион, за да пробием монопола на ДПС и отвоюваме тази изконна българска земя от лапите на Доган. Това заяви навръх празника по повод 125 години от Съединението лидерът на националистите Волен Сидеров от бастиона на Доган – Кърджали. Стотици българи от региона се стълпиха в Кърджали, за да посрещнат лидера на АТАКА. Водачът на патриотите подчерта, че на идващите местни избори АТАКА ще се бори за общинари, кметове и народни представители, които да управляват Родопите в интерес на България, а не на кликата около Доган. „След появата на АТАКА България вече не е същата. Това ми дава увереност, че мисията за спасяването на Родопите от грабежа на ДПС ще бъде успешна“, категоричен бе патриотът.
„АТАКА и Барозу с общ подход за справяне с циганския проблем“
„Бойко Борисов: Костов приспа икономиката с глупавото си управление“
„НОВИ ВЪТРЕШНИ СКАНДАЛИ ТОПЯТ РЗС“

в. „ЗАСАДА“
„ПАСТАТА РАЗПАЛИ НОВА ВОЙНА“
ПРЕДИ ЦСКА – „ЛИТЕКС“
„Червените“ не искат рефера Спасов, Любо Пенев доволен
„КОЛИЙН КЪМ РУНИ: Нямам повече от теб!“
Бракът между Колиин и Уейн Руни изглежда безвъзвратно разбит твърдят медиите на Острова. „Не се нуждая повече от теб“, заявила 24-годишната британка на съпруга си, два дни след като грьмна новината, че нападателят на „Манчестър Юн“ й е изневерявал с , проститутката Джени Томпсьн по времето, когато Колийн е била бременна със сина им Кай.
„Бирници чакат Марадона“
„ПОМИРЯВАТ ГОНЗО И ВРАТАРЧЕТО“
Босът на „Левски“ Тодор Батков е имал продължителен разговор с Георги Иванов-Гонзо във връзка със случая „Гошо Петков“. Както е известно, вратарят изпадна- в немилост след загубата от „Черноморец“ с 1:2 в Бургас. Според слуховете той е влязъл в конфликт с Гонзо и поради тази причина бил забит на резервната скамейка. Батков навива Георги Иванов да даде нов шанс на стража в предстоящите мачове от групите на Лига Европа. Според адвоката по-добре било още срещу „Гент“ идния четвъртък на вратата да застане Петков, а не Божидар Митрев.
„ДЕТЕ ЗАГИНА СЛЕД ПОЛЕТ ОТ ОБЩЕЖИТИЕ“
Петгодишно дете загина на място след като падна от около 10 м височина. Трагичният инцидент станал на 6 септември около 16,20 ч в общежитието за преподаватели на Техническия университет в Габрово.
„Задържаха Крум на границата“
„Гурото на Анджелина Джоли идва в София“

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Резил! Паднахме и от Черна гора“
Това бе последният ми мач, признава след 0:1 Станимир Стоилов
България загуби с 0:1 от Черна гора и се прости с мераците си да играе на Евро 2012. Зверотич донесе победата за тима от бившата югорепублика в 35-ата минута. Той вкара щастлив гол с удар от дъгата на наказателното поле. Нашите изпуснаха много положения, а в края Мартин Петров удари греда. Тоталната импотентност в атака изкара от нерви близо 10 000 зрители и те на няколко пъти поискаха оставката на селекционера Станимир Стоилов.
„Петков пак ще пази за Левски“
Георги Петков отново ще бъде титуляр на „синята“ врата, научи „Меридиан Мач“. Спортният директор на Левски Георги Иванов амнистира стража. Гонзо и Жоро са си стиснали ръцете, след като вратарят е изпълнил изискванията на директора. Георги Петков ще се завърне в титулярния състав на Левски още в неделя, когато „сините“ ще приемат Миньор (Пк).
„Караджов вика на бой фенове на ЦСКА“
Емо: Знаем, че реферът Спасов е близък до Литекс
Супер Любо в битка срещу „Титан“
Вратарят Иван Караджов призова на бой фенове на ЦСКА, които го псуваха в контролата с Ботев (Кр). завършила 3:1 за „армейците“. Буйният страж бе предизвикан от ругатните на ултраси, след като до-пусна гостите да открият резултата с удар от 35 метра. Дебют за ЦСКА направиха новите попълнения Мболи и Трекаричи. Димитър Илиев, Спас Делев и Маркиньос отбелязаха за „червените“.
„Христо Маринов златен от световното първенство по борба в Москва!“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Това е позор! Мъри вън!“
Нечуто унижение – 0:1 с Черна гора в черната вечер на София
Срам! Срам и дълбока тъга стиснаха сърцата на хората снощи в 22,30 ч, когато завърши мачът България – Черна гора. На стадион „Васил Левски“ бе извършено национално предателство. На българския народ бе нанесена невиждана обида. Трупата на нещастника Мъри загуби с 0:1. След мача с половин уста Мъри каза пред БНТ: „Най-вероятно ще подам оставка. Харесвам си този национален отбор. Пожелавам успех на новия треньор.“ – Тотална чистка от начало до край! – каза премиерът Бойко Борисов, който също бра срам на стадиона. Боби, чу ли? А черногорците са юнаци. Видяха ни със свалени гащи и ни вкараха. Хубав гол на глупава защита с шут от 25 м. Вкара го Зверотич в 36-ата мин. До края можеха да вкарат още, докато нашите (какви наши са тези!?) се плетяха като пилета в кълчища. Следващият мач е на 8 октомври в Уелс. А на 14 октомври се навършва една година без победа на тази позорна банда.
„Празнували 0:4 с два кашона уиски“
С два кашона уиски полели унизителното 0:4 от Англия на „Уембли“ в българската делегация. На врьщане за София компанията на Боби Михайлов изпила цялото налично количество шотландски алкохол в самолета, разказаха пред „7 дни спорт“ потресени очевидци. Атмосферата на борда била ведра, разменяли се шеги и закачки, все едно ние сме размазали англичаните с разлика, а не обратното. Сред екскурзиантите преобладавали жени, любовници и роднини на футболистите до девето коляно.
„В Англия: Капело е х*й сплескан“
„Карло Анчелоти: С Жозе се разбрахме на четири очи“
За Челси Шампионската лига е най-важна
Роналдо тежеше 100 кг и пак бе най-бърз в Милан
Бразилците не обичат да тренират и не са концентрирани
Футболът в Италия не изживява добър период
„Велков: Пет загуби ми дойдоха много“

в. „РЕПУБЛИКА“
„Пчелите побесняват“
Насекомите жилят наред, изнасят кошерите извън селата
Рояци пчели масово преследват и нападат хора и животни, без да са предизвикани. Насекомите побесняват заради силните препарати, с които земеделците пръскат насажденията си. Силната агресия се обяснява и с хибридите между европейските и африкански пчели. Те са по-медоносни. но нападат безпричинно и отровата им е в пъти по-силна.
„Самосвал на метрото уби момиче“
Велосипедистката загина на кръстовището на булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“
Камион прегази велосипедистка в района на строежа на новата метростанция на столичния булевард „Витоша“. По предварителна информация самосвалът е извършвало маневра на заден ход, когато е блъснал фатално момичето.
„4 ЛВ ЗА СИРЕНЕ ОТ УЛИЦАТА“
Яйца и салами се греят на слънце на Женския пазар
Сирене, яйца и меса се продават на Женския пазар направо на улицата. Млечните и месни продукти не само, че не се съхраняват в хладилници, но и се греят направо на слънчевата светлина, показа проверка на РЕПУБЛИКА.
„ТАВАН НА ЦЕНИТЕ В ТАКСИТО“
1000 жълти коли у нас надуват сметките
От транспортното министерство решиха най-накрая да сложат таван на тарифите, по които ни таксуват родните жълти коли.
„Павел Кърлев, Федерация на потребителите в България: Новите стандарти за храните са по-лоши от старите“
Продават ни продукти с изтекъл срок на годност
„По-висок акциз вдига цигарите и бензина“
Нова ставка от 14% ДДС за туристически групи
По-високи данъци за цигарите, бензините и туристическите услуги обсъдиха министри и
висши чиновници от МИЕТ и МФ на Съвета за икономическо развитие, открит от министър Трайчо Трайков
„БОЖИНОВ С НАЙ-ВИСОКА ЗАПЛАТА“
Нападателят взима по 900 000 евро в Парма
Българският национал Валери Божинов е с най-висока заплата в Парма, съобщи италиански сайт близък до „дуковете“. Според изданието, нападателят получава по 900 000 евро на година.

в. „СЕДЕМ“
„Сблъсък с реалността“
„Харесва ми да се срещам с българи и да ги опознавам“
Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България
„За утопиите и клишетата на “Уембли“
„Европа през 2100“
„Как станахме за смях с пистата за Формула 1“
„Аксел Роуз се излага с пътуващата си трупа“

в. „ШОУ“
„ДАНС нюха около Слави заради покушение срещу бизнесмен?“
Високопоставен български политик спонсорирал Слави Трифонов
„Ива Николова: ГЕРБ е пренаселен с мушмуроци!“
„Васа Ганчева: Иван и Андрей затънаха в пиянства, наркотици и скандали“
„Бащата на Елена Йончева умрял от алкохолизъм“
Разузнавачът Кольо Йончев изпаднал до шофьор на такси и пазач
„Съдят Бойко Борисов за 1 млрд. лева!“
„Лили, Кеца и сие укрили 6 млн. данъци“
Кристина Димитрова живее от казино на казино
„Бербатов прави извънреден конгрес, Боби Михайлов – аут“

в. „УТРО“
„Първи случай на тетанус от двадесет години в Русе“
Неимунизиран млад мъж е межди живота и смъртта след убождане от треска в гората
Заразен с тетанус млад мъж от Средна кула се бори за живота си в изолатора на Интензивно терапевтично отделение. 29-годишният Игнат А. е настанен в болницата след серия получени гърчове в Инфекциозно отделение, където е бил пренасочен за лечение от Спешно приемно отделение.
„Отменено изследване можело да спаси Валентин от Юделник“
Прокуратурата започна проверка по случая с върнатия от болницата и починал на другия ден 46-годишен мъж
Починалият миналата седмица 46-годяшен мъж от Юделник, конто бе отпратен от болницата у дома си като лек случай, е имал всички шансове да се спасн, ако е било направено назначеното му кръвно изследване, „Утро“ разполага с неофициална информация по случая, точните причини за трагедията ще бъдат изяснени от започналата прокурорска проверка. Управителят на многопрофилната болница д-р Минчо Вичев потвърди разследването на държавното обвинение и отказа да изнася предварителна информация, за да не се пречи на разследването. Според вътрешната анкета няма виновни за инцидента, бе единственото му обяснение.
„Брокери натискали общината за 50 % по-евтини имоти“
Минималните начални тръжни цени на общинските имоти в Русе би трябвало да паднат с 50 % според справката, предоставена от Асоциацията на брокери на недвижими имоти за състоянието на пазара, каза пред комисията по култура зам.-кметът Александър Неделчев. Въпреки това общината е предпочела да ги свали само с 20%, като трябва да се има предвид, че реалната цена се получава при самия
търг, уточни Неделчев
„Инфлацията награди „Русе“ мина без дебати“
Без никакви дискусии комисията по култура даде одобрение на предложението за увеличаване на броя на наградите „Русе“ в областта на образованието с още три Съветниците подкрепиха идеята, че трябва да има по-ясно разграничение за заслуги в различните категории образование – предучилищно, начално, основно и средно. Без да обсъди дали все пак е целесъобразно тези годишни отличия да бъдат в такова обезценяващо ги изобилие, комисията гласува да станат от 12 на 15.
„Предпазни диги, канали застрашени да останат и язовири на самотек“
„Шанс 99″ обслужва спорни линии поне до 8 декември“
„Хлябът по стандарт ще мухлясва на 36-ия час“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *