Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Две трети от българите не си мият зъбите“
Само един от трима българи си мие зъбите, което значи, че две трети не ги мият, алармира вчера шефът на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков по време на Национална среща на стоматолозите. А като куриоз добави, че известен професор 20 години използвал една и съща четка. Според статистиката около 2 милиона души в страната са без зъби.
„Жестока катастрофа с товарен влак“
Товарен влак излезе от релсите, три вагона се преобърнаха и изсипаха тонове скрап.
Жп катастрофата станала към 20,25 ч в петък, когато композицията, пътуваща от Русе към Перник, наближавала гарата в Полски Тръмбеш. На завой три неукрепени 15-тонни вала се търкулнали във вътрешността на вагоните и предизвикали инцидента, сочат първоначалните заключения на експертите.
„Стачници в Гърция палят наши тирове“
Два български тира са били запалени от стачници в Гърция, съобщи Валентин Бянов, председател на Българския съюз на товарните превозвачи. Инцидентът станал в село Рицона, на около 70 км от Атина. Тировете били с пазарджишка и благоевградска регистрация.

в. „24 ЧАСА“
„Арестант стана шеф на сумото в Европа“
Докато търка наровете в ареста в Шумен, Петър Стоянов стана президент на Европейския съюз по сумо, става ясно от официалната страница на федерацията. Конгресът се проведе миналата седмица във Франция. Стоянов е бил единственият кандидат за поста и е спечелил единодушно доверието на всички делегати, които не се впечатлили от отсъствието му заради операция „Килърите“.
„1500 нови думи на български за 9 години“
Последното издание на речника на новите думи в езика ни е увеличено с толкова нови изрази и значения
„Егоисти не раждат деца, за да не им пречат“
Кое е по-голям егоизъм – да избереш да нямаш деца, или да се възпроизведеш на всяка цена

в. „СТАНДАРТ“
„Бербо изплува сред Килърите“
Подписали звездата под заплашително писмо до убития Рачев
Килърите са се крили зад името на Димитър Бербатов при опита си да сплашат убития Румен Рачев. Това стана ясно на делото срещу Петър Стоянов-Вожда в Шуменския окръжен съд. Дни след разстрела на бизнесмена съпругата му Вирджиния разкрила пред криминалисти, че той е получил заплашително писмо, подписано с името на футболната звезда.
„Космоса пропя срещу Сумиста“
Тайният свидетел лъсна в шуменския съд
Петър Стоянов-Вожда остава в ареста
Повдигат 4 обвинения срещу бившия шампион
Ятак на Килърите плаче в залата
в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Трошат и палят наши тирове в Гърция“
БГ шофьор се спаси по чудо от горящ камион
Наш шофьор се размина на косъм от смъртта, след като протестиращи гръцки превозвачи запалиха два български тира в южната ни съседка. Стачниците трошат стъклата и режат гумите на идващи от страната ни тирове. Обстановката в Гърция ескалира в последните дни, а вчера се наложи полиция и жандармерия да пазят пристанището и част от улиците в Атина.
„Опасват София с камери“
150 общински полицаи ще бдят за реда
Училища и паркове с приоритет
Мащабна акция за разгръщане на видеонаблюдението в София подхваща Столична община. Камери ще следят за реда на възлови места в града, стана ясно от интервю на зам.-кмета по сигурността Иван Сотиров в предаването „Пресечни точки“ по bbt. Пред „Телеграф“ Сотиров разкри и кои ще са някои от пунктовете, на които ще бъдат монтирани уредите за видеонаблюдение.
„2/3 ходят с мръсни зъби“
Четка и паста си купуват само 35%, 33% търкат емайла сутрин и вечер
2/3 от българите не си мият зъбите. Стряскащата до срам статистика изнесе в Сливен председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Четка и паста си купуват редовно едва 35% от народонаселението. Горе-долу толкова – 33%, търкат съвестно зъбите си сутрин и вечер. По-скоро като екзотика се приема у нас широкоразпространената по света практика след измиването на повърхността на емайла с паста с конец да се изваждат скрилите се се миниатюрни частици храна в междузъбните пространства.

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„Шеф наби вратар за гол“
Уникален цирк се разигра непосредствено след края на двубоя между Академик (Сф) и Локо (Сф), който „студентите“ загубиха с 2:3 след гол на Генков в 93-та минута. Секунди след последния съдийски сигнал спортно-техническият директор на Академик Самир Cелимински нападна собствения си вратар Николай Чавдаров. Изумлението на феновете по трибуните бе пълно, когато Селимински удари в корема играча, който носи вина за загубата.
„Сити спря Челси, срам за Арсенал“
Шампионът на Англия Челси загуби първи точки от началото на сезона, след като бе победен с 1:0 при гостуването си на Манчестър Сити. Единствения гол отбеляза Карлос Тевес със самостоятелна акция, започнала от центъра на терена. Уест Бромич пък унизи Арсенал насред Лондон, след като поведе с 3:0.
„Илиян Стоянов изригна: Исках да дам път на младите, а не на Вальо Илиев“
Матеус вече е майстор – върна Племенника

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Гонзо плаши Гара с глоба“
Ако е бил на кръчма, ще си плаща, каза шефът на Левски
Гара Дембеле ще бръкне дълбоко в джоба си. Правилата в Левски важат за всички и затова новият любимец на феновете ще плати глоба, ако е нарушил режима. Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо съобщи това по повод информацията, че Дембеле е разпивал до 4 сутринта в нощта на 17-и срещу 18 септември.
„Футболът ни е прогнил“
заяви президентът Георги Първанов вчера пред журналисти в Добрич. Той отказа да коментира назначаването на Лотар Матеус за национален селекционер. „Проблемът е друг – каза Първанов. – Пирамидата е прогнила. Няма спортните бази, треньорите не са достатъчно мотивирани, няма ги младите хора на игрищата. Затова няма да имаме дълго време успяващ национален отбор. Дано бъда опроверган.“
„Бой и скандали на Академик – Локо (Сф)“
С бой и скандали завърши мачът Академик -Локо (Сф) 2:3. След мача спортният директор на Академик Самир Селимински удари с два юмрука в корема собствения си вратар Николай Чавдаров. Селимински беше бесен от третия гол, който падна в продължението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *